Varia

Povestea mea

Spune-ne mai multe despre tine, unde locuiești, cu ce te ocupi, despre familia ta etc.?

Numele meu este Michael Arnstein. M-am născut în Ianuarie 1977, am 36 de ani, sunt căsătorit și am 3 copii de 12, 11 și respectiv 7 ani. Dețin o companie de dimensiuni medii de software în domeniul comertului on line din industria bijuteriilor, „The Natural Sapphire Company”. Locuiesc și muncesc în New York.

Descrie- ne călătoria ta spre Fructarianism. Spune-ne despre alte diete pe care le-ai încercat, cum ai învățat despre veganism, acum devenind fructarian.

Am crescut într-o casă în care se mânca diferit ceea ce se consideră Dieta Standard Americană (SAD) . Ideea mamei despre o alimentatie sănătoasă era ceva de genul:

Mic dejun: lapte (parțial degresat 2%), precum și orice cereale în care zahărul nu a fost primul ingredient pe cutie.

Prânz: Unt de arahide și jeleu, sau ton (cu ulei), morcovi, și poate o prăjitură de ciocolată.

Cină: cotlete de miel, friptură, sau pește prăjit, broccoli la aburi (cu unt), piure de cartofi (cu mai mult unt). Fast-food la sfârșit de săptămână era considerat un lux iar sucurile acidulate erau primite doar cu ocazia unor petreceri sau evenimente speciale.

Crescând am fost dolofan, dar nu un copil gras. Mă duceam la doctor pentru o durere în gât sau boli virale, bacteriene cam de 5-6 ori pe an. Am crescut luând toate medicamentele găsite în magazine de la siropuri reci la antibiotice.Credeam că e ceva normal.

Am avut un frate mai mare și o soră, care au început să învețe mai mult despre o alimentație sănătoasă, atunci când au intrat la un liceu sportiv. Am adoptat aceleași obiceiuri de a încerca să mănânc mai sănătos urmându-le exemplul odată ce am intrat la liceu, la vârsta de 15 ani. Alimentație mai sănătoasă a însemnat, practic, eliminarea cărnii roșii și a alimentelor prăjite. Astfel încât călătoria mea pentru a-mi îmbunătăți dieta a început în mod eficient atunci când aveam 15 ani.

De-a lungul anilor, am început sa elimin tot mai multe alimente nesănătoase și am învățat mai multe despre nutriție și formarea mea ca atlet de performanță. Am fost un alergător competitiv în timpul liceului și am intrat în clasamentul statal în ultimul an. În acel moment mă consideram vegetarian; cea mai mare parte a mâncării mele consta in plante si cereale, fierte cu includerea ocazională de pește, lactate / brânză cu conținut scăzut de grăsimi și ouă.
Eram mândru de disciplina mea alimentară de la o vârstă fragedă. Credeam că mâncam extrem de sănătos, și mă simțeam bine cu privire la aspectele etice și de mediu de a nu mânca aproape nici un aliment de origine animală.

Când am ajuns la 20 de ani, am început să elimin alte alimente, în fiecare an de la 1 ianuarie ca o rezoluție de Anul Nou.
Pește un an, apoi brânză încă un an (care a fost greu!), apoi toate lactatele (lapte / smântână), apoi ouă și produse realizate cu ouă, și în cele din urmă toate alimentele prăjite.
Până când am ajuns la 26 sau 27 de ani, eram deja un vegan foarte strict.
Curând nu am mai avut nimic in dieta mea nimic la care să „renunț” la 1 ianuarie … sau cel puțin așa credeam..

La 27 de ani am încercat dieta tradițională „raw”, care era compusă în principal din unturi din semințe (nuci) foarte bogate in grăsimi, super-alimente, de tone de avocado și toate tipurile de „biscuiți/gustări raw” bogate în grăsimi și deshidratate. Unul din motivele pentru care am dorit să fac o altă schimbare în dietă a avut de a face cu greutatea mea în constantă creștere în ultimii ani. Am început din nou să mă implic în competițiile sportive de alergări (între timp au apărut și copiii) și am devenit conștient de faptul că greutatea corporală era un factor important în a obține performanță .

Timp de aproximativ opt săptămâni, am ținut o dietă raw bogată în grăsimi. Am pierdut o mare parte a tesutului adipos din organism, dar în cele din urmă am recunoscut că existau și o mulțime de dezavantaje. În urma dietei raw bogate în grăsimi și produse crude am avut mari probleme de digestie, mă simțeam letargic și deshidratat de multe ori, și am dezvoltat chiar unele dependențe la anumite produse stimulatoare care sunt foarte populare în dieta raw.
La scurt timp după această încercare de dietă raw, am decis să încerc să abordez dieta Atkins, dar fără carne, mai degrabă am mâncat legume și shake-uri proteice – o grămadă! Am pierdut o mulțime de grăsime corporală măncând o mulțime de shake-uri proteice până la ora cinei în fiecare zi.

Deși greutatea corpului meu a scăzut în mod semnificativ, și chiar mi-am îmbunătățit viteza de alergare (de la scăderea mare în organism a grăsimii / greutății), m-am luptat cu menținerea dietei cu conținut ridicat de proteine. Am renunțat complet la dietele bogate in proteine, atunci când am suferit o fractură de tibie, care m-a scos din competițiile sportive pentru 6 luni.

Ulterior, m-am întors la dieta mea vegană ce consta în produse fierte, cu conținut scăzut în grăsimi și am mâncat o mulțime de supe de legume, fasole, si cereale. (Dacă sunteți familiarizat cu dieta pe care dr. Fuhrman o prezintă în cartea sa “ Mănâncă să trăiești” atunci veți înțelege cam ce am mâncat eu de-a lungul celor 20 de ani ai mei). Când m-am apropiat de 30 de ani am continuat să alerg și să mă antrenez pentru proba de triathlon dar nu am reușit să îmi îmbunătățesc performanțele chiar dacă mi-am întețit antrenamentele. Am continuat să citesc multe cărți despre dietă și modul în care aceasta a afectat performanțele atletice, am cheltuit o grămadă de bani pe suplimente în speranța de a găsi soluția magică.

Apoi, chiar înainte de Anul Nou, în decembrie 2007, soția mea citit o carte despre un alt regim raw și m-a sfătuit să o citesc și eu (cartea se numea 80/10/10). M-am gândit puțin la idea de a încerca din nou un regim raw dar i-am spus că această dietă nu funcționează, că am mai încercat-o deja fără nici un rezultat. Ea mi-a explicat că de data asta nu e vorba de o dietă bogată în grăsimi crude(nuci), fără crackersi, super-alimente sau suplimente ci era vorba numai de fructe și legume cu conținut scăzut de grăsimi si legume dar mai ales fructe. La îndemnul ei am acceptat să citesc cartea dar numai primele capitole.

Am început să râd de unul singur în timp ce citeam un exemplu de masă:
Mic dejun: 8 banane se curăță si se mănâncă. Poftă bună!
Prânz: 2-3 pepeni galbeni, se taie în jumătate, se folosește o lingură și se mănâncă.
Cină: 3 miezuri de salată verde, jumătate de avocado, rosii, telină, ardei gras, se amestecă . Ca gustare se pot adăuga și portocale proaspete. Poftă bună !

48 oră mai târziu, am terminat de citit cartea și mi-am zis: „această dietă raw bazată doar pe fructe și legume crude este o nebunie, dar aș putea totuși să o încerc pentru o săptămână …”, am inceput consumul de tone de fructe, și m-am îndrăgostit … viața mea nu a mai fost niciodată la fel de bună. Acest lucru a fost, de fapt, unul dintre acele puncte de cotitură din viața mea.

Ce anume te-a atras la Fructarianism?

Veganismul este în mod logic o alegere etică. Dar Fructarianismul este într-adevăr cea mai sănătoasă formă de veganism. Puteți mânca destul de nesănătos chiar fiind „vegetarian”. Fructarianismul are nenumărate beneficii suplimentare, atât pentru persoana care mănâncă o dietă fructarianăcât și pentru lumea în care trăim .

De ce ai ales denumirea de Fructarian când există și alți termeni asociați acestei diete?

Sunt mulți termeni diferiți asociați cu acest tip de alimentație pe care eu o numesc Fructarianism. Unele dintre cele mai populare denumiri folosite sunt: Dietă Naturală Igienică, Dietă cu mai puțin Mucus, LFRV (Low Fat Raw Vegan), Dieta 80/10/10 , Raw-foodist, Frugivoră , Dietă pe bază de fructe, iar unor oameni chiar le place să folosească termenul „Paleo” deoarece unii promotori ai acestuia sugerează un procent ridicat de calorii din dieta lor provenind din fructe.

Eu personal îmi asigur aproximativ 80-90% din calorii din fructe. Alte 10-20% provin din legume crude. Rareori mănânc nuci sau semințe, și din acest motiv consider că cea mai bună definiție pentru dieta mea este Fructarianismul. Eu cred că, dacă o persoană își procură între 60-85% din calorii din fructe proaspete, va obține cele mai multe dintre beneficiile care vin de la o dietă fructariană.

De cât timp mănânci în acest fel?

Mănânc astfel în mod continuu începând din ianuarie 2008. Prefer să continui să mănânc așa și pe zi ce trece sunt tot mai convins și mă simt din ce în ce mai confortabil cu dieta fructariană.

Poți să ne dai un exemplu de zi obișnuită din dieta și stilul tău de viață?

Ziua mea se învârte în jurul antrenamelor zilnice. La trezire de obicei, beau cam un litru de apă. Apoi, prepar un suc din10 portocale sau consum câteva căpșuni sau papaya , în general fructe cu un conținut ridicat de apă. Cam de fiecare dată mănânc un fruct la o masă.
Apoi îmi încep antrenamentul , care în mod normal constă în alergare de 15 mile pentru a ajunge la muncă în Manhattan. După alergare consum unul sau două tipuri de fructe proaspete, coapte, de sezon pe tot parcursul zilei, până la ora cinei. Fructele pe care le consum în mod obișnuit sunt pepeni, curmale japoneze, mango, smochine proaspete, struguri, citrice, fructe sâmburoase, fructe de pădure și altele; există o varietate infinită de la o săptămână la alta.
Pentru cină îmi pregătesc o salată enormă care conține salată verde cu diferite tipuri de rosii, morcovi, țelină, castraveți, ardei gras de diferite culori, ceapă roșie și orice alte legume de sezon. Dacă am chef de un sos/dressing aceasta este, de obicei doar un blend din mango,poate un avocado și suc de lămâie O gustare de seară poate consta din struguri, mango, sau alte fructe exotice sau de sezon.

Cum putem compara o dietă săracă in grăsimi fructariană cu o dietă bogată în grăsimi raw? Cum le percepi pe ambele în mod diferit?

Ca și atlet mă simt mult mai bine și am performanțe mai bune atunci când mențin o dietă săracă în grăsimi. Dacă consum prea multă grăsime cu o noapte înainte de un antrenament, mă simt letargic în dimineața următoare. Aceasta nu este o reacție psihologică! Am observat o diferență reală de fiecare dată. Cu cât consum mai puțină grăsime cu atât starea mea de spirit e mai bună și rezultatele mele ca și atlet sunt mai bune. Estimez că în porția mea de calorii zilnică 5-15% este grăsime, 75-85% glucide și 10-15% proteine.
Am avut o dietă cu conținut mare de grăsime cea mai mare parte a vieții mele, și chiar am încercat dieta raw cu conținut mare de grăsime pentru o perioadă mai lungă de timp. De la adoptarea unui regim alimentar în întregime raw, o dietă fructariană cu conținut sărac în grăsime, m-am simțim indubitabil mult mai bine iar performanțele mele sportive s-au îmbunătățit.

Ai vreodată poftă de alimente gătite sau alimente raw bogate în grăsimi?

Consider că de multe ori alimentele gătite, foarte procesate, și chiar alimentele raw cu conținut ridicat de grăsime creează dependență alimentară pe viață. Am fost absolut dependent de aceste alimente nenaturale de multe ori în viața mea, și ocazional tânjesc în a le mânca. Dar în acest moment al vieții mele sunt foarte conștient de modul în care aceste lucruri mă fac să mă simt după ce le-am mâncat; astfel menținerea unei diete fructariene mi se pare mult mai ușor de făcut și chiar nu depun un efort deosebit.

În mare parte din punct de vedere emotional pot spune că am “divorțat “de consumul de alimente care nu mă fac să mă simt bine și nu sunt bune pentru sănătatea mea. În același fel percep fumatul unei țigări ca și consumul de droguri. În mintea mea, există o diferență mică între ele. Întotdeauna mi-am dorit să mă simt și bine și să am rezultate bune ca și sportiv. Nici nu vreau să mă gândesc să iau în considerare măcar să regresez în ceea ce privește sănătatea mea. Apreciez sănătatea mea fizică mai mult decât celelalte lucruri din viața mea.

Care sunt câteva dintre beneficiile pe care le-ai experimentat în timpul trecerii la o dietă fructariană?

Există multe multe beneficii, care vor apărea aproape imediat, atunci când se adoptă un regim alimentar fructarian. Continui să observ alte îmbunătățiri pe termen lung și modificări de-a lungul anilor.
Unele dintre beneficiile imediate pe care le-am observat în primele câteva săptămâni au fost:

Mirosul corpului: Eu pur și simplu nu mai aveam miros. Hainele mele la sfârșitul zilei nu aveau nici un miros.

Pielea: Pielea de pe față, de obicei grasă, a devenit aproape complet neuleioasă. Obișnuitele linii albe de piele uscată (semnele de deshidratare)de pe mâini, brațe și de pe picioare au dispărut, chiar și în lunile de iarnă. Pielea mea a devenit mai moale, a căpătat mai multă culoare și am început să mă bronzez extrem de rapid.

Păr: părul meu a devenit mai mătăsos, mai puțin gras și nu am mai avut niciodată scalp uscat.

Grăsime corporală: Mi-am pierdut grăsimea corporală considerabil în primele câteva săptămâni, și mai ales grăsimea abdominală de care se părea că nu voi putea scăpa niciodată în ciuda tututor tipuri de dietă pe care le-am încercat.

Mucus: Nu am mai avut nici un fel de mucus în gât sau nas; sinusurile au fost desfundate complet. Când mă trezeam dimineața nu aveam nici un fel de scurgeri din ochi acumulate peste noapte, gură uscată sau flegmă lipicioasă în gât pentru prima dată în viața mea!

Digestia: Nu am fost niciodată obosit după o masă mare de fructe sau legume. Am avut foarte rar gaze și acestea lipsite de miros.

Ceara din urechi: Am observat că atunci când îmi curățam urechile după duș, nu mai era prezentă aproape deloc ceară.

Miros: Simțul mirosului s-a îmbunătățit. Mirosul a devenit foarte intensificat.

Gust: Am observat îmbunătățirea gustului; Am devenit mai sensibil la micile diferențe dintre aceleași tipuri de fructe.

Unghii: Unghiile de la picioare erau deshuamate si erau afectate de un fel de ciuperci/ fungi. Într-o lună unghiile mele s-au curățat și și-au îmbunătățit aspectul.

Imunitate: Când copiii și soția mea au fost bolnavi în urma unor răceli virale, eu nu am fost afectat de nici un simptom de răceală așa cum m-aș fi așteptat.

Prospețime : Când mă trezesc dimineața mă simt mai ușor când mă dau jos din pat, mai proaspăt și plin de energie.

Eliminări: Vizitele la baie au devenit rapide, eficiente, și lipsite de efort.

Exercițiu: Am văzut aproape imediat o îmbunătățire a eficienței mea în alergare. Alerg mult mai repede acum .

Transpirație: Sudoarea mea nu are miros. Când îmi intră transpirația în ochi nu mă ustură și nici nu are un gust greu/neplăcut.

Dinți: Nu am mai acumulat tartru pe dinți așa cum se întâmpla înainte în timpul vechii mele diete.

Respirația: Nu am mai avut niciodată o respirație urât mirositoare, niciodată.

Pofte: Au încetat pornirile acelea intense de “trebuie să mănânc ceva acum”! Senzația aceea de foame intensă a încetat.

Simplitate: Mental am eliberat o mare parte din ziua mea, care în mod normal era dedicată planificării meselor.

Claritate mentală: am observat că nu mai visez cu ochii deschiși și nu am mai avut senzația aceea de “ ceață pe creier “la locul de muncă.

Atitudine pozitivă: Am observat că personalitatea mea și starea de spirit au devenit foarte optimiste. Nu m-am mai simțit niciodată deprimat.

Acestea au fost toate schimbări semnificative la scurt timp după adoptarea unui regim alimentar strict fructarian. Modificări continuă să apară în sănătatea mea și în abilitățile mele atletice atâta timp cât mențin acest regim alimentar și stil de viață.

Cum a schimbat dieta ta fructariană modul de a mănca a familiei tale?

Când eu și soția mea ne-am căsătorit, amândoi am avut cereri personale unul de la celălalt. O cerință a mea a fost aceea de a nu se consuma carne de animal sau produse fastfood / junk food în casa noastră. Am avut aceste acorduri reciproce în vigoare din prima zi, astfel încât adăugarea de mai multe fructe crude și legume proaspete nu a fost o mare schimbare. Am cumpărat pur și simplu mai puține cereale și alimente vegane procesate.

Copiii noștri nu sunt legați în subsol suferind de foame, sunt copii americani obișnuiți cu părinții care îi sfătuiesc să facă alegeri bune , dar care îi lasă să facă și alegeri proaste cu speranța că vor realiza singuri unde au greșit așa cum au făcut și părinții lor. Dar ne-am minți dacă nu le-am spune ce periculoase sunt inghețata, pizza și gogoșile, atunci când le mănâncă!

Ne puteți spune despre orice provocări, probleme sau realități dificile pe care le-ați experimentat tinând o dietă fructariană într-o lume de adepți ai dietei SAD (Dieta Standard Americană)?

De departe problemele cele mai notabile care apar atunci când ești fructarian este atunci când sunt în medii sociale, cum ar fi adunări de vacanță de familie, sau de a merge la un restaurant. Nici o persoană nu vrea sa se simtă ca un proscris, ciudat, sau mâncătorul antisocial.

De foarte multe ori mi s-a părut că oamenii care se simt cel mai inconfortabil cu ceea ce mănâncă sunt adepții dietei SAD atunci cand sunt în colectivitate. Ei întreabă mereu , „de ce, de ce, de ce?” „De ce nu mâncați alimente obișnuite ca toți ceilalți?” Chiar și după ce am explicat că eu sunt un fructarian, ei continuă să fie atât de insistenți să mănânc aceleași lucruri pe care ei le mănâncă pănă în punctul în care chiar pare că îi deranjează propriile mele alegeri privind dieta.

Dacă nu am acces la fructe proaspete la o adunare socială încerc să mi le aduc de acasă sau să aleg opțiuni sănătoase pe care le pot găsi acolo, cum ar fi morcovi, țelină sau sifon. Totuși, stigmatul social cu familia, prietenii, colegii, etc devine o realitate enervantă cu care trebuie să înveți să trăiești.

Menținerea angajamentul pentru sănătatea ta și menținerea obiceiurile sănătoase in medii sociale străine merită toată supărarea după ce vezi cum toată lumea ia medicamente antiacide și se plânge de probleme de sănătate în timp ce mănâncă prăjiturile si își beau băuturile de după cină. Îmi amintesc cum e să te trezești în dimineața următoare cu un stomac de plumb și nu-mi e dor de această senzație nici un pic.
Descrie antrenamentul sportiv curent.

Dieta mea este fundamentul sănătății mele, dar există atât de multe alte variabile importante în obținerea stării de sănătate optimă și a unor rezultate bune ca și atlet. Ceilalți factori principali care mi se pare extrem de importanți sunt : somn suficient, stres mental redus, mișcare / flexibilitate, antrenament nici prea mult nici prea puțin.

Fiind un atlet de performanță, mă antrenez în diferite momente ale anului pentru diferite evenimente sportive, cum ar fi 5k/10k, semi-maraton, maraton, ultra-maraton și triatlon. Dieta mea fluctuează în principal referitor la cantitatea de calorii pe care le consum. Dacă trebuie să mă antrenez mai mult, mănânc mai mult. Este aproape imposibil să mănâci prea mult când urmezi o dieta fructariană; mănânci până când corpul tău în mod natural îți spune să te oprești.

Cum faci să răspunzi necesităților tale de formare ca atlet prin alegerile tale nutriționale?

Îmi ascult corpul. Vara am mai multă poftă de țelină și roșii decât în lunile de iarnă, așa că pur și simplu cresc cantitatea de ceea ce poftesc sau simt nevoia să mănânc. Corpul meu este foarte conștient de ceea ce are nevoie, atunci când o dietă raw foarte naturală.

Când mă antrenez cu exerciții solicitante mă întorc la banane si pepeni, care îmi aduc o mulțime de calorii pentru a alimenta antrenamente mele. Când mă concentrez pe exerciții de creștere a vitezei și fac antrenamente mai scurte, mănânc mai multe citrice, care se potrivesc acestor tipuri de antrenamente. Dacă îi oferi organismului tău o sansa de a se curăța și o dietă fructariană săracă în grăsimi, vei observa ce puteri incredibile posedă corpul tău.

Ce alte aspecte legate de sănătate ți se par importante în completarea unui stil de viață/ dietă fructariană?

O dietă raw fructariană cu conținut scăzut de grăsimi este fundamentală pentru o stare bună de sănătate. Am descoperit că și alte părți ale vieții mele s-au îmbunătățit în urma succesului și a stării de sănătate provenite de pe urma dietei mele. Simt că dieta mea este ca un sol bogat, și din el poate crește un copac puternic în toate direcțiile. În primul rând, relația cu mine însumi s-a imbunătățit foarte mult mâncând atât de simplu, natural si pur. Am iubire de sine și respect, alegând să nu mă mai rănesc singur cum făceam cu vechia mea dieta ce consta în alimente ce creau dependență și care mă făceau să mă simt slab din punct de vedere fizic și mental. Când am iubire de sine, încredere în mine și o atitudine mentală pozitivă, aceste lucruri mă fac o persoană mai bună în orice alt domeniu al vieții mele: devin mai darnic, mai răbdător, și mai puțin egoist decât eram atunci când mâncam pizza sau alte alimente vegetariene procesate.

Frucitarianism este un fundament pentru o atitudine pozitivă. Sunt în măsură să gândeasc cu mai multă claritate și viteză atunci când mănânc în acest fel. Acest lucru îmi permite să gestionez afacerea mea și îndatoririle de zi cu zi de la locul de muncă mult mai eficient.

Acest lucru îmi permite, fără îndoială, să produc mai mulți bani și să am mai mult timp liber pentru alte lucruri dn viața mea. Exercițiul intensiv este ceva ce mă bucură pe deplin. Îmi place să văd cât de mult pot împinge limitele corpului meu, pentru a vedea pe deplin puterea și potențialul său. Acest lucru pentru mine este emoție aplicată în viață.

Dieta mea fructariană îmi permite toate aceste provocări fizice.

Somnul devine mai mult decât o prioritate, pentru că doresc sa îmi odihnesc complet corpul după antrenamente intensive. O dietă fructariană vă permite să dormiți mult mai bine, pentru că în acel moment corpul nu mai este preocupat cu digestia alimentelor grele, gătite. Există beneficii infinite și recompense care vin din acest mod natural de a te hrăni.

Ne puteți spune despre îmbunătățirile performanțelor dvs ca și atlet în urma acestei diete fructariene?

Am observat imediat schimbarea compoziției corporale în primele 4-6 săptămâni. Am trecut de la aproximativ 10% grăsime corporală până la 3-4% (am pierdut aproximativ 10 lbs – 5 kg ; de la 133 la 122 lbs (60 kg la 55 kg) (eu având în înălțime 5’4 – 1.63 m ). Aceasta a fost o schimbare remarcabilă, pentru că în trecut am reușit să ajung la această greutate doar cât timp am încercat dieta Atkins (cu shake-uri de proteine non-animale), și nivelurile de energie sunt extrem de ridicate, mâncând o cantitate enormă de fructe raw proaspete. Timpii obținuți în antrenamente și curse au început să scadă în mod semnificativ.

Am atribut aceste rezultate mai multor factori, cele mai importante fiind:

Greutate corporală mai mică / grăsime corporală redusă.

Îmbunătățiri de absorbție de oxigen: Aproape deloc mucus în sistemul meu respirator.

Recuperare îmbunătățită: m-am trezit recuperându-mă atât de repede în urma antrenamentelor și am dormit mult mai bine.

Aceste trei modificări de bază au produs nenumărate alte recții secundare pozitive, cum ar fi eficiență și o formă fizică mult mai bună. Contracțiile musculare sunt îmbunătățite cu mai puțină grăsime intramusculară.


Care sunt unele dintre realizările dvs. sportive recente menținând în același timp o dietă strict fructariană?

Am alergat primul meu maraton când aveam 18 ani. Am terminat cursa în 2:52 și m-am calificat pentru Maratonul din Boston, unde am scos un timp foarte bun 2:47. În următorii 10 ani nu am putut să scot un timp mai bun de 2:45. Indiferent de cât mă antrenam, m-am plafonat complet în performanța mea. În ianuarie 2008, am adoptat o dietă fructariană, și două luni mai târziu, am participat la Marathonul de la Napa Valley unde am scos un timp de 2:34.07, terminând pe locul al doilea.

Uimit la îmbunătățirile de performanță am continuat cu fructarianismul .

Am alergat ulterior zeci de maratoane sub 2:40, cu multe victorii, cel mai bun timp al meu fiind acela de 2:28.12 (05:39 pe milă ), în 2011 la NYC Marathon plasându-mă pe locul 29 în general și pe locul 5 dintre participanții americani. Am redus, de asemenea jumătatea mea de maraton de la 1:17 la 1:10 și 10km în 32 de minute. Am avut o carieră de succes în sportul de ultra-viteză. În prezent sunt al 8-lea cel mai rapid american care a lergat vreodată la distanța 100 mile in 12 ore 57 minute (7:46 medie pentru 100 mile!)

Acestea nu sunt îmbunătățiri ale performanței Acestea sunt schimbări incredibile într-un alergător despre care mulți ar spune că e trecut de prima tinerețe. Acum sunt trecut bine de 30 de ani, alerg mai repede decât am alergat în toată viața mea și voi continua sa alerg și mai repede cât timp voi continua să mănânc în acest mod..

Ce obiective ca și atlet mai ai acum de atins?

Obiectivele mele de viitor includ:
◦ Să alerg mai mult decât la legendarele ultramaratoane de 100 de mile, și anume la cursele de 24 de ore și chiar mai mult.
◦ Să dobor recordul de 9 ore la Ironman Triathlon (PR actuală este 9:38 la cursul Ironman Lake Placid NY)
◦ Să scot un timp mai mic de 2: 25 la maraton
◦ Sa scot un timp mai mic de 1:10 la jumăatae de maraton
◦ Timp sub32: 00 la cursa de 10K
◦ Timp sub15: 30 la cursa de 5K
◦ Timp sub 9: 40 la cursa de 2mile

Ce reacții ai avut din partea familiei și prietenilor datorită a alegerile tale alimentare?

Familia extinsă și prietenii se uită la mine cu un sentiment de curiozitate și uimire. Ei au crezut că am înebunit când am adoptat o dieta fructariană, dar acum, după atât de mult timp și de succes mâncând în acest fel, numai fac glume proaste și nici nu își mai fac griji pentru mine. Mă întreabă cum ar putea și ei să mănânce mai curat, mai sănătos și ce sfaturi și recomandări le pot da în îcest sens.

Și reacții de la alții din comunitatea dumneavoastră sportivă?

La început, mulți dintre colegii mei de antrenamnet, antrenori și critici au prezis că mă voi lovi/vătăma rapid sau claca emoțional foarte repede. Acum, după succesul atletic imens, cei mai mulți oameni care au aflat despre despre rezultatele mele mănâncă mai multe fructe, mult mai multe. I-am încurajat să încerce să se concentreze pe schimbari treptate in dietă și nu să devină prea obsedați de schimbare peste noapte. Mi-a luat aproape 20 de ani de ajustări lente ale dietei pentru a ajunge unde sunt. De-a lungul timpului ajungând să mănânci mai multe fructe te vei simți confortabil și complet natural.

Care îți imaginezi că este viitorul atleților vegani?

Primesc reviste de sănătate pentru sportivi de peste 20 de ani și am observat o creștere a numărului de articole legate de necesitatea introducerii a tot mai multe fructe și legume raw în dietă. Cred că sportivii se vor concentra tot mai mult spre o dietă bazată pe mâncare raw când sunt în pregătiri pentru competiții.

Acestă dietă funcționează, și vestea despre asta începe să se răspândească.

Pastilele, pulberile, și poțiunile într-adevăr nu funcționează pe termen lung, mâncarea produsă de Mama Natură este cel mai bun “pariu “pe care îl poți face pentru a obține o performanță optimă. Nu există nici o altă alegere.

Este viitorul, care este o binecuvântare!

Ce sugestii aveți pentru cineva care vrea să citească mai mult despre Fructariansim?

Cartea 80/10/10 de Dr. Doug Graham este foarte bună pentru a obține informații cu privire la cum să îți schimbi dieta pe una bazată pe fructe cu conținut scăzut de grăsimi. Este una dintre cele mai simple, mai logice și mai ușor de citit cărți pe care am experimenta-o vreodată în dietă.

O căutare rapidă pe Amazon va arăta nenumărate alte cărți și autori, care sunt toate foarte asemănătoare în mesajul lor principal de a consuma alimente vegetale raw cu conținut redus de grăsimi.

A existat vreun principiu sau mesaj în dieta fructariană de care ții cont mai presus de orice altceva?

Simplitate. Am simțit liniște, calm în toată această simplitate . Este atât de natural, atât de direct, atât de ușor, atât de corect!

Dacă ai putea să schimbi ceva în tranziția la o dieta fructariană care ar fi acel lucru ?

Aș mânca doar produse organice. Când am început cu Fructarianismul, am mâncat produse crescute pentru piața de larg consum și pot să spune că a fost o mare greșeală. Când se mănâncă astfel de produse trebuie luate în considerație cantități imense de produse chimice, și alți contaminanți nesănătoși folosiți în creșterea acestor produse.

Cred ca mâncarea organică este un element esential in menținerea sănătății, să nu mai spun că produsele ecologice au un gust mult mai bun!

Este ceva ce ai de gând să schimbi referitor la dieta ta pe măsură ce mergi înainte cu acest mod de viață?

Am de gând să păstrez concentrarea mea în consumul de mese mono (să mănânc un singur tip de fructe la masă). Am găsit acest lucru ca fiind foarte, foarte benefic. Când am citit prima dată despre mese mono și problemele legate de combinarea alimentelor, m-am gândit ca e un subiect de mică importanță. Dar acum, după ce am mâncat mai multe mese mono, văd și simt o mare diferență. Este mult mai ușor pentru digestia mea.

Ți se întâmplă frecvent să demitizezi idei sau inexactități despre Fructarianism?

Am făcut destul de multe teste de sânge de când am adoptat această dietă Am avut toate tipurile de temeri legate de deficiențe. Cu toate acestea, în primi doi ani analizele mi-au ieșit ok, dar nivelul de vitamină B12 era în continuă scădere . Acum singurul supliment pe care îl iau este vitamin B12
Mi-am îmbunătățit performanțele sportive an după an, chiar și atunci când mi s-a spus de multe ori că sănătatea mea va începe să eșueze din cauza dietei fructariene.

În primii ani am fost îngrijorat ca aș putea experimenta stresul unei noi fracturi. Cu toate acestea, an după an, am continuat să cresc viteza de rulare și distanțele în timpul antrenamentelor. Curând am fost capabil să alerg multe mile pe săptămână (150 mile timp de multe săptămâni) și niciodată , nu m-am îmbolnăvit sau rănit, oasele mele erau de stâncă!

Eu cu siguranță nu am avut nici o deficiență de proteine, nici nu cred că există un diagnostic medical pentru deficit de proteine! Asta e tot informație de marketing.
Eu nu primesc proteine din plante, eu primesc aminoacizi, din care îmi fac propriile mele proteine care mă ajută să îmi cresc performanțele sportive.

Ce sugestii ai putea oferi cuiva care se gândește să treacă la Fructarianism?

Aș sugera că, dacă cineva se îndoiește sau își pune întrebări despre o dietă, ar trebui să facă acest lucru doar după ce a făcut o încercare serioasă . Aș sugera o perioadă de probă de 30 zile înainte să emită o judecată de valoare.

Acesta dietă funcționează. Este într-adevăr Grădina Edenului, Fântâna Tinereții.

Eu sunt dovada vie, și îmi solicit corpul foarte mult în timpul antrenamentelor, lucruri pe care puțini oameni le îndură și totuși am prosperat!

–––––––––––––––––

Biografie

Unde te-ai născut, unde ai crescut?
M-am născut în Livingston, New Jersey, în ianuarie 1977. Am crescut în nord NJ / suburbiile din New York. Mi-am petrecut verile la Jersey Shore.

Unde locuiești acum?
Chiar la granița Westchester / Bronx din New York, foarte aproape de Van Cortlandt Park.

Căsătorit / copii?
M-am căsătorit cu cu soția mea Victoria în februarie 1999 Avem 3 copii:. Sam are 12 ani, Nancy 11, Charlotte 7.

Înălțimea mea:
5 ‘4” = 1.63 m (Trebuie să menționez că cel mai mare alergător al tuturor timpurilor Haile Gebrselassie, este de aceeași înălțime!)

Greutatea mea:
Greutatea mea regulatăr este de aproximativ 120-122lbs (54-55 kg). Când mă antrenez intens în timpul sezonului de curse greutatea mea este intre 118-120lbs (53 – 54 kg).

Care este profesia ta, ce faci toată ziua?

La sfârșitul anilor 90, când internetul a devenit important am inceput o afacere de software în domeniul comerțului online cu bijuterii.

Afacerea mea a crescut pe măsură ce am depus mai mult și efort și am acordat mai mult timp dezvoltării propriului sistem de software, care este coloana vertebrală a afacerii noastre de astăzi.

Avem o grămadă de alte afaceri colaterale care folosesc în prezent aproximativ 40 de persoane cu normă întreagă.

A fost o mare bucurie să văd această afacere dezvoltându-se, dar este, de asemenea, o mare responsabilitate să o gestionez.

Cel mai bună caracteristică/ calitate a ta? Cea mai rea ?

Hmmm, cred că cea mai buna calitate este hotărârea/ determinarea , de felul meu nu dau înapoi,nu renunț când îmi doresc ceva.

Am învățat să fac față disconfortului destul de bine și asta datorită rezinstenței dobândite în urma antrenamentelor.

Cea mai rea calitate a mea este tendința mea de a amâna lucrurile … ciudat cum sunt legate cea mai bună și cea mai rea calitate a mea … Sunt un dezastru într-o zi proastă și un Superman într-o zi bună …

Autorul tău preferat, Cărți preferate / Reviste?

Dr. Douglas Graham, cărțile sale cu privire la alimentația naturală mi-au schimbat viața.

Dean Karanazes, este un mare autor și atlet, el m-a inspirat să trec antrenamentele mele ca și atlet la nivelul următor.

Anne Osborne, cartea ei „Fructarianismul , calea spre Paradis” m-a inspirat mai departe. Cartea ei m-a ajutat să ating nivele superioare.

Essie Honiball, cartea ei „Trăiește cu fructe”, este o altă pionieră a Fructarianismului.

Arnold Ehret, am citit doar câteva cărți / scrieri și el a fost cu siguranță printre primii care și-au croit drumul spre sănătate naturală și dietă.

Citesc următoarele reviste: UltraRunning, Rock and Ice, Kiteboarding, Runner”s World, Gems and Gemology

Film preferat, Emisiune TV preferată?

Printre filmele mele preferate se numără:

Star Wars, Matrix, Redemption Shaw Shank, Space Balls, Endurance (Story on Haile Gebrselassie), Forever Running (Viața lui Yiannis Kourous)

Seria Rocky, It’ s a Wonderful Life, The Sound of Music,

Unele dintre show-urile mele preferate de televiziune (cu toate că nu prea ma uit la TV) :

Curb Your Enthusiasm

Ce ai pe iPod? Muzică preferată?

Dacă vreau să exagerez cu un antrenament, merge orice cu un ritm bun, dar trance techno este favoritul meu. Îmi place, de asemenea, rock clasic, Led Zeppelin, Eagles, etc

Îmi place muzica clasică, opera și chiar muzică clasică de orgă atunci când vreau să mă relaxez.

Ce tip de mașină conduci?

Eu doar alerg! Nu, serios eu chiar alerg către cele mai multe locuri unde am nevoie să ajung. Dacă este o excursie de familie luăm nostru van-ul Chevy Express.

Hobby-uri?

Alergările, vizitarea fermelor, conservarea naturii – orice care implică activități în natură și a fi în aer liber.

Alpinism, alpinism de iarnă, triatlon, drumeții, snowshoeing.

Petrecerea timpului cu soția și copiii, stând în jurul focului cu o pătură pe noi și cu zăpada căzând afară.

Destinatia de vacanță preferată? Unde visezi să mergi?

Insulele Hawaii sunt, fără îndoială, locul meu preferat de pe planetă.

De asemenea, iubesc foarte tare Munții Albi din New Hampshire. Mt. Washington este un loc incredibil!

Canadian Rockies – Icefield’s Parkway, lacul Moraine și Valley of the Ten Peaks este epic!

Sri Lanka este o a doua casă pentru mine, din moment ce o mare parte a proiectelor mele de business se desfășoară acolo.

Momentul preferat din zi și de ce?

Dimineata devreme clar, deși foarte, foarte rar văd acest moment al zilei.

Speranța și scopul meu pe măsură ce înaintez în viață este de a învăța cum să reușesc să mă duc la culcare devreme – ceea ce înseamnă în mod automat că mă voi și trezi devreme.

Pot alerga 100 mile, dar se pare că nu pot par să adorm la ora 08:45 / 9 pm și să mă trezesc la 5 dimineata odată cu soarele …

Cea mai de preț posesie a ta?

Sănătatea mea. E tot ce avem vreodată!

Cea mai mare teamă?

Teama însăși.

Citat preferat?

„Fă sau nu fă … aici nu există încercare” ~ Yoda
„O zi fără antrenament este o zi fără valoare” ~ Will de la VO2MaxOut.com
„Mersul la culcare, devreme și trezirea devreme fac un om sănătos, bogat și înțelept” ~ Ben Franklin
„Un măr pe zi nu este de ajuns” ~ Michael Arnstein

Chestii care te scot din sărite?

Orice formă de a „striga”, decât dacă este pentru o ocazie fericită.

Performanțele în alergare

400m: 55 secunde (în liceu)
800: 02:08 (în liceu)
1 Milă: 04:36 (în liceu)
2 Mile: 09:44 (în liceu)
5K: 15:46
10K: 32:48 (2009 în Central Park)
1/2 Marathon: 1:10.55 (2010 NYC 1/2 Marathon)
Marathon: 2:28.12 (2011 NYC Marathon)
60K: 04:32 (2008 Knickerbocker NYC)
50 Mile: 05:50 (2009 JFK 50)
100 km: 07:27 Campionatele Naționale 2010 Madison, WI
12 Ore: 91.5 mile (2012 Desert Solstice)
100 Mile Trail: 14:38 (2012 Javelina Jundred)
100 Mile Road / Track: 12:57.45 (2012 Desert Solstice)
135 Mile: 31:04 2012 Badwater Ultramaraton
153 Mile: 33:20 2012 Spartathlon

Triatlon:
Timpul al 4-lea la Hawaii Ironman (PR 09:43)
Timpul al 4-lea la Lake Placid Ironman (PR 09:38)

De ce alergi și de continui să îți aduci noi provocări?

Pentru a mă bucura de viață!

Obiectivele viitoare?

Să mă duc la culcare devreme, astfel înât să mă pot trezi devreme!
Noi performanțe la alergarea de 100 mile până ajung la vârsta de 40 de ani!
Să continui cu dieta mea fructariană.
Să petrec mai mult timp cu familia mea.
Să escaladez Mt. Everest .
Să cresc cantitatea de fructe și legume raw în dietă.
Să mă bucur de viață!

Mulțumesc tuturor celor care mă ajută în răspândirea informațiilor despre fructe:
MULȚUMESC IUBITORILOR DE FRUCTE ȘI TUTUROR CELOR DESCHIȘI CĂTRE NATURĂ:
Traducere realizată de Raluca Basuc
https://www.centrulnatura.ro/terapia-florala-bach/

Interviu original trimis de dna Eugenia Ceaca (mulțumesc pentru informație și mail!)
Am vazut ca ati deschis o noua sectiune, dedicata fructelor. M-am gandit sa va trimit un scurt interviu difuzat pe CNN, un interviu luat unui atlet amator fructivor din Statele Unite.
La CNN:
https://www.youtube.com/watch?v=KE5Z1gKiD1s.
Site-ul lui:
http://www.thefruitarian.com/content/my-story

© 2011 - 2021 Fundatia Simile. Toate drepturile rezervate.

Sprint Pharma detine o gama larga de suplimente alimentare si suplimente nutritive 100% naturale ce va ajuta in ameliorarea diferitelor afectiuni de care suferiti.
Fie ca vine vorba de pietre la rinichi, prostata, afectiuni ale ficatului, circulatie, afectiuni ale articulatiilor, digestie, colici abdominale ale bebelusilor, memorie scazuta, colesterol sau raceala si gripa, la Sprint Pharma gasiti suplimentele alimentare naturale de care aveti nevoie.

Cos de cumparaturi
Momentan nu sunt produse in cos.
Continua cumparaturile
0