Să redescoperim magia copilăriei cu Cristela

Mi-au plăcut întotdeauna cărțile cu povești frumoase, cu ilustrații atrăgătoare și cu mesaje iubitoare.

Din copilărie am adorat cărțile pe care să le pot citi fără suflare, care să-mi lase în corp aceeași senzație de plăcere și de mulțumire ce apărea după prăjiturile (recunosc!) sau mângâierile mamei.

Cărțile mi-au fost tovarăși și prieteni apropiați într-o copilărie petrecută cu ”cheia de gât” și diferite responsabilități (atât de neplăcute copiilor).

Ele mi-au ținut deschise ferestrele imaginației și mi-au ajutat supraviețuirea emoțională și mentală, într-o perioadă socială în care frica și suferința erau energiile dominante.

Așa încât, am rămas cu acea ”slăbiciune” pentru cărțile bune, pentru cele care modifică energia cititorului înspre vibrațiile pozitive, de lumină, de speranță, de cunoaștere a faptului că LUMEA ESTE IUBIRE (chiar și mascată în forma ”lipsei de iubire”).

poza_carte2

Am primit și citit într-o seară cartea Cristelei GeorgescuSimplu – versuri hrănitoare – primul volum dintr-o serie de cărți cu rețete culinare ”în versuri

Inițial, intenția mea a fost să o răsfoiesc, să văd cum este.

Dar ”m-a prins” de la prima frază a Cuvântului înainte, realizat de Călin Georgescu – partenerul și sprijinul Cristelei în aventura ultimului deceniu.

Un bărbat atât de acordat la Divin și atât de prezent, precum Călin Georgescu – este o prezență rară și suntem norocoși că își împarte cu noi Lumina cu care a venit pe Pământ.

Călin spune: ”Hrana nu este marfă, ci un dar de la Dumnezeu”.

Și vorbește înduioșător de frumos despre proiectul literar al soției lui.

Iar Cristela împărtășește în Introducere crâmpeie din drumul ei spre Trezire:

”În căutarea răspunsurilor și a luminii interioare, drumul mi-a fost presărat cu flori: acum mai bine de zece ani, am primit înapoi Darul Vieții, înțelepciunea de a-l prețui și energia de a dărui la rându-mi ceea ce am primit. Acum opt ani am primit Darul Familiei și acum cinci ani, Darul Maternității.”

Iar la final, doamna Mihaela Walter completează un ”Cuvânt de încheiere” emoționant și la fel de jucăuș cu o ”poveste a luminiței”.

Și rețetele?

Ei bine – rețetele sunt povești-poezii-cântecele (toate la un loc – îți vine mereu să țopăi când le citești) – de parcă paginile cărții ne trimit direct în lumea piticilor, a spiridușilor, a zânelor, prințeselor și magiei.

poza_carte

Una după cealaltă – rețetele-povești te fac să zâmbești și să te învârți într-o piruietă prin casă.

Ca în copilărie.

Îi poți simți pe copiii Cristelei – mâncând cu poftă bunătățile pregătite de mama lor – și bucurându-se de compania a doi părinți acordați la divin. Și țopăind fericiți în jurul părinților, bucurându-se de apartenența la o familie PREZENTĂ.

Din paginile cărții se simte ”aroma familiei” exact așa cum o percepeam câdva și eu cu ochii copilului de 4-5 ani.

Am retrăit toate nopțile de iarnă – alături de bunica mea iubită – de mama și tata, alături de sora mea – în perioada în care vedeam lumea prin ochii Iubirii și nu apucasem să mă contaminez de cinismul și suferința socială.

M-am simțit iar Sorina cea mică, fericită și liberă – protejată și iubită de toată lumea – și-I mulțumesc din suflet Cristelei – că mi-a facilitat această re-trăire prin cartea pe care a creat-o.

Creativitatea unei femei care iubește este salvarea acestei lumi.

Și reprezintă imboldul către femininul de pretutindeni.

Daca ne redescoperim creativitatea – ne redescoperim inima – și ȘTIM CĂ SUNTEM DIVINI, ȘTIM CĂ SUNTEM IUBIRE.

Acasta este soluția depășirii fricii, durerii și suferinței.

CUNOAȘTEREA ȘI TRĂIREA DIRECTĂ A IUBIRII (DIVINULUI) CARE SUNTEM.

Puteți găsi cartea Cristelei pe blogul ei – și merită să o oferiți drept cadou tuturor familiilor cu copii.

http://www.cristelageorgescu.ro/

Un astfel de cadou de Sărbători poate aduce sclipiri de steluțe în ochii oricărui copil îndrăgostit de povești și de magia lumii.

Mulțumesc, încă o dată, Cristelei și familiei sale – pentru aromele de Sărbătoare din paginile colorate ale cărții familiei sale!