Doamna Cornelia Tersanszki din Bistrița (www.pictura-pe-sticla.ro) ne-a trimis o rețetă dietetică de fursecuri, încercată și testată în familie.
Cu această rețetă, îmbogățim gama de dulciuri vegetariene și cât mai sănătoase, pe care le prezentăm pe site – pentru toți cei care fac trecerea către dieta de detoxifiere.
Ingrediente:
- Fructe (banane, stafide, merișor)
- fulgi de mei si de hriscă
Mod de preparare:
Trei-patru banane foarte coapte se zdrobesc în blender, după care se amestecă cu fulgi de mei și fulgi de hrișcă, astfel încât să obținem o compoziție care să se poată modela în mână. În această compoziție se amestecă stafide și merișor (fructe uscate). Eu am zdrobit puțin și stafidele/merișorul, doar o tură de blender, cât să le scoată aroma.
Se pun fursecurile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, fie cu o linguriță, fie modelate cu mâna.
Cuptorul este încins în prealabil până la 180 de grade – prăjiturile se coc în maxim 20 de minute.
Sunt absolut delicioase.
Desigur – fructele se pot schimba – la fel și fulgii de cereale – dar cei aleși de mine sunt din varianta fără gluten (sau cu mai puțin….).
Poftă bună tuturor!