CE SE ÎNTÂMPLĂ CU NOI?

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU NOI?
Partea I

De când am început să conștientizez existența mea pe Pământ m-am întrebat continuu.
Ce se întâmplă cu oamenii?
De ce se îmbolnăvesc atât de des, de ce se degradeaza vizibil corpul lor fizic (oamenii numesc procesul ”îmbătrânire” și-l acceptă drept ”normal”) în doar câțiva ani?
De ce sunt atât de mulți nefericiți? (nu-mi amintesc să fii întâlnit un om cu adevărat fericit și mulțumit, în viața mea de până acum)
De ce atâta durere?
De ce atâta suferință?

Am întrebat continuu adulții din jurul meu, în toate etapele de creștere – și am strâns bucățică cu bucățică cunoașterea teoretică, și apoi și cea practică, care m-a ajutat să-mi construiesc propriul răspuns.
Încerc să vi-l prezint într-o serie de articole de informare – și să găsesc cuvinte cât mai simple, dar mai explicite pentru a-mi expune viziunea.

Ca să înțelegeți ce ni se întâmplă, trebuie să vă prezint pe foarte scurt ce am aflat de la dr. Robert Morse (autorul cărții ”Să trăim sănătos fără toxine” apărută la Editura Paralela 45) cu privire la funcționarea corpului omenesc.
Incerc să vă prezint totul FOARTE SIMPLU.

Corpul omenesc este alcătuit din miliarde de celule.
Atât.
Aceste celule sunt grupate pe organe, sisteme, aparate – dar despre acestea învață doctorii la școala de medicină – pentru toată lumea, să păstrăm simplitatea – corpul este alcătuit din miliarde de celule și atât.
Toate aceste celule au două ACTIVITĂȚI ESENȚIALE:
1) Hrănire
2) Eliminarea reziduurilor
Ca orice pe lumea asta – pentru a-și îndeplini funcțiile, fiecare dintre aceste miliarde de celule are nevoie de ”combustibil” (de hrană) și de eliminarea reziduurilor, produșilor care rezultă în activitatea sa zilnică.
Și noi, ca oameni, avem aceleași funcții – iar casele noastre sunt construite să ne ajute – adică în orice casă există o bucătărie (pentru hrănire) și o baie (pentru eliminare).

Așadar, celulele – pentru a sta în viață, au nevoie de hrană și să evacueze deșeuri (reziduuri).
Corpul omenesc are la dispoziție două fluide importante, care ajută aceste funcții, întocmai ca două râuri uriașe care curg prin interiorul corpului nostru și se împart în ramificații din ce în ce mai mici, ce ajung la fiecare celulă în parte.
Precum sistemul de apă potabilă și canalizarea al unei case – un sistem furnizând apa aducătoare de viață și celălalt, preluând apa cu reziduuri – la fel și în organismul nou există aceleași două sisteme:
1) sistemul circulator (sângele) – este cel care duce hrana la celule (prin sânge circulă toate substanțele care intră prin tubul digestiv în organism)
2) sistemul limfatic, limfa (un sistem paralel cu sistemul circulator) – este cel prin care sunt eliminate reziduurile la exterior

1) Sângele circulă prin vase bine delimitate, bine cunoscute de anatomiști, bine descrise, pe care orice om le simte – și este ajutat în drumul său de pompa inimii – motorul corpului omenesc. Despre circulația sângelui știe toată lumea, este extrem de importantă pentru toate celulele și reprezintă 25% din sistemul circulator al corpului. Există multe mecanisme în organism pentru menținerea sângelui în stare alcalină (pH= 7.35-7.45) – pentru cei care nu știu diferența între alcalin și acid, valoarea neutră este 7, tot ce este peste 7, este alcalin, tot ce este sub 7, este acid, iar pentru a fii în viață corpul nostru are nevoie să fie ușor alcalin!).
2) Limfa – circulă prin vase cu un perete extrem de subțire – situate în paralel cu vasele de sânge. De-a lungul vaselor limfatice există niște umflături numite ganglioni limfatici, considerate adevărate ”fose septice” ale acestui sistem. Limfa care circulă prin acest sistem este un fluid gras, vâscos, care are rolul de a colecta produșii de reziduu ai celulelor (deșeurile acestora) și a-i direcționa către exteriorul corpului (prin rinichi și intestine). Pentru că are de-a face cu acizi – limfa trebuie să fie mai ”grasă” – să poată să reziste acțiunii tip ”ardere” ai acestor acizi. De aceea sunt și ganglionii de-a lungul traiectelor limfatice, la nivelul lor există o serie de bacterii (ca în orice ”fosă septică”), care descompun reziduurile acide, și le ridică pH-ul de la 3 spre 6 – astfel ca urina noastră să aibă pH = 6.5, să nu ”ardă” rinichii la eliminare. Când pe analiza de urină aveți o urină cu pH = 5, 5.5 sau 6 – veți știi că urina este PREA ACIDĂ, adică este ceva în neregulă cu sistemul limfatic (prea ”îmbibat” cu reziduuri acide).

Se cunosc foarte puține despre sistemul limfatic – care are o importantă URIAȘĂ în organism, de vreme ce el reprezintă 75% din sistemul circulator.
Cu toții ați ”experimentat” limfa când ați stors un coș – întâi iese puțin sânge și apoi un lichid seros, gălbui, care face o coajă (o crustă). Aceasta este limfa, prezenta în întregul organism.

Pentru organism, eliminarea este mai importantă decât nutriția celulelor, întrucât în lipsa bunei funcționări a acesteia, corpul se intoxică cu propriile deșeuri (este ca și cum toaleta din baie ar reflua, s-ar descărca în baia dv și apoi în casă! Cu siguranță nu v-ar fi bine!).

Corpul noastre scoate
1) prin rinichi – reziduurile celulare (adică produșii de deșeu ai celulelor, din activitatea lor zilnică – care sunt ACIZI)
2) prin intestin și colonul gros – reziduurile alimentare (adică resturile alimentelor folosite pentru hrănirea tuturor celulelor din corp).

Așadar, pentru ca eliminarea să fie eficientă și corpul să nu se intoxice cu propriile deșeuri, avem nevoie de două condiții ESENȚIALE:
1) rinichii să funcționeze bine
2) intestinele să funcționeze bine

Pentru ca hrănirea celulelor să fie bună – este nevoie ca ele să primească prin sânge ”combustibil” de bună calitate – adică este foarte importantă alimentația persoanei, pentru starea corpului său.
Așadar, mai adăugăm o a treia condiție esențială:
3) alimentația persoanei să fie calitativ și cantitativ potrivită pentru nevoile corpului

Din scurta prezentare făcută, deja ați înțeles că există două condiții esențiale pentru starea de sănătate a tuturor celulelor – adică a corpului omenesc:
1) HRĂNIREA LOR BUNĂ
2) ELIMINAREA EFICIENTĂ A DEȘEURILOR

Aceasta a fost primul răspuns pe care l-am primit la întrebarea:
Ce se întâmplă cu noi?
Și anume:
Se întâmplă DOUĂ LUCRURI SIMPLE – dar care fac diferența între viață și moarte:
1) ALIMENTAȚIA oamenilor este necorespunzătoare/necorespunzătoare pentru corpul pe care îl au, ca și structură biologică
2) ELIMINAREA toxinelor acumulate se produce/NU se produce corespunzător.

Am aflat că oamenii moderni sunt subnutriți și intoxicați în continuu, zi de zi, în scurta lor viață pe Pământ, din burta mamei lor și până la decesul într-un corp uscat și scofâlcit.
Acesta este răspunsul la prima întrebare:
Ce se întâmplă cu noi?
Suntem subnutriți și intoxicați.
Cu toții.

Am studiat și citit enorm, am experimentat și experimentez practic de peste 20 ani și doresc să vă prezint o ALTĂ VARIANTĂ despre nutriția omenească și despre modul în care se poate recăpăta sănătatea.
Vă voi prezenta informații destul de șocante, care vă vor ”demola” tot ce ați fost învățați, tot ce vi s-a spus de când erați copil – voi demola ”mituri” peste ”mituri” – care au fost false adevăruri cu care ființa umană este ținută de mii de ani în stare de adormire și vegetare.
Le mulțumesc tuturor profesorilor mei care mi-au deschis ochii și mi-au îndrumat pașii, dar în mod deosebit dr. Tinus Smits, dr Jean Elmiger, lui Lujan și Mizpah Matus și dr. Robert Morse.
Conținutul articolelor mele este realizat din experiență personală și are scop educativ – nu ține loc de consultație medicală.

Voi începe cu un rezumat a ceea ce doresc să discut pe larg în următoarele articole:

1) Nutriția umană este COMPLET și fundamental greșită – corpul omenesc este zilnic torturat cu ”alimente” care sunt otrăvuri pentru el, pe care nu le poate folosi ca și ”combustibil” – pe care se chinuie ani de zile să le neutralizeze, cu toate mecanismele cunoscute de el (eliminări, depuneri de grăsimi, crearea de mase tumorale etc). În plus, corpul omenesc primește zilnic toxine prin apă, mâncare, aer și prin piele – suplimentar față de alimentația necorespunzătoare.
2) Eliminările de reziduuri din corp sunt dificile – din multiple cauze, pe care le vom detalia – de la STRESUL – care încetinește eliminările, și până la supra-încărcarea organelor de eliminare ca urmare a excesului de produși pe care îi procesează.

Vom începe discuția despre nutriția umană prin a declara treptat, pas cu pas – cât de greșită este majoritatea alimentației noastre prezente.
Prima dată vom prezenta alimentele formatoare de acidoză (veți avea mult mai multe informații în cărțile care se vor găsi curând pe site-ul nostru – ”Pur și simplu, vindecare” și ”Sănătatea 5D”).

1) LACTATELE
2) ZAHĂRUL (și dulciurile)
3) FĂINA ALBĂ (și făinoasele)
4) ALCOOLUL și băuturile acidulate
5) CARNEA
6) MÂNCAREA PREPARATĂ TERMIC

1)LACTATELE – din orice fel de lapte, de la orice fel de specie – vacă, oaie, capră, bivoliță etc NU SUNT ALIMENTE CORESPUNZĂTOARE CORPULUI OMENESC.

Deși se folosesc de mii de ani în alimentația omenească, ele sunt responsabile pentru degradarea uriașă a corpului nostru.
Laptele altei specii NU este potrivit ființei umane. Suntem singura specie din natură care consumă laptele altei specii, mult după înțărcarea noastră ca bebeluși.
Am dezvoltat formule savante de lapte praf pentru copii, care le blocheaza acestora, pur și simplu, vilozitatile intestinale și le ”înfundă” la propriu întregul sistem limfatic – producând eliminări de mucus periodice (pe care le numit ”răceli”).
Am devenit o specie de ”papă lapte” cu toții – după sute și mii de ani de consum abuziv de lapte și lactate (orice produs – de la unt, brânză, smântănă, iaurt, sana etc).
Efectele NEGATIVE ale consumului de lapte:
producția de mucus și blocarea căilor respiratorii (cu favorizarea apariției rinitei, sinuzitei, otitei, faringitei, mucusului post-nazal, bronșitei etc)
efect tip constipație, atât la copii cât și la adulți; majoritatea bebelușilor pe formule de lapte praf (fabricate pornind de la laptele de vacă) se constipă (un copil hrănit cu laptele mamei lui are 2-3 scaune pe zi, de consistență moale; un copil hrănit cu formulă sau lapte de vacă are un scaun pe zi, gros, greu de eliminate, tip căcăreze de oaie, sau scaun la 2-3-4 zile – ceea ce va duce la reținerea în corpul lui de reziduuri toxice în cantitate mare!)
efect alergizant și erupții cutanate – 60% dintre oameni fac alergie la lactate – fie pe piele, fie digestiv sau respirator. 90% dintre problemele pe piele ale copiilor până la 2 ani sunt din cauza consumului de lactate, fie la copii, fie la mamele care alăptează. Și dispar după oprirea acestui consum, fără alt tratament.
osteopenie și osteoporoză (studii clinice independente serioase – Studiul China – certifică această afirmație) – LAPTELE DE VACĂ NU ADUCE CALCIU – ci prin blocajul limfatic datorat mucusului, produce acidoză în organism, iar corpul încearcă să neutralizeze această acidoză mobilizând calciu și magneziu din oase – adică oasele devin mai poroase și LIPSITE de calciu. Este un MIT al industriei alimentare efectul pozitiv al lactatelor. Adevărul, care se vede cu ochiul liber în corpul tuturor oamenilor din jurul nostru – este altul – este contrar!
creștere în greutate, cu retenție de apă și obezitate – mâncătorii de lapte sunt supra-ponderali – iar cei care opresc minim 3-6 luni consumul de orice fel de lactat – pierd în greutate fără nici un fel de efort tip sport sau masaj. Lactatele ”moderne” de la vacile tratate cu hormoni și antibiotice – au efect tip estrogenic, determinând mărirea sânilor și șoldurilor, atât la femei, cât și la bărbați.
migrene și dureri de cap – în literatura homeopatică se cunoștea efectul tip migrenă al consumului de lapte – așa că l-am verificat la zeci de pacienți – la care migrenele și durerile de cap au încetat DOAR după oprirea lactatelor!
blocarea tiroidei și paratiroidelor – este cel mai periculos efect al lactatelor, întrucât afectează major axul endocrin, principalul ”guvern” al organismului omenesc (cel care coordonează activitatea tuturor celulelor din corp). Acest lucru se produce datorită stagnării limfei cu mucus, produs de consumul de lactate, la nivelul gâtului (zona unde sunt cele mai multe vase limfatice și ganglioni limfatici, și zona cea mai îngustă a corpului). Printre ”eforturile” corpului de a elimina limfa toxică – se numără faringitele, laringitele, tusea, strănutul, dar și ”depunerile” sub formă de noduli în organele de la gât…adică….tiroida!
somnolență, confuzie mentală, dificultăți de memorie, atenție, concentrare (observați copiii după ce consumă lapte cu cereale dimineața, sau după ce mănâncă cornul cu laptele la școală – deja nu mai sunt ei înșiși!). Doar nu întâmplător se dădea un pahar de lapte cald, seara la culcare – PENTRU CĂ INDUCE SOMNUL! Se cunoaște de foarte mult timp această acțiune tip ”sedativ” a laptelui. De fapt, organismul are nevoie de atâta energie pentru a neutraliza efectul tip intoxicare al laptelui, încât mobilizează întreaga circulației la nivelul tubului digestiv, deviind-o din periferie – cap, mâini, picioare, către zonele din centru.
circulație periferică proastă, mâini și picioare reci, proastă toleranță la frig (este un efect observat în practică, după consumul de lactate).
probleme articulare – apărute ca urmare a degradării oaselor și articulațiilor, prin ”furt” de calciu și magneziu, datorat acidozei limfatice, prin creșterea în greutate ca urmare a retenției de apă și prin proasta circulație periferică.

Aceste efecte NEGATIVE sunt atât de serioase și importante, atât de vizibile la majoritatea pacienților, încât am studiat foarte atent laptele, căutându-i măcar un efect pozitiv.
Am aflat că celulele corpului nostru – pentru hrănire – preferă carbohidrații simpli, care se pot absorbi cu consum mic de energie (fructoza, glucoza și galactoza).
Galactoza este carbohidratul simplu din lapte, dar numai copilul de până la 2-3 ani are enzime pentru absorbția acestei molecule, adultul nu mai are.
Și chiar daca ar putea absorbi această moleculă, ce facem cu restul ”conținutului” din lapte – de cazeina, grăsimi, proteine cu molecule mari – care sunt considerate de organismul nostru ”corpi străini” și împotriva declașează o reacție de respingere, numită inflamație! (de aici mucusul și secrețiile).
Așadar – NU AM GĂSIT NICI MĂCAR UN SINGUR ASPECT POZITIV AL CONSUMULUI LAPTE!

Celulele corpului nostru NU AU NEVOIE DE LACTATE.
Când corpul le primește, se chinuie din răsputeri să le elimine.
Dacă opriți lactatele 3 luni și consumați lapte sau iaurt, după aceea, vă veți trezi cu mucus în nas INSTANT – chiar în timp ce mâncați! Și cu nas înfundat la minute după consum.

Organismul omenesc, în chinul adaptării la aceste ALIMENTE complet necorespunzătoare – se degradeaza vizibil – prin depunere de grăsimi, reținere de apă, somnolență, cu evoluție treptată spre stări tip depresie (în combinație și cu alți factori).

Vom continua discuția despre alimentație într-un articol viitor.