Tamarind

Tamarind

Tamarindus indica este un arbore aparţinând familiei Fabaceae (sau Leguminoase) – ca fasolea, mazărea, năutul, lintea sau salcâmul şi albiţia (plante ce fac “păstăi”).

Originar din Africa, tamarindul este cultivat preponderent în India şi America Centrală. Poate atinge înălţimi de 15-20 de metri şi este un copac care se menţine verde pe tot parcursul anului. Are o dezvoltare lentă şi viaţa lungă, iar circumferinţa sa poate atinge şi 7,5 metri.tamarind9

Fructele sale sunt păstăi cu seminţe tari de culoare maro, învelite cu o pulpă cleioasă.

Cu un gust dulce acrişor, uşor picant, tamarindul este unul dintre cele mai răspândite condimente folosite în bucătăria sud-asiatica.

Precum cele mai multe alimente bine înrădăcinate în istoria antică, tamarindul are nenumărate utilizări medicinale: uşurarea digestiei, proprietăţi laxative, alinarea disconfortului stomacal, tratarea paraziţilor intestinali şi a afecţiunilor biliare. Poate fi utilizat de asemenea în cazuri de: febră, reumatism, diverse inflamaţii sau insolaţie.

Fructele de tamarind conţin uleiuri volatile esenţiale, minerale, vitamine şi fibre. Pulpa ce înconjoară seminţele este o bogată sursă de NSP (polizaharide fără amidon) sau fibre. 100 g de fruct acoperă mai mult de 13% din necesarul zilnic de fibre, ajutând la prevenirea constipaţiei. Fibrele se atașează de toxinele din alimente, ajutând la protejarea colonului. În plus, acestea colectează şi sărurile biliare scăzând şansele de a fi reabsorbite în colon și ajută mai departe la scăderea nivelului de colesterol (tip LDL) din corp.

Tamarindul este bogat şi în acid tartric, care-i oferă un gust acru şi acţiune antioxidantă, care protejează corpul împotriva radicalilor liberi. Compuşii activi volatili precum: limonen, geraniol, safrol, acid cinamic, salicilat de metil, acid pirazin au efect antioxidant, antiseptic, digestiv şi anti-cancerigen.

tamarind_625x350_41432285293
Acest condiment aromat este bogat în minerale: cupru, potasiu, calciu, fier, seleniu, zinc şi magneziu, precum şi vitamine vitale precum: vitamina B1 (tiamina), vitamina A, vitamina B9 (acid folic), vitamina B2 (riboflavina), B3 (niacina) şi vitamina C.

100 de grame de tamarind conţin: 36% din tiamina, 35% din fierul, 23% din magnesiul şi 16% din fosforul recomandate pentru consumul zilnic.

© 2011 - 2020 Fundatia Simile. Toate drepturile rezervate.

Sprint Pharma detine o gama larga de suplimente alimentare si suplimente nutritive 100% naturale ce va ajuta in ameliorarea diferitelor afectiuni de care suferiti.
Fie ca vine vorba de pietre la rinichi, prostata, afectiuni ale ficatului, circulatie, afectiuni ale articulatiilor, digestie, colici abdominale ale bebelusilor, memorie scazuta, colesterol sau raceala si gripa, la Sprint Pharma gasiti suplimentele alimentare naturale de care aveti nevoie.

Cos de cumparaturi
Momentan nu sunt produse in cos.
Continua cumparaturile
0