Star apple

Star apple

Chrisophyllum cainito este un arbore tropical din familia Sapotaceae. Este nativ din insulele Caraibe, dar a fost răspândit în America Centrală, iar acum creşte la tropice, inclusiv în Asia de Sud-Est. Această plantă tropicală preferă o atmosferă cu umiditate ridicata, cu temperaturi relativ înalte în tot anul. Arborele creşte foarte rapid, putând ajunge la dimensiuni de 20 de metrii înălţime.

Numele genului se bazează pe cuvintele greceşti pentru „aur” şi „frunză” şi se refera la anumite varietăţi ale caror frunze sunt acoperite pe partea inferioară de peri aurii. În secţiune orizontală a fructelor, apar evidente segmentele în formă de stea, ce dau cealaltă denumire populară. Mărul cu stea este un fruct exotic cu coaja tare, necomestibilă, culoarea variază între verde si purpuriu, in funcţie de stadiul de coacere.

O ceaşcă de fructe proaspete de Star Apple conţine doar 67 de calorii. Benefic pentru sănătate, reprezintă o sursă bogată de calciu, fier, fosfor, vitamina A, vitamina B1 şi vitamina C. Este o sursă bună de fibre şi foarte bună în tratamentul constipaţiei şi protejează mucoasa colonului împotriva toxinelor ce pot produce cancer.

Este folosit în special în dieta diabeticilor. Sunt studii publicate în 2009 care arată că infuziile din frunzele fructului pot reduce nivelul glicemiei. El mai este folosit de oamenii din America de Sud pentru tratamentul laringitei şi pneumoniei.

 

© 2011 - 2021 Fundatia Simile. Toate drepturile rezervate.

Sprint Pharma detine o gama larga de suplimente alimentare si suplimente nutritive 100% naturale ce va ajuta in ameliorarea diferitelor afectiuni de care suferiti.
Fie ca vine vorba de pietre la rinichi, prostata, afectiuni ale ficatului, circulatie, afectiuni ale articulatiilor, digestie, colici abdominale ale bebelusilor, memorie scazuta, colesterol sau raceala si gripa, la Sprint Pharma gasiti suplimentele alimentare naturale de care aveti nevoie.

Cos de cumparaturi
Momentan nu sunt produse in cos.
Continua cumparaturile
0