Alte terapii

Pe planeta Pământ trăiesc în prezent miliarde de oameni, fiecare diferit și în același timp, toți având un corp fizic care respectă aceleași legi chimice și fizice. De aceea, dezechilibrele care apar în viața unei persoane pot fi ajutate cu metode diferite, pentru persoane diferite.

Nu oricine beneficiază de terapiile prezentate în site-ul nostru, de aceea suntem conștienți de nevoia unei palete mult mai largi de terapii decât cea oferită de noi. Vom prezenta succint alte variante posibile și valoroase de tratament, care ar putea fi utile pacienților în căutarea vindecării.

Terapia de susținere psihologică, demersurile de dezvoltare personală, metoda Constelațiilor familiale (cu amploare în ultimii ani și în țara noastră), programarea neuro-lingvistică, psiho-neuro-imunologia, toate terapiile derivate din psihologie – ca ramură importantă – sunt esențiale actului terapeutic medical.

Medicina tradițională chineză – cu toate elementele sale componente – fitoterapia, dieta și terapia fizică – acupunctura – este un instrument de echilibrare extrem de bun.
Medicina ayurvedică – a pătruns și în țara noastră, prin specialiști formați în India, care oferă consultații și tratamente de echilibrare, cu plante medicinale și tehnici aparținând vechii tradiții indiene.

Medicina tradițională populară, atât românească, cât și a altor popoare – oferă continuu soluții de echilibare, identificate în milenii de testare și validare.

Hidroterapia – terapia prin folosirea apei, atât pasivă (spălări generale, locale, cu apă caldă/rece, sauna umedă și uscată), cât și activă (înotul)
Terapia isihastă – este o altă direcție utilă multor persoane.
Reiki – este o variantă de terapie energetică care poate susține eforturile de echilibrare ale organismelor.

Practicile șamanice, mult răspândite în ultimii ani în lume, indică nevoia oamenilor de întoarcere la energiile primordiale, nevoia înțelegerii contactului mai profund cu Lumea în care trăim, dar și cu propriul Suflet.

Dincolo de aceste terapii energetice – multiple și interesante, descoperind mereu direcții noi, să nu uităm partea cea mai valoroasă a medicinii moderne:

  • medicina de urgență

  • chirurgia

Aceste ramuri au fost dezvoltate și utilizate pentru salvarea de vieți și pentru toate situațiile de urgență în care nimic din terapiile energetice sau blânde nu ar putea ajuta persoana.

Vom discuta în acest site despre modul în care o persoană poate evita prezentările la secția de urgență a spitalului, dar și ce poate face în situațiile în care ajunge acolo.

De asemenea, vom discuta despre modalitățile în care organismul poate fi ajutat să facă față actelor chirurgicale, atunci când sunt necesare (inclusiv intervențiilor stomatologice care impun anestezie locală), și despre recuperarea post-operatorie și detoxifierea organismului. Toate instrumentele și disciplinele medicale sunt utile în paleta terapeutică posibilă în prezent. Cunoașterea lor, informarea despre experiențele avute folosind aceste demersuri și prezentarea lor de către un medic – poate fi de folos tuturor.