Custard apple

Custard apple

Custard Apple = mărul dulce

 

Mărul dulce, Sitaphal sau Sareefa (în India) – este un fruct special din Asia și America centrală și de Sud – în zona tropicelor.

Este fructul unei plante numite Annona reticulata (sau varietățile A. Cherimola sau A. Squamosa).img_7904

Gustul acestui fruct este extrem de plăcut, mai ales când este foarte copt (foarte moale) și solzii exteriori se curăță ușor, unul câte unul.

Arborele de Măr dulce este un arbore mic, nu foarte atractiv, destul de rezistent, care necesită puțină îngrijire

 

Acțiuni medicinale recunoscute ale fructului:

–        acțiune benefică asupra vederii – prin conținutul în anti-oxidanți și vitamina C

–        acțiune benefică asupra inimii (prin doctrina semnăturilor – seamănă destul de bine cu o inimă – și 6912999105_ec0f607a50_zare și gustul aproape asemănător unei căpșuni – fruct cunoscut a acționa benefic asupra inimii!)

–        echilibrul apei și hidro-electrolitic – și acțiune benefică asupra articulațiilor și reumatismului

–        un fruct excelent împotriva sindromului de oboseală cronică

–        o sursă minunată de energie pentru organism – și foarte bun în curele fructariene de detoxifiere

 

custard3Am gustat de curiozitate acest fruct minunat într-una din călătoriile noastre – și am avut niște experiențe minunate cu el!

Ne-au învățat localnicii să-l cumpărăm foarte moale și foarte copt – așa că am încercat prima dată în camera de hotel, detașând coaja exterioară, sub forma unor solzi verzi – și dezvelind un miez alb, cremos, cu o consistență ca de cremă de vanilie și un miros aromat intens:
Apoi l-am tăiat în două – să vedem cum arată pe secțiune:

custard4
Arată ciudat de asemănător înăuntru cu o căpșună gigantă! Cu niște sâmburi imenși.

Dar cel mai ciudat a fost gustul – aproape IDENTIC cu cel de căpșună, dar mult mai catifelat și aromat – nu atât de acid precum căpșuna.

La final – după ce am mâncat fructul – au rămas semințele luciose – foarte asemănătoare cu cele de tamarind – un alt fruct exotic pe care l-am încercat în România (l-am găsit la Real).

 

Custard apple este o desfătare a simțurilor – l-am mâncat imediat și ne-am dus ”la vânătoare” după alte ”Custard apple” – care au devenit unele dintre fructele noastre favorite destul de repede! (nu ne-au deranjat multele semințe, care pot fi ușor scuipate – unii le consideră un impediment și preferă alte fructe, la care nu trebuie să facă acest ”efort”!)

 

În India – acest fruct este considerat ”un fruct al custard5săracilor” – pentru că este disponibil tuturor.

În America centrală și restul Asiei – este savurat de toată lumea.

Localnicii îl folosesc pentru diferite tipuri de dulciuri (înghețata din Custard apple este apreciată), dar nouă ne-a plăcut foarte mult ca atare și este unul dintre fructele pe care vi le recomandăm din inimă, dacă veți călători în țări tropicale.

Nu uitați – este important să fie copt – adică extrem de moale – și dacă este prea tare – poate fi lăsat câteva zile în cameră, până se ”coace” (la fel, precum bananele, avocado și mango).

© 2011 - 2020 Fundatia Simile. Toate drepturile rezervate.

Sprint Pharma detine o gama larga de suplimente alimentare si suplimente nutritive 100% naturale ce va ajuta in ameliorarea diferitelor afectiuni de care suferiti.
Fie ca vine vorba de pietre la rinichi, prostata, afectiuni ale ficatului, circulatie, afectiuni ale articulatiilor, digestie, colici abdominale ale bebelusilor, memorie scazuta, colesterol sau raceala si gripa, la Sprint Pharma gasiti suplimentele alimentare naturale de care aveti nevoie.

Cos de cumparaturi
Momentan nu sunt produse in cos.
Continua cumparaturile
0