Am descoperit Umbrele, puterea lor, cât sunt de înfricoșătoare, dar și cât de împuternicitoare pot deveni, când sunt folosite la momentul potrivit și în doză corectă.

Am aflat despre Inteligența Marelui Creator, ce ne-a oferit o strategie de creștere precum un roman polițist de bună calitate: cu multe indicii și multe piese ce necesită găsite, colectate, înțelese, integrate și ulterior văzute într-un tablou de ansamblu.

După ce am trecut prin 1) acceptarea morții a ceea ce trebuie să moară (mama prea bună, mama excesiv de protectoare) și 2) revelarea umbrelor din viața noastră, ne aflăm în fața celei de-a treia sarcini (sau ințieri):

CĂLĂTORIA ÎN ÎNTUNERIC

Întunericul ne fascinează. Dar ne și sperie cumplit.

În copilărie, se întâmplă ceva cu noi toți și dezvoltăm frica de întuneric.

În copilărie VEDEM UMBRELE LUMII.

Nu doar propriile noastre umbre.

Ci și cele care există pe Pământ, atunci când nu mai este lumina soarelui.

Pentru că părinții noștri sunt deja orbiți de ochelarii de cal puși de societate (sau ”dresați”, cum le mai spun adesea), nu ne pot explica CE vedem în întuneric, pentru că EI NU MAI VĂD.

În schimb, copiii încă văd.

UMBRELE nu au putere să ne rănească.

Umbrele EXISTĂ, pentru că planeta pe care trăim este un Mister uriaș, pe care suntem departe să-l cunoaștem.

Vederea Umbrelor înfricoșează tare copiii.

Și aceștia decid, ca și părinții lor SĂ NU LE MAI VADĂ.

Dar odată cu decizia de a alunga totul în inconștient, de a ”nu mai percepe” partea de mister a lumii și a refuza întunericul, este primul pas către domesticire și orbire.

În procesul de evoluție și maturizare ni se solicită să reversăm procesul și să pătrundem iarăși în întuneric, în zona de periculos și de provocare a inconștientului, fiind călăuziți doar de INTUIȚIE.

Cu alte cuvinte, vin momente în viață în care logica nu ne mai ajută deloc la înaintarea pe drumul vieții.

Apar conflicte, apar situații, apar chiar perioade întregi din viață, în care deciziile logice sunt imposibile.

În aceste circumstanțe, nu ne rămâne de INTUIȚIA, partea de simțire interioară sălbatică.

Re-învățăm să avem încredere în corpul nostru, în abilitatea sa de a ne călăuzi într-o situație de mare întuneric a vieții.

Într-un conflict masiv cu o persoană iubită (partenerul, copilul, părintele, un prieten sau altă persoană importantă pentru noi), starea de întuneric este atât de mare încât deciziile pot fi luate doar intuitiv.

La fel și într-o situație amenințătoare a vieții (diagnosticul de o boală gravă, o pierdere financiară, personală sau socială mare, un accident / incident etc).

Stând cu noi înșine, fiind atenți la CORPUL FIZIC, la senzațiile și reacțiile sale (ar fi bine să le putem exersa înainte, pentru a fi mai familiarizați cu ele), ne conectăm la INTELIGENȚA INTERIOARĂ (INTELIN-ul) sau INTUIȚIA corpului.

Elevii Școlii Sănătate 5D și cei care au participat la Jocul AMZ Impreună derulat în primele 6 luni ale anului 2018 știu că am încercat să NUMIM acest INTELIN – să-i dăm un nume INTUIȚIEI!

Când numești ceva, ai putere asupra acelui ceva.

Există o mare magie în DENUMIREA / NUMIREA a ceva / cuiva.

NUMELE vibrează putere.

Odată numită acea parte din noi profundă, sălbatică, neîmblânzită și mai ales, puternic acordată la Energia lumii, învățăm să-i înțelegem limbajul primordial: senzațiile și emoțiile pe care le încercăm continuu.

INTUIȚIA ne va ghida prin lume, fiind capabilă să pătrundă dincolo de aparențe, să vadă direct în miezul lucrurilor, dincolo de scuturi, măști și protecții.

INTUIȚIA / INTELIN-ul ne permite să mergem prin întunericul lumii exterioare cu încredere și fără șovăială.

Mergem ÎNAINTE și evoluăm.

Intuiția se transmite de la mamă la fiică (fiu) prin BINECUVÂNTARE.

Nu este un dar mai prețios pe care o mamă îl poate face fiicei sale decât cel de a ști să-și asculte intuiția (INTELIN-ul).

”Ce simți tu că se ascunde aici?”

”Fă cum simți, nu te înșeli!” ”Ai încredere în ceea ce simți, fiica mea!”

Acceptarea, conștientizarea și binecuvântarea trăirilor extra-senzoriale, de la o generație la alta (proces care s-a pierdut și întrerupt) poate fi reluată și ne vindecă GOLUL INTERIOR și senzația de SEPARARE.

Prin INTELIN (INTUIȚIE) ne reconectăm la înțelepciunea unui liniaj infinit de femei înțelepte (sau de bărbați înțelepți) ce ne-au precedat și care au SUPRAVIEȚUIT ÎN ÎNTUNERIC.

În ADN-ul celulelor noastre se află toată cunoașterea lor și se află concluziile tuturor lecțiilor strămoșilor noștri.

Dacă suntem în viață, este doar datorită abilităților de supraviețuire moștenite de la generații întregi din urmă.

CORPUL ȘTIE SĂ RĂMÂNĂ ÎNTREG, să rămână în viață.

Și dacă îl ascultăm, dacă îi urmărim semnalele, corpul ne va ghida în întuneric, ca o mică luminiță călăuzitoare.

Fiecare dintre noi a avut zeci de circumstanțe în care ”intuiția” (Corpul, INTELIN-ul) a indicat ceva, noi am făcut altceva (că logica minții a intrat ”peste”) și a ieșit prost. Sau dimpotrivă, dacă am ascultat intuiția, a ieșit bine. Neașteptat de bine, într-o situație imposibilă.

Accesul la fondul de înțelepciune umană a lumii se face prin intermediul INTUIȚIEI și INTELIGENȚEI CORPORALE, NU PRIN INTERMEDIUL RAȚIUNII.

Mersul în întuneric, atunci când facem schimbări importante în viața noastră (precum schimbarea dietei, a locului de muncă sau a locului în care trăim) este imposibil fără ghidajul înțelept al INTUIȚIEI.

INTUIȚIA trebuie ”hrănită”, exersată, antrenată.

Cum hrănim acest Sine profund intuitiv? Tocmai ascultând-ul și urmându-i sfaturile.

Un mușchi nefolosit se atrofiază.

La fel și intuiția nehrănită, neîntrebuințată, se atrofiază.

Schimbările rapide ce se petrec acum în lume, în noi înșine, în corpul și viețile noastre, ne împing să luăm decizii importante, rapid și fără timp de gândire. Doar bazate pe INTUIȚIE și ȘTIINȚA MOMENTULUI POTRIVIT (vezi cartea de pe www.centrulnatura.ro).

Mersul prin întuneric, prin pădurea întunecată a subconștientului și a lumii, cu ghidajul DOAR al INTELIN-ului (INTUIȚIEI) este un mare act de curaj și o inițiere puternică.

Fiecare din noi are nevoie să treacă prin această probă, pentru a înainta spre găsirea luminii interioare.

În prezent, eu mă aflu în plin întuneric, cu farul INTUIȚIEI aprins și înaintând pas cu pas, cu precauție și încă șovăitor pe drumul unei puternice transformări.

ȘTIU că acesta este drumul de mers înainte.

ȘTIU că proba prin care trec îmi verifică tot antrenamentul și întreaga pregătire de până acum.

ȘI sunt dispusă să-mi asum un uriaș salt de credință.

Vă sunt recunoscătoare tuturor alături de care fac acest proces.

Energia voastră de susținere și iubitoare hrănește și ea luminița Intuiției și-mi permite înaintarea,

Pe curând, cu iubire și un zâmbet ghiduș,

Sorina Zyanna Orinda