Anul 2016 – debutat sub semnul lui JUPITER – marele ”echilibrator” și ”benefic” , renumit ca ”stabilizator” și ”împăciuitor” al polilor opuși – promite o susținere energetică deosebită.

Mesajul primit în seara dinspre 5 spre 6 ianuarie a fost pentru mine unul de ghidare pentru pașii următori de dezvoltare.

Dorind să îmbrac o pereche de pantaloni, m-am trezit că din buzunarul lor a căzut o mică monedă (uitată cine știe de când acolo), care s-a rotit și s-a rotit pe podea (pe cantul monedei, ca un titirez) și eu tot așteptam să ”se culce” și să o ridic de pe jos.
Dar BRUSC, moneda s-a oprit în echilibru pe cant!
N-am văzut niciodată o monedă care să se oprească pe cant – pe muchia ascuțită – și chiar dacă aș încerca să o pun așa, nu ar avea echilibru și nu ar sta!

Și nu numai asta, nu doar aici s-a oprit întâmplarea, că moneda a rămas ”pe cant” – pe muchie – dar ea s-a și orientat FOARTE CLAR și foarte exact pe direcția EST – VEST! (știu exact cum sunt poziționate punctele cardinale în zona în care locuiesc eu în prezent).

ECHILIBRU. Și orientare RĂSĂRIT / APUS – EST / VEST.
MANIFESTAREA A DOUĂ ASPECTE OPUSE, CONTRARII, ÎN ACELAȘI TIMP, fără ca vreunul dintre aspecte să-și piardă din importanță sau integritate.
ECHILIBRUL CONTRARIILOR.

Această întâmplare cu moneda a venit după ce întreaga zi am citit doar despre ”unificarea” Est-ului cu Vest-ul (pentru că citesc cartea lui Paramahansa Yogananda – Autobiografia unui yoghin), dar și o serie de materiale scrise de un medic chinez, dr. John Zhou, care locuiește în Germania și practică la Clinica de detoxifiere Buchinger (de langa Hanovra).

Asadar – Universul mi-a ”indicat” nevoia de ”îmbinare” a unor aspecte diferite – și menținerea ECHILIBRULUI între aspecte contradictorii, dar aparținând aceluiași întreg.

În cursul zilei de astăzi, ultima zi a proiectului ”Aprindeți Soarele Interior” – am avut ”iluminarea” necesară identificării modului în care voi continua cu câteva dintre proiectele începute anul trecut.

Pentru toată lumea, doresc să propun un PROIECT DE PRACTICĂ INTENSIVĂ ”SĂNĂTATE 5D”.

Dacă nu ați citit încă seria de cărți ”Oboseala cronică” – ”Pur și simplu….vindecare”, ”Sănătate 5D” și ”De la Celulă la Univers” – vă invit să o faceți – pentru că în ele aveți ”explicațiile teoretice” la tot ce vă voi propune în PREZENTUL PROIECT – ce este o ”revizuire” și reamintire a strategiei SĂNĂTATE 5D.

Cu alte cuvinte – o ”reîmprospătare” a strategiei SĂNĂTATE 5D – dar cu accentul pus pe APLICAȚIILE PRACTICE.

Strategia ”SĂNĂTATE 5D” – este strategia de vindecare pe care o aplic personal în viața mea, pe care o indic pacienților mei și pe care o predau detaliat și o explic în cadrul Școlii SĂNĂTATE 5D – un alt proiect important derulat pe www.centrulnatura.ro – și aflat în 2016 la al III-lea an de desfășurare.

În cadrul proiectului general de educație al populației – pe care îl desfășor pe site-ul și Facebook-ul Fundației – îmi propun să discut / comentez și evaluez aplicațiile strategiei – propunându-vă UN NOU PROIECT PRACTIC care să vă ajute corpul, energia și mintea – în săptămânile care urmează.

Pentru că suntem la scurt timp după Sărbătorile de iarnă – în care toată lumea a amestecat alimente și abuzat de energie și corp – vă propun drept prima aplicație practică:

POSTUL NEGRU DE 24 de ore!

Da, exact cum ați auzit – POSTUL NEGRU (fără mâncare, dacă se poate și fără apă) timp de 24 de ore – de 1-2 ori pe săptămână.

V-aș propune tuturor să încercați să-l faceți fie de la ora 16.00 a zilei de marți până la ora 16.00 a zilei de miercuri.
Fie de la ora 16.00 a zilei de joi până la ora 16.00 a zilei de vineri.
Sau chiar ambele – dacă simțiți că reușiți.

Dacă veți mânca bine între orele 15.00 – 16.00 ale zilelor de marți, respectiv joi – veți reuși să țineți cele 24 de ore de post ”negru” – fără nici o problemă.
Pentru că nu vă va fi prea foame la culcare marți sau joi, iar la trezire dimineața nu ne este niciodată prea foame – de regulă, foamea apare după orele 13.00 – 14.00 – și veți reuși să mai rezistați încă 1-2 ore – astfel încât să fie total de 24 de ore de repaus pentru organism.

POSTUL NEGRU” – săptămânal sau bisăptămânal – este provocarea mea pentru toată lumea, în următoarele 2 sau 3 săptămâni – începând cu această săptămână – chiar de mâine – eventual – după trecerea tuturor evenimentelor tip ”sfinți” și alte ”justificări” pentru abuzuri alimentare și/ sau bahice.

Aceste perioade de ”repaus” ale tubului digestiv vor fi binevenite pentru corpul nostru. Ele vor fi chiar mai eficient decât curele de sucuri de fructe (care sunt foarte bune, cu condiția să găsiți fructe coapte; noi am avut dificultăți în a găsi portocale coapte – întrucât cam toate de pe piață sunt destul de acre….adică sunt culese necoapte – iar aciditatea lor răscolește stomacul!).

A doua propunere pe lângă ”posturile de 24 de ore” – o reprezintă perioada de 10-15 minute de meditație și rugăciune din seara de post.
În seara în care țineți postul – încercați să stați 10-15 minute într-un loc mai izolat al casei ÎN LINIȘTE.
Încercați să nu vă gândiți la nimic, pur și simplu să fiți atenția la inspirația și expirația dv.
Sau dacă vi se pare un exercițiu greu – încercați doar să vă rugați – spunând O RUGĂCIUNE DE MULȚUMIRE (mulțumesc pentru mâncarea zilei de astăzi, pentru haine, pentru adăpost, pentru căldura din casă, pentru serviciul pe care îl am, pentru familia pe care o am etc etc).
CĂUTAȚI MOTIVE PENTRU MULȚUMIRE și pentru toate BINECUVÂNTĂRILE din viața dv.

Făcând aceste exerciții de 2 ori pe săptămână SCHIMBAȚI VIBRAȚIA CORPULUI.
Îi dați ”repaus” digestiv și-i dați imbold pozitiv propriei vibrații.

Și veți fi DIFERIȚI de toți cei din jur – care par să emită doar agresivitate, ”prea plin”, nemulțumire și iritare.

SĂ ÎNVĂȚĂM SĂ ÎMBINĂM DOUĂ ASPECTE DIFERITE ale aceluiași proces, într-un ECHILIBRU interior:
Mâncarea și nemâncarea
Activitatea și odihna
Agitația și liniștea
Nervozitatea și mulțumirea interioară.

Aceeași monedă (noi înșine, corpul și emoțiile noastre) – și FEȚE DIFERITE – manifestate în același timp.

INTENȚIONEZ SĂ APLIC INTENSIV, PERSONAL, aceste măsuri în următoarele 2-3 săptămâni (am să observ energia, să văd când ne va indica începerea altei măsuri fizice sau emoționale).
De ieri (marți 5 ianuarie ora 16.00) și până astăzi (miercuri 6 ianuarie ora 16.00) – am reușit un post ”negru” fără apă de 24 de ore – în care mi-a fost bine (ieri seară am avut o mica tentație de a ”ronțăi” ceva, dar am reușit să rezist și m-am dus la culcare!).
Și intenționez ca și mâine să aplic același lucru, până vineri după-amiază.
(săptămâna aceasta, pentru că este ”lună în scădere” și este LUNĂ NOUĂ pe 10 ianuarie – procesul de eliminare, de ”detoxifiere”, de ”curățare” – este deosebit de eficient).

Și am să evaluez experiența acestor două zile de post negru săptămânale – să văd cum a acceptat corpul / mintea – întreaga experiență.

Vă mulțumesc că-mi sunteți alături în toate PROIECTELE DE ÎNSĂNĂTOȘIRE și echilibrare generală a corpului.

Pe toți cei care doresc să știți mai multe, să aflați informații și să înțelegeți cum se îmbolnăvește și cum poate fi vindecat propriul corp fizic – vă aștept ca și elevi ai Școlii Sănătate 5D – un program de educație on-line pentru adulți unic în România.
(citiți mai multe pe www.centrulnatura.ro)

Sau vă invit să citiți cărțile publicate și seria de cărți în pregătire, ce urmează anul acesta!

SĂNĂTATE 5D – ÎNSEAMNĂ: DIETĂ – DETOXIFIERE – DECIZIE – DETAȘARE și DESCHIDERE
LUAȚI DECIZIA schimbării în bine a vieții – și DESCHIDEȚI-VĂ către energia NATURII!
Să învățăm împreună despre DIETĂ – DETOXIFIERE și DETAȘAREA EMOȚIONALĂ și să trăim SĂNĂTOȘI, LUMINOȘI, VIBRANȚI și LIBERI în lumea frumoasă a Planetei albastru-verzi!

SPOR LA PRACTICA INTENSIVĂ A ACESTEI PRIME SĂPTĂMÂNI!

Și pentru toată lumea – o ”hartă” a fazelor lunii pentru 2016 – pentru a avea o idee când sunt cele mai bune perioade de ”detoxifiere” și eliminare!

fazele_lunii