Terapia florala Bach

Informatii generaleInformare și cunoaștere
Terapia florală Bach este o modalitate de ameliorare a dezechilibrelor emoționale și mentale ale ființei umane, cu ajutorul remediilor obținute din florile diferitelor plante.

Întemeietorul acestui sistem de tratament, dr. Edward Bach – a fost medic alopat, care a studiat homeopatia și fitoterapia, apoi datorită sensibilității personale deosebite, a investit mult în studierea anumitor plante care pot ajuta ființele umane să manifeste calități dezirabile și să depășească defecte care pot încetini evoluția.

De exemplu, remediul din flori de Nuc (Wallnut) poate ajuta o persoană să se adapteze mai bine la schimbările care apar în viața sa, să nu manifeste rigiditate, încăpățânare și legarea de trecut sau de vechile obiceiuri, să dispară frica de schimbare și să accepte cu mai multă seninătate noi circumstanțe ale vieții. Este un remediu care ajută persoana să nu mai fie atât de influențată de stimulii din exterior și să aibă mai multă încredere în Sine și propriile puteri. Wallnut este remediul floral Bach foarte util pentru copiii care încep grădinița sau școala, pentru adolescenții care trec prin perioade dificile sau pentru adulții în viața cărora se produc mari schimbări (de statut social, de serviciu, de locuință etc).

Pe site-ul Fundației veți găsi mai multe articole despre Terapia Florală Bach, alături de traduceri ale cărților dedicate de Dr. Bach tuturor oamenilor, pentru informarea lor și împuternicirea în a folosi blânda dar puternica terapie descoperită de el. De asemenea, aveți disponibilă o carte cu multe informații, scrisă de dr. Sorina Soescu.

REMEDII FLORALE BACH

RESURSE

TERAPEUȚI CONSTANȚA

Raluca Basuc – practician floral Bach autorizat

Bianca Tăzlăoanu – practician floral Bach autorizat

Claudia Brighidovici – practician floral Bach autorizat – farmacist – farmacia Aries-Profarma Constanța

Carmen Ciobanu – terapeut flori Bach

UNDE SE POT GĂSI REMEDII FLORALE BACH

În Constanța:
Farmacii care au truse de remedii florale Bach din Anglia și pot prepara sticluțe medicatoare – cu remedii unitare sau combinații unitare (doar solicitați ce remedii doriți):

  • farmacia DOM homeopate – Constanța, bd. Tomis, bd Tomis 146, vis-a-vis de Spitalul Județean Constanța, tel 0241/692429

  • farmacia FloraFarm – Mircea cel Batran 152, Constanta – Telefoane: 0241/556695 – 0747/270100

  • farmacia ARIES – PROFARMA – Constanța, intersecția Ion Rațiu cu Mircea cel Bătrân, telefoane 0241/616171 – 0727/053316

  • magazinele tip Plafar – din Carrefour și City Mall

  • Farmacia Homeosan – Str. Fagetului 74 Constanta

Pe Internet se pot comanda remedii florale Bach:

http://www.semperviva.ro/remedii-florale-bach/

http://www.flora-farm.com

CURSURI DE FORMARE

Se pot obține informații despre cursuri și formare în Terapia florală Bach în România:
http://www.remediiflorale.ro/
http://www.terapie-florala.ro/
Carmen Bădilă a fost și la Constanța, la Centrul de Sănătate Natura și a susținut un curs de Nivel 1 în terapii florale Bach

Remediile florale Bach – pot fi folosite de oricine dorește.

Nu necesită, pentru folosire, o pregătire specială.
Deși un terapeut acreditat Remedii florale Bach – poate ajuta mult în alegerea combinațiilor corecte.

Totuși, oricine poate citi, se poate recunoaște în descrierile remediilor și poate încerca efectul blând al acestor produse speciale.

Vom pune la dispoziție o serie de materiale realizate cu sprijinul terapeuților Bach din Constanța – și care pot fi extrem de utile tuturor celor care doresc să înțeleagă mai multe despre flori și acțiunea lor.

Raluca Basuc – terapeut floral Bach Constanța – a pregătit și realizat o serie de prezentări frumoase, expuse în cadrul Atelierelor lunare ale ARGH Constanța. Le vom pune la dispoziția tuturor în această parte a site-ului – întrucât este multă informație și sunt prea frumoase, pentru a nu fi împărtășite cu toți cei interesați.