ECHINOCȚIUL DE TOAMNĂ 2013

ECHINOCȚIUL DE TOAMNĂ.
22-23 septembrie 2013.

”Echinocțiul toamnei este un timp al pregătirii pentru o nouă viață și o nouă lumină care reîncepe etern. Intrăm în întuneric pentru a aduna putere și înțelepciune. Știm că lumina va câștiga din nou, dar trebuie să trecem prin întuneric pentru a ajunge acolo și atunci…..”
Înțelepciunea druidă

Multă lume mă întreabă: de ce apar bolile? De ce atâta suferință?
Este întrebarea pe care mi-o pun din copilărie – de când am început să observ suferința și boala în jurul meu.
Ne obișnuim cu multe în viața noastră.
Ne obișnuim cu răul, cu limitările, cu ”prizonieratul” (fizic, emoțional sau mental”), ne obișnuim cu alimentele proaste, cu lucrurile de proaste calitate. Ne ”resemnăm” să trăim în condiții improprii pentru corpul nostru fizic și emoțional.

Un experiment celebru cu puricii arată modul în care funcționăm și noi, ca ființe umane. Un cercetător a pus o mulțime de purici într-un borcan și l-a acoperit cu o bucata de celofan întinsă. Puricii au tot încercat să iasă din borcan, sărind și lovindu-se de celofan. După o anumită perioadă de timp, au început să sară tot mai jos, să nu se mai lovească de celofan, pentru că și-au dat seama că în acea parte nu au ieșire. Și după altă perioadă de timp, cercetătorul a scos bucata de celofan, iar puricii au rămas în borcan, pentru că săreau până aproape unde fusese, cândva, celofanul – fără a mai încerca să meargă mai sus (încercaseră de atâtea ori în trecut, fără nici un succes, încât li se întipărise amintirea că ”nu se poate” în memorie!).

La fel și noi – învățăm întreaga copilărie limitările existenței pe Pământ, în corpul fizic – și apoi ca adulți, nici nu mai încercăm să le punem la îndoială sau să le testăm – ele există în ”memoria” noastră ca limite dincolo de care nu mai putem trece.
Limitările copilăriei se transformă în obstacolele interioare ale adultului – care ajunge să se auto-saboteze zilnic și să se mențină într-o stare de ”întuneric” interior și confuzie.

Întunericul de afară este doar o oglindire a ceea ce există în interiorul nostru.
Lumea din afară este doar o oglindire a lumii noastre interioare.

Profitați de ”întunericul” nopții adus de Echinocțiu, de faptul că noaptea devine din ce în ce mai lungă și ziua mai scurtă – pentru a petrece mai mult timp cu dv înșivă – pentru a vă analiza mai mult și mai amănunțit ”convingerile” și ”limitările” interioare pe care singuri vi le-ați impus în viață, și proiectați noi strategii pentru propria viață pentru primăvara viitoare.
Odihniți-vă mai mult – profitați de întuneric să intrați în pat mai devreme.
Nu mai pierdeți timp cu televizoare și calculatoare – cu lumina artificială – atât de agresivă pentru ochi și pentru sistemul nostru nervos.
Relaxați-vă, ascultați o muzică relaxantă și odihniți-vă mai mult.
Glandele suprarenale și întregul organism se vindecă și regenerează doar prin odihnă și relaxare.
Viața modernă este prea activă, prea aglomerată, prea stimulatoare.
Echilibrul naturii este ALTERNANȚA LUMINĂ-ÎNTUNERIC – uneori predominând lumina (vara), alteori întunericul (iarna).
Intrați în armonie cu Natura din jur – urmați-i ritmurile energetice – nu întâmplător v-ați născut sau trăiți în această zonă temperată, cu patru anotimpuri definite.
Când sunteți în armonie cu Natura, sunteți în armonie cu propria stare de sănătate.

Bolile, suferința – apar toate din EXAGERĂRI, din EXCESE, din depășiri repetate, exagerate ale legilor biologiei și ale Naturii.
Descoperiți simplitatea și frumusețea Planetei din care suntem o parte.
Re-conectați-vă la ritmurile sezoniere – celebrați Echinocțiile și Solstițiile în interiorul corpului dv – oferindu-vă zile de liniște, de relaxare, de calm și de tăcere interioară.

Dacă suferiți, sunteți bolnavi sau aveți neplăceri în viață, înțelegeți că ”întunericul” acestor încercări ne este dat pentru a aprecia și mai bine ”lumina” stării de bine care apare când descoperi adevărul despre echilibrarea vieții.
Apreciem și înțelegem mai bine ”lumina” DUPĂ ce am experimentat ”întunericul”.
Avem nevoie de ”suferințe” ca lecții importante de trăire directă.
Corpul învață prin practică – nu poate integra doar cunoașterea teoretică a minții.

Pregătiți-vă pentru următoarele 6 luni de ”întuneric” ale acestei părți a Planetei – în care ziua va fi din ce în ce mai scurtă și noaptea din ce în ce mai lungă și frigul va deveni realitatea de zi cu zi.
Descoperiți modalități de a vă ”încălzi” în zilele reci ce vor urma (ceaiuri calde din plante aromate, băi fierbinți cu săruri sau arome, saună, activități fizice în spații închise – sporturi, dans, tai-chi etc).
Dar mai ales, reduceți programul de activități – și creșteți programul timpului petrecut cu relaxarea și odihna, mai ales cu somnul.
Permiteți-i corpului dv să se refacă și minții să se liniștească.
Din întuneric se va naște o nouă înțelepciune și veți putea să reluați ”agitația” în primăvara viitoare.

Un Echinocțiu de toamnă cât mai echilibrat!