Cel puțin, nu așa cum sunt ele ”etichetate” și ”definite” de medicina clasică.
NU EXISTA BOLI.

Practic, medicii dau nume ciudate și interesante unor reacții ale corpului, pe care le observă că apar în diferite situații.
De mii de ani – medicii au căutat în afara corpului cauza suferințelor sale.

Mult timp – ”bolile” au fost considerate niște ”energii negative” sau niște ”influențe malefice” din afara corpului.
După descoperirea microbilor – aceste ”energii negative” au căpătat nume – și toată lumea a fost foarte fericită să lupte cu ”invadatorii” nevăzuți care ne contropesc când ne este lumea mai dragă.

NU EXISTĂ BOLI
.
Sunt doar reacții ale corpului atunci când încălcăm Legile Biologice ale Vieții.
De câte ori nu respectăm ”Manualul de folosire” pe care ni l-a dat Creatorul – corpul fizic (și emoțiile sale) protestează – și atunci apar durerea, febra, secrețiile, erupțiile, chisturile, tumorile și toate simptomele și semnele pe care le numim ”boli”.

Medicina nu va reuși să trateze boli – pentru că BOLILE NU EXISTĂ.

Când corpul se apără și se protejează de agresiunile zilnice – când corpul creează mucus – ca răspuns la un aliment iritant care a intrat odată cu mâncarea – noi nu putem să ”tratăm” mucusul (tusea, secrețiile nazale, expectorațiile) – pentru că atunci când o facem, blocăm, de fapt, reacția de apărare a corpului.

Mucusul este o reacție de apărare a mucoaselor (suprafețele interioare ale corpului) la iritanți (exemplu, orice aliment care irită – precum zahărul, sarea, făina albă (glutenul), lactatele sau sucurile acide).
Și la fel sunt și creșterea în greutate, tumorile, fibrozele și toate erupțiile. Doar mecanisme de protecție ale corpului – care se străduie să supraviețuiască, cât mai bine cu putință, în condițiile unor intoxicații interne uriașe.

Medicamentele și chiar remediile naturale – au acțiuni de ”blocare” a reacțiilor corpului.
Putem face rău și cu medicamente chimice, dar și cu medicamente naturale (cu homeopate sau fitoterapice) – atunci când nu înțelegem ce se întâmplă și ne străduim doar să tratăm o problemă.

NU EXISTĂ ”LIPSURI” sau ”CARENȚE” de vitamine, minerale, alimente sau altele.
Există doar blocaje uriașe ale organismului, care nu își mai poate fabrica sau folosi singur elementele de care are nevoie (asta este situația la majoritatea oamenilor ”civilizați”).

Am urmărit ”piste false” de zeci de ani și am tratat corpul omenesc ca pe o mașină – mergând pe principiul ”nu are o bucată – punem alta la loc”.
De parcă suntem făcuți doar din calciu și vitamina B12 (ca tot sunt cele mai moderne subiecte de discuție între specialiști).

Legile Vieții sunt SIMPLE.

Natura are un principiu fundamental – EFORT MINIM CU EFECT MAXIM.
Uitați-vă la penele păsărilor sau la arhitectura stupului de albine, ca să înțelegeți la ce mă refer.

Iar în toate tratamentele și dietele omenești – noi vedem exact contrariul acestui principiu.
Eforturi mari – cu efecte minime.

Încălcăm în fiecare minut Legile Biologicului – pentru că nu avem habar de existența lor – iar intuiția noastră doarme de mult – ”amorțită” de plictisitoarele lecții inutile din anii îndelungați de școală.

Viața este DINAMICĂ.

Viața presupune cicluri periodice – de construcție – distrucție și iar construcție – distrucție.
Iar fluxurile – curgerile naturale ale proceselor – sunt CONTINUE.
Orice blocaj – produce o problemă – și apar mecanisme de echilibrare ale blocajului.

În cadrul Școlii Sănătate 5D – care va debuta în luna ianuarie 2015 pe site-ul www.centrulnatura.ro – vom discuta foarte în detaliu despre o nouă înțelegere a sănătății și bolii.

Vom încerca să redefinim toate conceptele folosite până acum în medicină în alți termeni și să găsim un alt drum pentru echilibrare și detoxifiere.
Drumul ”bolilor” și ”tratamentelor” – pe care ne aflăm cu toții de zeci de ani – este un drum greșit – pentru că premiza de la care pornește este greșită.

Robert Morse spune că BOLILE sunt iluzii, sunt concepte imaginare.
Și când înțelegem biologicul = VIAȚA – înțelegem și punctul lui de vedere – cu care sunt pe deplin de acord.
Tot Robert Morse spune că nu exista ”CARENȚE”, ”LIPSURI” și altele la majoritatea oamenilor din țările civilizate.
El susține că majoritatea suferă de excese (de prea multe toxine, de prea multă mâncare, de prea multă muncă și oboseală), nu de LIPSURI și carențe.

VIAȚA este SIMPLĂ CLARĂ – cu legi ușor de învățat (ceva mai greu de respectat, în civilizația ”sofisticată” a oamenilor moderni) – VIAȚA ESTE ABUNDENTĂ și AUTO-SUFICIENTĂ.

Vă invităm să veniți alături de noi și să re-învățăm împreună despre Minunea corpului omenesc și a Vieții – în cadrul Școlii Sănătate 5D.

”Pământul este mama noastră. Tot ce se abate asupra Pământului,
Se abate asupra fiilor și fiicelor Pământului.
Asta o știm. Toate lucrurile sunt conectate
Precum sângele care unește membrii unei familii.
Toate lucrurile sunt conectate,
Noi nu am țesut pânza vieții, nu suntem decât fire din ea
Orice facem acestei pânze – ne facem nouă înșine.”

Chief Seattle

”Odată ce ai luat o decizie – Universul va conspira și o va face să se materializeze”
Ralph Waldo Emerson