Săptămâna copilăriei ne-a prilejuit o reconectare cu copilul interior și o apreciere a JOCULUI VIEȚII din poziția plăcerii și savurării fiecărui detaliu -așa cum numai un copil o poate face.

Am participat la finalul acestei săptămâni la Conferința Națională de Gemoterapie de la Cluj, unde am avut ocazia extraordinară să cunosc niște personalități deosebite.

M-AM SIMȚIT DE PARCĂ MI-AȘ FI ÎNTÂLNIT BUNICII!

Am avut onoarea să cunosc câteva persoane venerabile, care în ciuda vârstei biologice, și-au păstrat spiritul tânăr și sufletul plin de lumină.

Fiecare dintre aceste persoane, în discursurile lor – au repetat continuu și obsesiv o temă – SUNT UN SUFLET LIBER. Am căutat totdeauna LIBERTATEA!

Am întâlnit SPIRITE LIBERE care au avut experiențe îndelungate pe Pământ și am realizat că multe dintre informațiile și cunoașterea pe care o avem astăzi se datorează acestor spirite – care au venit mai înaintea noastră pe Pământ și care au ”netezit” energetic calea pe care mergem noi în prezent.

Ei sunt RĂDĂCINILE NOASTRE – legătura cu ÎNȚELEPCIUNEA ANCESTRALĂ a planetei Pământ, care ne reamintește continuu de LEGILE VIEȚII și de ADEVĂR.

L-am re-întâlnit cu plăcere pe dl farmacist Ovidiu Bojor, ”părintele” fitoterapiei românești, care la venerabila vârstă de 92 de ani ține discursuri interesante, coerente și pline de noutăți, coboară scările cu o sprinteneală de invidiat și surâde continuu.

L-am cunoscut pe dl dr. Teodor Caba, un medic acupunctor și homeopat de la Sibiu, care la 84 de ani continuă să lucreze la cabinet și are pacienți ”coadă” la ușă. Dr Caba a fost printre primii din România care a scris o carte modernă de homeopatie și primul care a discutat de gemoterapie, ca posibilitate de tratament. Spirit neobosit, dr. Caba a studiat continuu și a încercat continuu multe drumuri de terapie, în dorința lui de a deveni vindecător și nu doar un scriitor de rețete.

L-am cunoscut pe dl farmacist Horia Bucur de la Sebeș, de o seamă cu dr. Caba și colaborator de zeci de ani al acestuia – cel care în perioada comunistă a reușit să organizeze o secțiune de fitoterapie în farmacia sa din Sebeș – culegând singur plantele din munți și oferindu-le oamenilor gratuit – spre stupefacția autorităților comuniste, ce l-au tot controlat și nu au găsit nimic suspect. Dl Horia Bucur este și un pasionat creator de filme, un cineast amator talentat, autor a sute de filme și un căutător spiritual etern. Are o pagină activă pe Facebook și interacționează cu plăcere cu tinerii care doresc să afle mai multe despre fitoterapie, despre vindecare dar și despre spiritualitate.

A fost efectiv o sărbătoare a regăsirii unei puteri extraordinare în aducerea la Conferința noastră a ”bunicilor” gemoterapiei și fitoterapiei științifice din România  – și constatarea menținerii tinereții și spiritului jucăuș la toți trei.

Pentru ei – secretul tinereții constă în continua JOACĂ de-a VIAȚA.

Dl farmacist Bucur ne-a spus: ”Știți ce este curcubeul? Este un joc dintre lumină și picăturile de apă. Când jocul se încheie, iluzia dispare. Viața este o iluzie – deci, JUCAȚI-VĂ!

Același lucru l-a spus și dl Bojor: ”secretul longevității constă în păstrarea spiritului copilăresc”!

Bunicii noștri ne îndeamnă SĂ NE JUCĂM – să NU NE UITĂM SPIRITUL COPILĂRESC.

Așadar, m-am gândit ca în săptămâna care urmează – să vă propun să ne conectăm cu toții la RĂDĂCINILE NOASTRE SUFLETEȘTI ȘI SPIRITUALE – la înțelepciunea bunicilor noștri!

Ce relație poate fi mai minunată decât cea între generații mai îndepărtate?

Un bunic sau străbunic care interacționează cu copiii îi ajută pe aceștia să simtă mai bine CONTINUITATEA VIEȚII și să aibă acces la ideea ETERNITĂȚII ENERGIEI!.

Ne continuăm unii pe alții – ADN-ul se mută dintr-un corp în altul – prilejuind experiențe diferite, în perioade istorice diferite – dar energia rămâne ACEEAȘI.

IAR INIMILE NOASTRE BAT ÎNTOTDEAUNA CA O SINGURĂ INIMĂ!

Vă propun ca în săptămâna care urmează să vă re-conectați cu proprii strămoși – fiecare cum poate mai bine.

Dacă aveți șansa să aveți bunici sau străbunici care trăiesc – vizitați-i (dacă se poate) sau vorbiți cu ei la telefon și spuneți-le cât de mult îi iubiți și prețuiți. Trimiteți-le gânduri de prețuire și admirație – și mesaje verbale de mulțumire.

OBSERVAȚI cum simțiți interacțiunea cu ei – și observați-vă corpul, când ia contact cu RĂDĂCINILE sale energetice (tip ADN).

Dacă nu mai aveți bunici, străbunici în viață – atunci căutați fotografii ale lor – discutați despre ei cu părinții voștri sau alte rude care i-au cunoscut – amintiți-vă de energia lor și încercați să găsiți elemente comune cu ei.

Dacă au avut pasiuni sau obiecte sau ocupații favorite – încercați și voi să vă acordați la ele. Încercați dacă puteți simți ce au simțit ei când au făcut asta.

Dacă există ceva conflicte în familie sau dificultăți relaționale, faceți un exercițiu puternic de IERTARE!

Totul se întâmplă, în viața noastră EXACT AȘA CUM ARE NEVOIE SĂ FIE, pentru binele mai înalt al tuturor.

Dacă s-ar fi putut face mai bine, s-ar fi făcut!

DIVINUL NU FACE ERORI. DIVINUL NU PEDEPSEȘTE. Divinul doar oferă sprijin și lecții continue și permite tuturor să-și învețe lecțiile, fiecare cu viteza sa și în timpul de care are nevoie.

Dacă este cazul – faceți un imens exercițiu de IERTARE.

Iertați străbunul sau străbunii care v-au rănit (cu sau fără voia lor) și IERTAȚI-VĂ PE VOI ÎNȘIVĂ că ați purtat răni (poate urâte) în interiorul vostru – atât de mult timp. ȘI ELIBERAȚI-VĂ DE TOT CE NU VĂ ADUCE BINE în viață și de tot ce vă împiedică să deveniți lumina care sunteți.

Întocmai precum rădăcinile unui arbore, rădăcinile noastre energetice ne fac să devenim cine suntem astăzi.

Este necesar să ne cunoaștem proveniența și să CONȘTIENTIZĂM tot ce am primit de la strămoși, de la bunici – atât bune, cât și rele.

Săptămâna aceasta ALEGEȚI să vă eliberați de tot ceea ce nu vă mai face bine: orice resentimente, orice emoții negative, orice frici, orice agresivitate sau depresie – care vine de undeva dincolo de experiențele pe care le-ați trăit până acum, în această lume.

ELIBERAȚI-LE!

Mergeți pe malul mării, într-o pădure, într-o zonă verde, într-o zonă cu puțină lume – și RESPIRAȚI ADÂNC de mai multe ori – amintiți-vă tot ce este de amintit – și cu fiecare EXPIR – ELIBERAȚI-VĂ.

Lăsați energiile SĂ IASĂ din corpul vostru.

Cu lacrimi.

Cu strigăte.

Cu cântece.

Cu mișcare.

Cu focuri sau cu apă.

Cu o lanternă luminoasă, trimisă către Univers.

Cu flori aruncate într-o apă.

Cu bănuți aruncați într-o fântână.

Cu ”pomeni” date unor necunoscuți sau nevoiași.

Cu orice fel de ”ofrandă” la care vă puteți gândi.

Finalizând conflicte neterminate.

Oprind energii distructive.

Închizând porțile pentru energiile care vă țin pe loc.

Și apreciind, admirând și prețuind energiile care vă împing înainte, vă ajută să continuați ceea ce ați început – PROCESUL PROPRIEI VINDECĂRI.

Săptămâna legăturii cu rădăcinile va fi o săptămână luminoasă, plină de curcubee și inorogi (ce alt simbol mai minunat pentru bătrânii noștri înțelepți!).

ȘI de câte ori simțiti că vă blocați în negativitate sau îndoială, în frică sau presiunea timpului – nu uitați să invocați ajutorul Divin (precum bătrânica înțeleaptă dintr-o poveste spusă de mine acumd două săptămâni):

”Doamne, TU ÎNAINTE – și EU DUPĂ TINE!

Și cu Divinul ”la înaintare” – parcurgeți încă un pas important în drumul vindecării. .

Pentru cei aflați pe dieta de detoxifiere – pentru că tema este ”legătura cu rădăcinile” – ce aplicație practică mai interesantă ar putea să fie decât consumul de sucuri (fresh)-uri din RĂDĂCINI.

Fresh de măr cu morcov sau portocală cu morcov.

Fresh de măr cu țelină, sau cu sfeclă roșie,

Sau fresh de portocală cu ghimbir

Sau orice altă combinație între un fruct și o rădăcină – vă ajută să puteți conecta energia FRUCTELOR (copii plantelor, ultimele care apar în evoluția plantei) cu RĂDĂCINILE (”strămoșii” plantelor – primele care apar dintr-o sămânță)!

DACĂ NU AR FI RĂDĂCINILE – NU AR EXISTA NICI FRUCTELE!

La nivel SIMBOLIC – această conexiune vă amintește de CONTINUITATEA VIEȚII.

La nivel biochimic – acest amestec (un fruct cu o rădăcină) reprezintă o variantă blândă și alcalină a detoxiferii. O temperare a efectelor ”năvalnice” ale fructelor (care pot să fie uneori prea agresive pentru bietele noastre corpuri aflate în acidoză)

Vă doresc tuturor o săptămână minunată!

Desenați inorogi – citiți despre inorogi – desenați curcubee – îmbrăcați-vă în curcubee și mai ales, conectați-vă cu ÎNȚELEPCIUNEA INTERIOARĂ A ”MOȘILOR”!

Cu iubire, tuturor,

Sorina