„Omleta” din cartofi cu salata asortată

Din partea Silviei am primit o retetă ”rapidă”, care se prepară în 10-15 minute, respectă regulile ”vegane” și oferă un pic de ”delectare” de ”dragul vremurilor de altădată” (cu ”nostalgia” gustului de prăjit”, dar fără ulei! Sau cu puțin unt de cocos).

Silvia ne-a povestit cum a realizat această masă de prânz rapidă:
Ingrediente pentru omleta: 2 cartofi, turmeric si paprika

  • cartofii i-am dat prin răzătoare, i-am amestecat cu condimentele si apoi i-am pus intr-o tigaie incinsa (antiaderenta), fara ulei.

Între timp am facut salată: am luat o salata „chef salad” de la supermarket, am adaugat ceapa, gogosari murati, porumb si cateva cubulete de tofu.

Cartofii nu au fost scursi de apa si din cauza asta ”omleta” a iesit cam groasa si la mijloc nu s-a patruns prea bine. Azi, dupa ce am gustat din ea, am pus jumătate linguriță ulei de cocos in tigaie și am lasat-o 2 min. (o sa incerc data viitoare sa fac mai subtire compozitia sau sa adaug putin ulei de cocos chiar in ea).

Comentariu:
Pentru cei care aleg varianta de ”tranziție” vegan (cu o masă gătită pe zi), acest tip de alimentație reprezintă un exemplu pentru cea mai potrivită modalitate de a continua detoxifierea (cu sucuri de fructe și fructe), păstrând un nivel înalt de ”raw” și foarte puțin ”gătit” adăugat pe lângă.

Poftă bună tuturor!