Zilele frumoase de primăvară m-au ținut mult timp în aer liber.
Am admirat timp îndelungat pomii înfloriți – cireșii, vișinii, perii, merii, caișii și piersicii. Am admirat florile de păpădie, narcisele, lalelele și bujorii – care stau să înflorească.
Am admirat insectele care-și fac harnice treburile încredințate lor de Natură.
Verdele ce invadează grădinile trezește o stare de contemplare interioară – care mă ține mult timp în aer liber – și departe de casă și de calculator.

Vibrația vieții se simte cel mai bine în renașterea arborilor. Ador grădinile pline de pomi – răspândesc o senzație de abundență și de plenitudine.
Îmi plac micile pădurici și crângurile înflorite și înverzite din primăvară.
Caut locuri puțin umblate de oameni, în care să mă pot bucura de momente de tăcere în Natură – pentru a fii mai aproape de Mama Pământ.

Profit de zilele frumoase de final de luna aprilie – pentru a mă ”însori” și încărca cu energia Vieții de la Lumina Soarelui.
Nu uit nici un minut că pot regăsi energia Soarelui înmagazinată în fructele minunate – cu gusturi de ambrozie a zeilor.
Dar încă nu este momentul apariției fructelor proaspete și pline de enzime.
Deocamdată – sunt disponibile doar fructele ”de import” – venite din diferite țări – în care Soarele este mai aproape de Natură și arbori.

carte-225x300Am găsit în ultimele zile portocale organice (bio) din Spania la câteva supermarket-uri din Constanța.
Și am încercat să fac o ”cură” de monofruct, doar cu suc de portocale organice.
Am luat legătura în ultimul timp cu o altă doamnă pasionată de dieta fructariană, Anne Osborne din Australia.
Anne este fructariană de 22 de ani și și-a crescut doi copii pe dieta fructariană predominantă.
A scris o carte foarte inspiratoare din experiența sa și am primit-o și eu acum o lună.

Lectura acestei cărți m-a inspirat și mi-a ”aprins” noi idei.
Am discutat pe mail cu Anne – i-am urmărit site-ul și corespondețele pe Youtube – și am citit de pe site-ul ei despre jurnalele ei de dietă.
http://www.fruitgod.com/theorangejuiced.html

Anne este o ”veterană” a experimentărilor cu fructe – a ținut nenumărate ”monodiete” – perioade în care a consumat UN SINGUR FEL DE FRUCT – de exemplu, doar portocală, sau doar pepene, doar struguri sau doar mere.
A ținut mai multe perioade cu suc de portocale organice – dintre care, cea mai lungă a fost de circa 50 de zile. Continuu.

Anne spune că dieta cu suc de portocale a reprezentat momentul cel mai important al curățării interioare a corpului său.
A simțit cum în timpul acelei diete s-a ”eliberat” cel mai mult tubul digestiv și ficatul (în special) de mucus și reziduuri – iar după această perioadă – a observat cum digeră mult mai bine celelalte fructe – și starea ei de sănătate (plus energia ei) s-au îmbunătățit considerabil.

Și a mai spus că a fost dieta cea mai ușor de ținut, întrucât a putut găsi portocale organice (bio) în orice loc s-a deplasat – aceastea fiind disponibile tot timpul anului – aproape în orice loc ”civilizat” și supus globalizării.

Pentru că fructele proaspete ale primăverii/verii nu au apărut încă – am dorit și eu să experimentez o curățenie a ficatului mai intensă.
Am ales sucul de portocale – pentru că este mult mai plăcut decât sucul de grefe (cu care se făcea celebra ”cură de curățare” a pietrelor de colesterol din ficat) – și pentru că am găsit portocale organice dulci de Spania, varietatea Valencia (probabil la final de sezon).

Și eu am observat, exact ca și Anne – o îmbunătățire clară a vederii (acuității vizuale) în primele zile ale dietei – și mai ales, o stare de limpezime mentală și o capacitate de efort intelectual mărite evident.
În schimb, a existat continuu o stare generală de slăbiciune fizică (o lipsă de putere și de ”chef de treabă”) – cu o nevoie mai degrabă de citit, lectură, scris, contemplare, uitat la filme, etc Ca și cum organismul a încercat să ”mă pună la pat” pentru a-și reface / repara zonele în care a avut nevoie să intervină.
În zilele când am avut nevoie să fiu mai activă – am mâncat seara și alte fructe și ocazional, o salată de roșii, ardei și castraveți.
În schimb, în cursul zilei – am stat doar pe suc de portocală – și zile întregi am reușit să stau doar pe suc de portocală.

Și am observat personal efectul benefic al acestui ”elixir” asupra ficatului/fierii și asupra întregului tub digestiv.

Curățenia de primăvară poate fi făcută cu foarte multe alte ”instrumente” ale Naturii – cu frunzele verzi care apar primăvara, cu ceaiuri și tincturi, cu produse naturale etc. Dar pentru că Hippocrate ne-a spus ”fie ca alimentele să vă fie medicamente” – am decis să folosesc iubitele mele fructe pentru această ”dedicație”.
Și am ales portocalele – care seamănă cu niște sori mici – și care pentru mine sunt realmente depozite de lumină solară și de viață.

Ultima săptămână din aprilie și prima din luna mai – va fi una deosebit de tensionată și plină de conflicte (de câteva zile se simte deja energia tensionată în atmosferă…).
Ficatul este în minim energetic la toată lumea (deja ”chinuit” la maxim de adaptările la cald/rece) – Sarbatorile de Paște au încărcat la maxim cu acizi organismele tuturor – iar fructele și legumele vitale și bune de primăvară încă n-au început să apară.
Așa încât – multă lume a intrat în ”eliminări” de toate felurile (viroze respiratorii, probleme digestive, crize biliare, dureri de cap, eliminări pe piele, îmbolnăviri multe etc) și nu doar la nivel fizic.
La nivel emoțional – veți observa în jur MULTĂ FURIE, multă frustrare, multă nemulțumire și nervozitate maximă – în special înainte de luna plină de pe 4 mai (suntem acum într-o perioadă de ”lună în creștere” – așa că atenție mare la posibilele abuzuri alimentare de 1-2 Mai!).
Iar la nivel mental – veți descoperi multe gânduri, multe îndoieli, multe întoarceri ale unor teme vechi ale vieților dv (probleme din copilărie și din adolescență).

Ca și cum ”copilul interior” din fiecare dintre noi ESTE BOSUMFLAT și SUPĂRAT și NEMULȚUMIT – fără să înțeleagă motivele disconfortului prin care trece.

Tocmai în aceste momente mai dificile din primăvară – dieta SIMPLĂ – sau pur și simplu – intensificarea consumului de citrice (suc de portocale, dar și de grefe sau limonadă) ajută la curățarea ficatului și susținerea organismului pentru a trece mai ușor prin perioada tensionată.

SOARELE și LUMINA ne cresc optimismul. Întotdeauna.
La fel și consumul micilor ”sori” care sunt portocalele.

Încercați să vă ”ancorați” mai mult la frumusețea florilor din Natura care prinde viață și la gustul dulce al sucurilor de fructe – pentru a vă putea detașa mai ușor de ”eliminările” de toate felurile pe care le veți întâlni în jur – la fiecare pas făcut în lumea de afară.

Vă doresc zile de primăvară liniștite – și nu uitați!

REALITATEA ESTE AȘA CUM O PERCEPEM, FIECARE, ÎN INTERIORUL NOSTRU.
NU EXISTĂ ”O SINGURĂ” REALITATE – CI SUNT MILIARDE DE PERCEPȚII.
PUNEȚI-VĂ ”OCHELARII” PENTRU FRUMOS ȘI IUBIRE – ÎN ACEASTĂ PRIMĂVARĂ – ȘI PRIVIȚI TOTUL PRIN LENTILELE LOR DE LUMINĂ ȘI CĂLDURĂ!