Am încercat să aplic jocurile dinamice propuse săptămâna trecută și am constatat că energia acestei perioade nu mi-a permis să mă simt vitală și jucăușă

Dimpotrivă, am sesizat existența unei lipse de tonus, a unei somnolențe mai mari și a unei nevoi de repaus sporite.

Mai mult de atât, am constatat că și la nivel de ”inspirație” am avut un moment de ”gol”, întrucât nu percepeam nimic util, important sau interesant de împărtășit într-un articol.

Știam că săptămâna de lună plină este o perioadă de ”eliberări” și ”eliminări” masive, așa încât mi-am dat seama că și în corpul fizic, dar și la toate celelalte nivele se produc ”curățenii”. Și rămân ”goluri” – spații libere, spații neocupate.

Dar asta nu m-a împiedicat să constat că există multiple ”goluri” la toate nivelele, nu doar la cel fizic.

Gol de fructe – nu mai găsesc fructe bune care să-mi facă plăcere.

Gol de idei – parcă inspirația nu mai ”curge” ca altă dată.

Gol de energie – parcă nici energia nu o mai pot accesa, cum făceam înainte, folosind diferitele tehnici cunoscute.

Gol de atenție și concentare: mintea nu vrea să stea acolo unde este nevoie de ea.

Gol de ”chef” de orice.

GOLICIUNE generală.

Asta mi se pare că este caracteristica acestei perioade. ”Golul” – vidul.

Uitându-mă pe un filmuleț la youtube despre plasmă, am avut o revelație, ce este cu ”golul”.

Fizicianul ce prezenta creația unei planete – spunea că cel mai important lucru dintr-un câmp plasmatic este GOLUL, CAVITATEA, VIDUL, LOCUL LIBER.

Dacă acesta n-ar exista, nu s-au putea crea nimic. Nicio planeta  n-ar apare, niciun sistem stelar nu ar expansiona, nimic nu s-ar materializa dacă nu ar exista spațiul, locul, cavitatea în care să se întâmple acest lucru.

Și în acel moment am realizat adevărul acestei afirmații.

Fără vid, fără gol, fără  locul disponibil nu am putea să aducem nimic nou.

De aceea perioadele de eliminare, de curățenie, de eliberare sunt foarte importante. Pentru că ele creează spațiul liber pentru ceva nou.

Și această perioadă, în care ne aflăm acum, este o perioadă în care devin vizibile golurile rămase după curățenii.

Cele pe care le putem, ulterior, umple, cu o energie de o altă calitate.

Așa încât, am încetat să mai forțez ghidarea energiei în direcții în care nu le cere energia Universului, ci le dorește mintea mea.

Oricând aș dori să sar coarda, să sar la trambulină sau chiar să fac origami, corpul meu îmi indică faptul că dorește să doarmă mai mult, să stea în pat, sub pătură la căldură, să bea ceaiuri calde și să audieze lecturi interesante pe Youtube sau să asculte muzică.

Am primit și multe mesaje legate de stări asemănătoare prin care trec oamenii din jurul meu și atunci mi-am amintit că luna februarie este una dintre lunile cele mai stagnante și lipsite de energie perioade ale anului.

Așa încât, propunerile mele de jocuri entuziaste de săptămâna trecută au fost precum țopăiala unui copil fericit, care a uitat că trăiește într-o lume de adulți, cu corpuri în acidoză și reactivi, la toate schimbările vremii și ale energiei perioadei!

Pentru cei care reușesc să fie dinamici în această perioadă, vă propun să continuați să fiți dinamici. Țopăiți, săriți, alergați, dacă rinichii și suprarenalele vă permit acest lucru.

Mă bucur pentru toți cei care și-au păstrat tonusul și energia copilăriei.

Dar pentru cei are realmente simt mai degrabă perioada ”golului”, inclusiv la nivel emoțional și mental, propun să aplicăm cele mai bune metode posibile:

odihnă cât mai multă, consum de ceaiuri calde și susținătoare pentru suprarenale (ceaiul cu lămâie, ghimbir și miere sau ceaiurile de fructe de pădure), băi cu apă fierbinte și sare (la picioare sau generale) și masaje ale spatelui, precum și evitarea tuturor situaților stresante (cât posibil).

Dacă aveți de luat decizii importante sau de făcut lucruri importante, lăsați-le pe săptămâna viitoare, către final, când se mai atenuează această energie tip ”vid” existentă acum.

Am văzut că mulți copii și adolescenți nu se mai pot concentra bine la școală, evident ”vidul” și ”golul” a ajuns la nivel mental (așa cum am observat și la mine).

Nu-i forțați, nu-i certați, ajutați-i mai degrabă să mănânce cât mai corect și simplu și să meargă mai devreme la culcare, să se odihnească mai mult.

Nu le dați suplimente, nu forțați organismul să se comporte diferit decât simte că o poate face.

Așa, vor reuși să depășească eficient perioada de ”gol” și vor reintra în bucla pozitivă de energie, ce urmează totdeauna după un astfel de interval.

Golurile sunt importante.

Fără un coș, fără o sticlă goală, fără un bol sau o găleată nu am avea un recipient în care să putem căra ceva de care avem nevoie.

Deși majorității oamenilor nu le place ideea de ”gol” și au transformat în nivel de superstiție ieșitul în calea cuiva cu un recipient gol în mână, totuși viața are nevoie și de goluri, nu doar de plinuri.

Unde mai este entuziasmul umplerii a ceva gol, dacă n-ar exista acel spațiu gol?

Dacă totul ar fi mereu plin și ar da pe dinafară, cum își dorește societatea noastră de (supra)consum, atunci totul ar fi greoi, blocat și stagnant.

Noroc ca Natura, în marea ei înțelepciune, cât și corpul omenesc, care simte că este o parte importantă a Naturii – reușesc să mențină balanța prea-plin / gol și atunci când ceva este prea mult (sau în exces) apare eliminarea / curățenia.

Mulți oameni nu-și fac curățenie în mod ”voluntar” în viață, în corp, în casă sau în propria energie.

Și atunci, Natura și Corpul declanșează măsurile de ”eliminare” și ”curățenie” pe care le consideră corespunzătoare.

Da, poate nu ne place ce decide corpul să facă.

Poate nu ne place cum decide Universul să ne modifice soarta.

Poate numim ”curățenia” pe care corpul / Universul o decid ”accident” sau ”pierdere” sau ”furt” sau puteți să-i spuneți oricum.

Cuvintele nu sunt chiar atât de importante, cât credem noi că sunt. Sensul din spatele lor și mai ales, fluxul energiei declanșat de evenimente este cel care dă reala importanță întâmplărilor.

Orice ni se întâmplă are un sens și o logică, într-un Univers cu legi precise și extrem de armonios.

Principiul general al lumii în care trăim este echilibul.

Orice proces, fenomen, organism sau entitate caută echilibrul.

Așa încât, apariția ”golului” face parte din mecanismul de restabilire a echilibrului în viețile noastre, chiar dacă forma pe care o ia poate fi deranjantă pentru ego-ul și mintea noastră, ce avea cu totul alte planuri.

Dacă înțelegem măcar un pic din înțelepciunea Universului, vom descoperi cum în spatele fiecărei probleme este o binecuvântare deghizată.

Am observat la cei care încep detoxifierile alimentare și re-echilibrările în viață, că toate aceste ”echilibrări” involuntare ale Naturii  / Universului nu mai apar atât de mult sau chiar deloc. Ca și cum, eforturile lor ”voluntare” de a-și elibera deșeurile, toxinele, de a-și pune viața în ordine și de a se echilibra îi semnalizează Universului / Naturii că au înțeles regulile sale și s-au pus pe treabă.

Așa încât, cu tot disconfortul ce apare în detoxifiere sau în post-uri, efortuile celor care le fac nu sunt zadarnice. Dimpotrivă.

Ele indică asumarea responsabilității pentru propriul corp/propria soarta și indică nivelul de maturitate la care ajunge sufletul.

Senzația de ”gol” – resimțită uneori ca oboseală, ca depresie, ca lipsă de energie sau pur și simplu, ca lipsă de chef – este un ”normal” temporar al unor perioade din an. Nu este nevoie să ne luptăm cu ea, nu este nevoie să o transformăm în ceva ce nu este.

Nu este nevoie să ne simțim vinovați sau să ne forțăm să facem lucruri doar pentru că mintea ne spune că este bine să le facem.

Vă invit să percepeți senzația de ”gol”, oriunde se află aceasta în viața voastră, în momentul de față.

Observați-o, simțiți-o cu tot corpul și mai ales, acceptați-i existența.

Nu vă luptați cu ea, nu vă luptați cu corpul, nu vă agresați emoțional și nu mai explicați nimic nimănui

Acceptați ceea ce este, așa cum este în acest moment.

Bucurați-vă de perioadele de gol.

Bucurați-vă de spațiul disponibil care s-a creat, de vidul din viața voastră, indiferent de nivelul lui.

Gândiți-vă ce posibilități extraordinare și ce potențial ascunde acest gol.

Și lăsați energia Universului să curgă, ca și până acum, indicându-ne reala direcție a evoluției.

Să trăim liniștiți și frumos aceste zile de februarie și să fim observatorii celui mai mare mister al Creației: prezența golului!

 

Cu iubire, tuturor,

Sorina