Ziua 7 de dietă cu struguri

A trecut o săptămână de când am început ”cura de struguri!”
O călătorie interesantă, cu rezultate pe măsură.
Mi-am testat voința, rezistența și mai ales, hotărârea în a respecta o decizie interioară.

Pentru că mi-am promis că voi face această ”curățenie” interioară înainte de luna nouă, de pe 30 octombrie. Și am luat decizia de a mă respecta și de a face ”revizia” corpului, punând în repaus tubul digestiv.

Și desigur, Universul mi-a testat în permanență această decizie.
Au apărut ”tentații” și ”ispite” în mod continuu, sub diferite forme, aspecte, arome și persoane.

Nu știu cum și nu știu de unde a apărut o putere interioară care a reușit să mă mențină pe direcția deciziei mele.
Am fost foarte motivată de rezultatele obținute în primele zile (multe eliminări de mucus și placă mucoidă) și de starea de bine care a persistat în toată perioada. Deși am muncit zilnic și am fost la cabinet, totuși am reușit să să mă simt plină de energie, fără stările obișnuite de slăbiciune și sfârșeală care mai însoțeau posturile cu apă sau dietele cu sucuri (mono-fruct).

Fiecare zi a fost un mic câștig, fiecare pas înainte a fost ca o îmbrățișare pe care mi-am oferit-o singură: ”ai reușit!”.
A fost mai mult o bătălie interioară, decât o confruntare exterioară.

Pentru că cel mai mult m-am conversat cu mine însămi și cu multele voci din mintea mea, care încercau să mă îndrepte în diferite alte direcții.

Și totuși, iată-mi aici, în ziua 7 – simțindu-mă bine și continuând procesul.
Merg înainte, câte zile îmi permite corpul și starea lui de bine.
Nici măcar nu am pierdut mult în greutate, doar 1,5 kg într-o săptămână, ceea ce-mi arată că organismul meu s-a stabilizat la o anumită greutate, după anii de dietă cu multe fructe și legume crude.

Îmi place foarte mult combinația de suc de struguri (foarte dulce și concentrat) cu zeamă de lămâie.
Ceva din corpul meu o primește cu multă bucurie.
Și am constatat ce efect puternic de ”înmuiere” și ”decapare” a mucusului din intestine are această combinație.
Este prima oară, în ultimii ani, când elimin la scaun PLACĂ MUCOIDĂ – o bucată de circa 50 centimetri.
M-am motivat foarte tare această reușită, apărută chiar în primele zile de dietă.

Pentru alți oameni este posibil ca rezultatele să nu fie aceleași și este posibil ca organismul să reacționeze diferit la combinația suc de struguri – zeamă de lămâie. Fiecare are o altă stare interioară, se confruntă cu alt nivel al stagnării limfatice și acidozei, așa încât, este evident că vor fi rezultate diferite, pentru fiecare.

M-am decis să continui procesul de curățenie și săptămâna care urmează.
Aș fi onorată să merg împreună, înainte, cu toți care au ales să facă dieta cu struguri (sau suc de struguri) în orice fel cu putință (o zi, o parte din zi, o masă etc). Voi mai posta ocazional evoluția propriului meu proces pentru a ne simți conectați și a ne motiva reciproc.

Vreau să vă prezint un mesaj special pe care l-am primit zilele trecute, într-un material trimis pe un Newsletter.

Michael Clute – producător Sounds True și ghid pentru programe șamanice on-line

Trăim într-o lume care ne distrage continuu și nu ne permite să trăim în prezent.
Suntem bombardați cu știri contradictorii, cu publicitate excesivă și cu o cantitate uriașă de frecvențe electromagnetice.
Nu este de mirare că bolile psihiatrice au o proporție epidemică.

Întoarcerea la trăirea unei vieți împlinitoare este prin intermediul CORPULUI.

Din nefericire, am devenit o cultură de suflete ”decorporalizate”.
Majoritatea nu ne mai aflăm în corpul nostru, ci trăim în mintea noatră.
.
Scindarea între minte și corp petrecută în lumea modernă ne face să acționăm ca și cum am fi doar capete situate în vârful unor bețe.
În cea mai mare măsură am pierdut orice fel de conexiune cu memoria celulară străveche – cu locul de depozit al înțelepciunii transmise de strămoșii noștri.

Corpul nostru conține aproximativ 37.5 miliare celule, fiecare dintre ele fiind un depozit vast de informații – adevărate biblioteci de supraviețuire – informații colectate de strămoșii noștri când se aflau în fața marilor pericole.
În cele mai dure condiții și circumstanțe, ei au învățată să-și creeze instrumente, să facă focul, să reziste în ciuda schimbărilor climaterice, să construiască adăposturi, să lupte cu predatorii, să iubească și să facă dragoste, să pună hotare și limite, să încheie înțelegeri, să spună ”Bună” și ”La revedere!”.
Ei știau că nu sunt separați de Natură, ci sunt o parte integrantă din rețeaua vieții.

Și atunci, cum de am devenit o specie atât de ”decorporalizată”?
În șamanism există un termen numit ”pierderea sufletului”, iar în psihologie este definită ”disocierea”.
Sursa acestei pierderi a esenței noastre o reprezintă o traumă apărută la începutul vieții noastre, ca urmare a perceperii unei amenințări fizice, mentale sau emoționale.
Pentru a supraviețui acestei amenințări reale sau imaginare, o parte din Sufletul sau esența noastră NU SE MAI EXPRIMĂ, se supresează.
Este o reacție absolut normală în vremuri de criză.
În comunitățile indigene, șamanul lucrează pentru binele întregii comunități să restabilească fiecare individ la totalitatea sa și să-i re-aducă partea pierdută înapoi în corp.

Noi nu dispunem de instrumente în psihologia modernă pentru a reîntoarce esența pierdută în corp, și aceasta rămâne supresată decenii sau întreaga viață.

Corpul nostru este perceptorul imediat și cu acuratețe al realității, atunci când semnalele sale nu sunt neglijate sau ignorate de minte.

Mintea ne furnizează povești din trecut și nu este un instrument potrivit pentru măsurarea pericolelor sau amenințărilor prezente.
Scopul minții este supraviețuirea INDIVIDUALITĂȚII noastre.
Ea nu este un instrument de precizie pentru adaptarea la schimbările lumii din jurul nostru.

Pentru a ne reîntoarce în corpurile noastre, este nevoie să ne mutăm dinspre cap spre inimă.
RESPIRAȚIA este cheia către ÎMPĂMÂNTAREA noastră, către recuperarea senzațiilor corporale și re-învățarea semnalelor corpului, cu ascultarea de inteligența corporală.
În această existență fizică a noastră noi descoperim adevăratele nevoi și dorințe ale sufletului și înțelepciunea re-amintirilor din existența noastră ca animal evoluționar.
În acest loc al totalității, dincolo de circumstanțe și situații, descoperim fericirea și extazul ce reprezintă dreptul nostru din naștere.

Re-locuind în corpul nostru ne reîntoarcem și către habitatul natural, ca o parte integrantă din natură și putem să accesăm informațiile existente în memoria celulelor noastre.
Putem re-învăța limbajul elementalilor și altor specii care nu și-au pierdut capacitățile intuitive și instinctive.
În această perioadă de schimbări rapide, de amenințări la adresa mediului nostru și haos global, avem nevoie de toate resursele înăscute ale sufletului pentru a face față provocărilor acestor timpuri.

CEL MAI RAPID MOD DE A FACE MINTEA SĂ TACĂ ESTE MIȘCAREA CORPULUI – Gabrielle Roth

Comentariu personal: în toată această perioadă a dietei cu struguri, a apărut nevoia de mișcare fizică, de gimnastică, de mers cu bicicleta, chiar dacă energia fizică nu a fost la fel ca de obicei.
Corpul meu mi-a indicat ce ”nevoi” are și a încercat să-mi comunice prin semnalele sale (stări de ”furnicături” sau ”înțepeneală” – dacă păstram prea mult anumite poziții) ce îi făcea și ce nu bine.

MIȘCAREA și RESPIRAȚIA au reprezentat două circumstanțe HRĂNITOARE și ÎMPLINITOARE – pe care le-am experimentat direct în corpul fizic, în a 3-a dimineață a curei de struguri.
Am ieșit la o plimbare cu bicicleta, pe lângă malul mării, la prima oră a dimineții, în apropiere de un răsărit de soare.
În ciuda vântului și a vremii reci, mersul pe bicicletă a permis o respirație profundă și o mișcare susținută a organismului.
Și după circa o oră de exercițiu moderat, s-a instalat o stare de BINE – de BINE ENERGETIC general.
Parcă mă ”hrănisem” cu ceva ce REALMENTE avea nevoie corpul meu.

M-am ”hrănit” cu OXIGEN și cel mai curat aer cu putință, în zona în care locuiesc. Și am ”mișcat” limfa cu exercițiul fizic, ajutând corpul să elimine prin transpirație toxinele acumulate în timpul nopții.
Așa încât, ajunsă acasă, am descoperit că nu am stare de foame, că nu vreau să introduc nimic în gură (nu am nevoie de nimic) și că mă simt EXCELENT doar cu ”hrana” energetică adusă de mersul pe bicicletă.

De foarte mult timp ȘTIU că ființa umană are nevoie DE ALTE SURSE DE ENERGIE decât mâncarea.
Dar este prima oară când am experimentat FIZIC DIRECT și FOARTE INTENS cum AERUL CURAT MĂ HRĂNEȘTE și-mi oferă energie.

M-am bucurat mult pentru această experiență și voi căuta să o repet. Am nevoie să-mi amintesc SENZAȚIA, în corpul meu, pentru a o putea obține mai repede, mai ușor și mai des.

Aici mă opresc cu împărtășirea propriilor experiențe, din ultima săptămâna.
Duminica, pe 30 octombrie, la LUNA NOUĂ – vă doresc tuturor o perioadă de curățenie cât mai ușoară și profundă.
Această zi este OPTIMĂ pentru un post cu apă sau un post ”negru” (uscat), dar depinde foarte mult de starea corpului.
Chiar și postul cu struguri / suc de struguri reprezintă o modalitate foarte bună de curățenie.
Așa încât, funcție de energia corpului și energia zilei – vă doresc tuturor să vă luați cele mai bune decizii.

Ascultați-vă întotdeauna corpul și propria intuiție, indiferent de informațiile pe care le primiți din exterior.
Așa cum spunea și Michael Clute – CELULELE NOASTRE ȘTIU TOTUL – AU TOATE INFORMAȚIILE NECESARE PENTRU SUPRAVIEȚUIRE – TRANSMISE DE LA STRĂMOȘII NOȘTRI.

Aveți ÎNCREDERE în propriul corp și în abilitatea sa de a comunica și regla orice.

Vă doresc tuturor o altă săptămână extraordinară, de continuare a dietei cu struguri (suc de struguri)!
Cu iubire, tuturor,
Sorina