Lectură plăcută!

Sărbătorile de iarnă reprezintă un prilej de petrecere a timpului cu familia şi cu noi înşine. Ritmul grăbit al vieţii obişnuite se reduce, lucrurile se rearmonizează cu bătaia inimii şi respiraţia şi găsim din nou timp pentru lucruri plăcute, precum o carte de citit, un film de vizionat, o vizită şi o conversaţie interesantă sau orice altă ocupaţie care ne face cu adevărat plăcere.
Iarna viforoasă, cu precipitaţii şi vânt ne-a ţinut şi mai mult în case şi ne-a oferit răgazul de a ne odihni şi de a continua perioada mai lentă ca ritm, a sărbătorilor de iarnă. A fost ca o perioadă ceva mai lungă de odihnă şi de relaxare.
În acest interval binecuvântat am descoperit sau regăsit o serie de cărţi minunate, înălţătoare şi pline de sfaturi pozitive. Câteva au fost scrise chiar de confraţi medici, care s-au regăsit ca fiinţe umane totale, cu suflet şi spirit care cer să se dezvolte şi să se înalţe.
Aşa este cartea specială a dr. Christine Page, „La frontierele sănătăţii, de la vindecare la totalitate”, apărută la editura Mix, Braşov. Dr. Page ne dezvăluie într-o modalitate clară, simplă, caldă şi apropiată de suflet cum stările noastre emoţionale construiesc problemele de sănătate ale corpului fizic. Şi ne indică pentru fiecare posibile remedii şi căi de rezolvare.
O alte carte minunată este cea scrisă de dr. Joan Borysenko, „Vina ne învaţă, iubirea ne vindecă”, apărută la editura For You, Bucureşti. De aici aflăm multe despre cât de puţin ne iubim fiecare pe noi înşine şi de cât de urât ajungem să ne purtăm cu propriul corp şi propriul suflet. Şi ce puţin avem nevoie ca să schimbăm energia vinei cu energia iubirii. Este doar o schimbare de perspectivă, care necesită ceva curaj şi un pic de risc. Lumea văzută prin ochelarii de iubire nu va mai fii aceeaşi cu lumea văzută prin „ochelarii” vinovăţiei, ai mâniei sau ai frustrării.
Dr. Carlos Warter a scris o carte spectaculoasă, numită „Reîntoarcerea la sacru, lecţii de trezire a sufletului”, apărută tot la Editura For You. El povesteşte propria călătorie de la necunoaştere, orgoliu şi ego personal (puternic, ca la orice medic), către cunoaşterea de sine ca fiinţă completă, una cu celelalte fiinţe ale Universului. Pentru căutării propriului sine, dr. Warter este un model de cum este cu putinţă să creşti prin voinţă şi studiu. Să creşti în putere interioară, în iubire şi în înţelegere a armoniei şi legilor Universului.
Doamna Caroline Myss are două cărţi la fel de speciale. „Anatomia spiritului, cele şapte stadii ale puterii şi vindecării”, apărută la Editura Cartea Daath şi „De ce nu ne vindecăm şi cum putem să o facem”, apărută la Editura For You. La fel ca ceilalţi medici de mai sus, Caroline Myss se consideră medic intuitiv şi lucrează cu „energia” pacienţilor, pentru a identifica sursele problemelor acestora – situaţii dificile de viaţă, relaţii problematice, traume din trecut etc. Ea transmite într-un mod frumos şi unitar o îmbinare a simbolurilor din trei tradiţii mistice – creştinism, kabbala şi medicina indiană – folosite ca instrumente de identificare a tulburărilor ce pot apare la diferite nivele ale existenţei umane. Este ceva original, special şi deosebit de interesant pentru o minte avidă de informaţii.
Dr. Deepak Chopra şi dr. David Simon au o altă carte deosebită apărută la Editura For You, numită „Întinereşte şi trăieşte mai multe – 10 paşi pentru a opri îmbătrânirea”. Veţi găsi în această carte sfaturi care par luate din toate cărţile citate mai sus şi din multe altele, într-o sinteză generoasă a unui potenţial stil de viaţă sănătos pentru cei care doresc să-şi asume responsabilitatea propriei stări de bine.
Ştiu că trăim într-o lume în care cărţile şi-au pierdut farmecul şi atractivitatea, dar cuvântul scris este însoţit de magia posibilei imaginaţii. Televizorul vă poate oferi imagini şi text şi sunet, în timp ce cartea, oferindu-vă numai text, vă obligă să vă creaţi în minte propriile imagini, sunete, mirosuri sau trăiri. Este o experienţă magică şi vă recomand să o încercaţi măcar odată, cu cartea potrivită. Veţi avea surpriza unei relaţii atât de intime cu cartea, încât nu o veţi putea lăsa până nu o terminaţi! Sau veţi regreta profund că o terminaţi!
Încercaţi o relaţie de iubire cu o carte bună! Vă va umple timpul şi sufletul cu miracolul descoperirii frumuseţilor din interior….din interiorul ei, dar şi din propriul vostru interior.

Lectură plăcută!
Sorina Soescu