Maracuja (fructul pasiunii)

Maracuja (fructul pasiunii)

maracuja1maracuja2Passiflora edulis – este o viță din familia Passiflorelor – nativă din Brazilia, Paraguay și nordul Argentinei.

Este cultivată comercial în zonele tropicale și subtropicat pentru fructele sale dulci-acrișoare, pline de semințe comestibile și la ora actuală este crescută în multe țări din America de Sud și Centrală, din Africa, Asia de Sud-est, Vietnam, Israel, Australia, Corea, Hawaii și Statele Unite.

Fructul pasiune se cheamă ”o pepo” – adică o sferă plină de semințe, înconjurate de o pulpă translucentă dulce-acrișoară. Se consumă ca atare, sau sub formă de sucuri (de multe ori – sucul fructului pasiunii este folosit pentru accentuarea gustului altor sucuri).

Floarea Pasiunii – este numele unui gen de plante din America de sud – care au niște flori tipice și speciale.

Floarea pasiunii este floarea națională a statului Paraguay.

Există multe varietăți de ”fructul pasiunii” – cu exteriorul galben, portocaliu, roșiatic, de diferite mărimi și cu arome diferite și chiar substanțe active diferite (varietățile cu coajă galbenă conținând prunasin și glocozide cianogenice, atât în coajă, cât și în suc). Multe varietăți de fructul pasiunii conțin polifenoli.

Acest fruct este foarte bogat în vitamin C (36%), vitamine B riboflavina (11%) și niacin (10%), fier (12%) și fosfor (10%), plus fibre.

Așa cum spuneam, sunt foarte multe varietăți locale – diferite în America de Suds au în Asia – atât ca mărime, cât și ca aroma.

GRANADILLAS – este o variatate de Maracuja din America de sud, pe care noi am descoperit-o în Peru – și ne-am îndrăgostit de ea, de la prima degustare,

Gustul este dulceag acrișor, și efectul general răcoritor și tip stare de bine.

Am găsit Granadillas bun la MegaImage și la Carrefour – și ne-am delectat cu savoarea dulce acrișoară într-o seară ploioasă de octombrie.

maracuja3 maracuja4 maracuja5

© 2011 - 2020 Fundatia Simile. Toate drepturile rezervate.

Sprint Pharma detine o gama larga de suplimente alimentare si suplimente nutritive 100% naturale ce va ajuta in ameliorarea diferitelor afectiuni de care suferiti.
Fie ca vine vorba de pietre la rinichi, prostata, afectiuni ale ficatului, circulatie, afectiuni ale articulatiilor, digestie, colici abdominale ale bebelusilor, memorie scazuta, colesterol sau raceala si gripa, la Sprint Pharma gasiti suplimentele alimentare naturale de care aveti nevoie.

Cos de cumparaturi
Momentan nu sunt produse in cos.
Continua cumparaturile
0