“Punch” de fructe!

O altă rețetă minunată de la dna Daniela Sorina Barbu din Ploiești (o doamnă creativă, care concepe minuni în bucătărie!)

Este un minunat smoothie (un amestec făcut la blender – la robotul de bucătărie) decorat cu fructe de padure.

Pentru amestecul la blender:

  • ananas
  • piersici
  • o lămâie
  • puțin ghimbir

Secretul principal al gustului bun al amestecului? Fructele coapte (dulci-acrișoare).
Amestecul se va turna într-un bol mare de sticlă și se decorează cu coacăze, merișoare, zmeură, muguri de pin și frunze de mentă.

Este o variantă excelentă pentru servit oaspeților sau de pregătit pentru o petrecere sau reuniune.
Amestecul de fructe acrișoare îl face să fie extrem de bogat în vitamina C și alți anti-oxidanți – și-l recomandă ca un desert excelent DUPĂ o masă ”normală” (chiar și pentru cei care nu folosesc dieta de detoxifiere raw).
Fructele acide vor asista și ajuta mai bine la digestia alimentelor gătite (iar faptul că ingredientele principale sunt blenduite, îl ajută să fie un ”digestiv” perfect).

În principal – în dieta de detoxifiere raw-vegan – fructele se vor servi întotdeauna ÎNAINTE de masă (de salată sau orice alt fel de mâncare gătită) și NU SE VOR SERVI după masă (pentru că produc balonare și gaze!).
Acest lucru este valabil pentru toate fructele alcaline sau semi-acide, mai ales dacă sunt consumate întregi (ca atare).

În schimb – sucurile de fructe acide (portocale, grefe, limonada, ananas, fructe de pădure etc) – pot fi servite oricând în timpul mesei (înainte, în timpul, după sau în loc de masă). La fel și amestecurile la blend având drept principal ingredient fructele acide.
Fructele acide ajută la digestia mâncării gătite și de cele mai multe ori, nu produc balonare atunci când sunt consumate după mese.

Fiecare persoană își poate urmări reacțiile corpului și adapta alimentația la acestea.

Poftă bună!