CEAI DE FRUCTE

Soluție de încălzire pe vremea rece.

De la dna Bianca Matei avem o rețetă foarte interesantă, utilă la vremea rece de afară. Este vorba despre un ceai preparat CU FRUCTE PROASPETE, ghimbir și miere și care poate ajuta corpul să treacă mai ușor peste frigul de afară.
Consumul de fructe proaspete produce o stare de ”răcorire” a corpului și datorită zilelor extrem de reci de afară, majoritatea celor care agreează dieta cu crudități au probleme de termoreglare (pe românește = dârdâie continuu de frig!).

Așa încât, am ”împrumutat” o rețetă de la tropice – și am ”adoptat-o” pentru noi.

Vă redau exact mesajul dnei Bianca – care este extrem de clarificator:

”Stiti ce am facut?
Am pus cate un fruct din toate cele mentionate (măr, pară, portocală, mango, eventual ananas) din varianta de ceai si 2 bucatele mici de ghimbir( cam mult… dar m- am incalzit maxim) le- am taiat marunt cubulete si le-am turnat intr-o oala cu apa clocotita…am acoperit cu un capac super ermetic si am lasat asa vreo 2-3 ore cred.
A stat caldut. Sucul l-am turnat intr un termos… Am si maine la serviciu, iar fructele le am scos si le am pus in Blendtec impreuna cu o cutie intreaga de curmale bio fara samburi.

Ce a iesit vedeti in poza.

piure

Un piure dulce – putin iute de la ghimbir, caldut , ca pentru bebelusi, care dupa 3-4 linguri mi-a incalzit tot corpul. L-am pus intr un borcanel ermetic la balcon si sper sa fie la fel de bun rece, cum a fost cald.
A fost perfect pentru dupa – amiaza sa ies din starea de frig si moleseala! ”

Mulțumim pentru rețetă și mulțumim și pentru împărtășirea experienței!
Învățăm împreună să folosim fructele ÎN TOATE FELURILE POSIBILE – adaptat condițiilor pe care le avem și posibilităților noastre.

DĂM FRÂU LIBER CREATIVITĂȚII și astfel reușim să continuăm, cu toții, drumul detoxifierii!