LONGAN (sau ”ochiul dragonului)

LONGAN (sau ”ochiul dragonului)

longanlongan2Dimocarpus longan, cunoscut mai obișnuit sub numele de LONGAN este un arbore tropical ce produce fructe comestibile. Este unul dintre cei mai cunoscuți membrii ai familiei Sapindaceae – de care aparțin și fructele numite Lychee – și este native din Asia sudică.

Longan-ul este numit și ochiul dragonului pentru că fructul seamănă cu un glob ocular când fructul este în coajă. În interior, fructul alb și translucid are o sământă închisă la culoare, mica, rotunda și dură, lucioasă – de parcă este data cu un lac negru.

Coaja fructului foarte copt are o aparență mată, maronie, ca o scoarță, fiind destul de dură – și se poate crăpa prin presiune – permițând pulpei să fie langan3expusă.

longan3Arborele Dimocarpus longan este mereu verde, de dimensiuni medii (6-7 metri) și sensibil la frig și îngheț. Preferă solul nisipos și are fructe ceva mai târziu în an, decât lychee-ele.

Fructul este dulce, zemos și succulent – și este folosit proaspăt ca și desert, sau pentru prepararea unor compoturi (ca și lychee-le). Semințele și coaja nu sunt consumate.

Ca și efect terapeutic, se pare că este ușor sedativ, determinând o stare de relaxare (oricum, consumul aromatelor fructe este o placere în sine!). Fructele luate de la firma Orkos au avut o aroma de vanilie și au fost consummate cu foarte multă placere într-un week-end.

© 2011 - 2020 Fundatia Simile. Toate drepturile rezervate.

Sprint Pharma detine o gama larga de suplimente alimentare si suplimente nutritive 100% naturale ce va ajuta in ameliorarea diferitelor afectiuni de care suferiti.
Fie ca vine vorba de pietre la rinichi, prostata, afectiuni ale ficatului, circulatie, afectiuni ale articulatiilor, digestie, colici abdominale ale bebelusilor, memorie scazuta, colesterol sau raceala si gripa, la Sprint Pharma gasiti suplimentele alimentare naturale de care aveti nevoie.

Cos de cumparaturi
Momentan nu sunt produse in cos.
Continua cumparaturile
0