”OTRĂVILE” ALBE

”OTRĂVILE” ALBE

De peste un an de zile – scriu articole și cărți pe tema alimentelor cele mai nocive pentru ființa umană.
Studiile mele de nutriție din ultimii 7 ani și experiența mea personală de peste 20 de ani cu diferite diete și combinații m-au dus la niște concluzii care au fost surprinzătoare și pentru mine personal.
Cele mai dăunătoare alimente pentru majoritatea oamenilor sunt trei categorii, pe care le-am denumit ”otrăvile albe”:
1) lactatele – cu toate derivatele sale. Nu există nici o specie în natură ”lactariană” – adică nici un alt animal/mamifer nu mai consumă lapte dincolo de perioada copilăriei. Omul a rămas un ”papă-lapte” veșnic, păcălind organismul să accepte un alimente greu de tolerat, precum laptele – prin preparări și para-preparări – cu apariția de zeci și sute de produse lactate – de la cașcaval, la brânza topită sau diferitele iaurturi ori kefir-uri. Toate nu sunt decât produse greu digerabile, greu asimilabile, producătoare de mucus, producătoare de constipație și alergii, produse care îngrașă, blochează funcția tiroidei și funcționarea normală a atenției și memoriei. Toate au efect sedativ, de îngreunare a funcțiilor mentale și de ”încețoșare” mentală. De ce ni se spune că ”au calciu” și ne sunt date spre consum? Pentru că întregi industrii alimentare depind de cumpărătorii și consumatorii de lactate. Nu ne interesează sănătatea dv – ne interesează numai și numai banii dv!
2) Zahărul – și toate produsele din zahăr – aproape că nu mai există conservă pe piață fără zahăr – este o otravă lentă – care afectează sistemul nervos, memoria, întregul sistem metabolic și endocrin și produce o dependență mai rea decât cea de fumat sau droguri injectabile. Încercați să-l opriți câteva zile – toți cei care sunteți obișnuiți cu ciocolate, prăjituri și ”bunătăți”. Și atunci de ce îl dăm copiilor și-l asociem cu Sărbătorile și evenimentele? O altă manipulare uriașă a industriei alimentare ne face consumatori ai unei otrăvi lente și degradante pentru corp.
3) Făina albă și toate produsele din ea – practic toate produsele de patiserie, pâine, covrigi, cornuri, pizza, paste și altele făcute din făină. Vă prezint argumentul altul coleg – din străinătate, legat de acest subiect (transmis prin bunăvoința colegei mele, dr. Corina Băsceanu, pentru care îi mulțumesc mult).

Otrava PERFECTA ! (la care nu renuntam…) FAINA INDUSTRIALA

Iata articolul despre paine pe care trebuie sa-l citesti azi… si da-l si mai departe. Va rog dragi medici si activisti in domeniul sanatatii, diseminati aceasta informatie. Painea (acest tip de grau) cauzeaza si acidoza / candidoza.. ducand pana la cancer.. si multe altele…

Graul modern, otrava cronica perfecta, spune dr. William Davis.
Tot mai multi specialisti spun, sustinand stiintific si medical, faptul ca graul modern, soiul semi-pitic cu productie mare la hectar este “otrava cronica perfecta”.
Daca suferi de artrita, imflamatii, boli de inima, diabet si alte boli cronice, este foarte posibil ca originea acestor boli sa constea in consumul zilnic de produse pe baza de grau.
Aceste informatii nu exista inca in limba romana, dar iată o traducere mai jos.
Vezi mai jos interviul cu Dr. William Davis, medic cardiolog, autor al cartii:
“Wheat Belly”
Loose the wheat, loose the weight and find the path back to health
“Burta de Grau”
“Elimina graul, elimina burta si regaseste-ti drumul spre sanatate”

Vezi interviu video aici (in engleza)
http://www.cbsnews.com/8301-505269_162-57505149/modern-wheat-a-perfect-chronic-poison-doctor-says/
Traducerea interviului:
Reporter: De ce, conform estimarilor dvstra. graul este atat de nociv?
Dr. William: Graul nu mai este grau, ci o planta semi-pitica de 45 cm, creata de cercetatori geneticieni inca din anii 60, 70, devenind o planta care are multe caracteristici despre care nimeni nu ne informeaza, cum ar fi existenta noii proteine – Gliadina. Nu este vorba despre gluten si nu vorbesc despre segmentul oamenilor afectati de acesta, cei care sufera de boala Celiaca. Aceasta proteina, gliadina, este un opiat si afecteaza toata populatia. Gliadina se leaga de receptorii opioizi de la nivelul creierului, stimuland apetitul, asa incat ajungem sa consumam in medie cu 440 calorii mai mult pe zi, 365 de zile pe an.
Reporter: Deci nu este neaparat vorba de graul in sine ci despre tipul de grau consumat.
Dr. William: Exact. Noi nu consumam graul pe care l-au consumat mama si bunica noastra, ci un grau foarte diferit, care a suferit modificari genetice in timpurile in care modificarea genetica era foarte imprecisa si cu rezultate imprevizibile. Acest grau afecteaza oamenii in multe moduri, cel mai probabil, fiind stimularea apetitului, dar mai sunt si altele.
Reporter: Stiintific vorbind, ar fi posibil sa mai “dam timpul inapoi” si sa ne intoarcem la cultivarea tipului de grau din acele vremuri?
Dr. William: este foarte posibil, dar probabil nu este fezabil din punct de vedere economic avand in vedere ca graul modern are o recolta de 10 ori mai mare la hectar decat stramosul sau, deci implica sa cerem fermierilor si Agribusiness-ului sa accepte o pierdere si sa se intoarca la semintele vechi. Ei ar putea s-o faca, dar probabil nu o vor face. Acum s-a declansat o miscare in acest sens, si multi oameni au scaderi record in vanzari, tocamai din aceste motive. Probabil este un val masiv de schimbare. Daca trei oameni slabesc 5 kilograme, nu este mare scofala, dar cand vedem sute de oameni slabind 15, 40 sau 75 de kilograme, iar diabeticii scapa de diabet, oamenii care sufera de artrita capata o usurare considerabila si scapa de picioare umflate, oamenii scapa de arsuri, de sindromul colonului iritat, de depresie si altele, in fiecare zi.
Reporter: Daca de astazi, omenii isi doresc sa inceapa sa manance mai sanatos dar nu-si permit sa cumpere de la un magazin special, sau nu-si permit sa-si cultive propriul grau, ce ar trebui sa faca?
Dr. William: Sa consume alimente dintr-un singur ingredient: avocado, masline, ulei de masline, carne, legume, vegetale, cu alte cuvinte, mancare adevarata, mancare care nu a fost schimbata catusi de putin de Agribusiness, si sigur sa nu consume cereale. Spunand cereale, ma refer la 90% din cereale care reprezinta graul modern si nu ma refer la orz, mei sau in. Deci este o problema la grau, acesta fiind trecut prin acest tip de modificari.
Reporter: Totusi, sunt fermieri si chiar si Clinica Mayo (in SUA, dar si in Romania se sustine la fel N.T.) care sustin altceva, si anume ca trebuie sa avem o dieta echilibrata, aceasta incluzand si graul / faina de grau.
Dr. William: Asa este. Literatura de specialitate spune sa inlocuiesti ceva rau, cum ar fi faina alba, rafinata, cu ceva mai putin rau, cum ar fi cerealele integrale, graul integral, care aparent prezinta niste beneficii de sanatate si astfel vei fi expus la mai putine lucruri rele. Eu cred ca este ca in cazul fumatului. Nu mai fuma fara filtru ci fumeaza tigari cu filtru. Aceasta este o logica profund deficienta si eronata si aceasta este si logica nutritiei. Ce ar fi sa mergem la nivelul urmator si sa spunem: Hai sa eliminam graul integral cu totul, in special graul modern pe care oamenii de stiinta il numesc graul semipitic, si sa vedem ce se intampla. (N.T. acesta este si punctul meu de vedere, iar unii oameni m-au acuzat de extremism sau fiind prea categorica… DAR de ce sa alegi ceva mai putin rau decat rau daca poti sa alegi cel mai bun???). Atunci este momentul in care vezi nu imbunatatiri in sanatate, ci TRANSFORMARI in sanatate.
Reporter: si tocmai am mancat o chifla azi dimineata J. Deci dupa spusele dvstra. este o idee foarte proasta sa consumam chiar si paine integrala.
Dr. William: Da. Este o idee foarte proasta. De fapt, pot spune ca graul modern este Otrava Cronica Perfecta. Acesta cauzeaza diabet, inflamatie (celulara N.T.), boli de inima si hipertensiune. Iar pentru ca cerealele integrale cauzeaza mai putine rele decat faina alba rafinata acesta nu inseamna un lucru neaparat bun. Prin urmare, aici, trebuie folosita o logica total noua si clara. Elimina cerealele, elimina graul, in special cel semipitic de productie mare la hectar si atunci va fi momentul cand vom vedea adevarate TRANSFORMARI. Atunci vezi cand toti diabeticii renunta la medicatia lor, vezi cum dispare artrita reumatoidala renuntandu-se la pastilele antidurere la incheieturi, vezi reducerea colestrolului, si atunci vezi transformari incredibile in sanatate.
Reporter: Iata ceva la care ar trebui sa rumegam. si avem multe de rumegat/digerat aici, dar va rog, evitati tava cu micul dejun din spatele studioului .
“Nimeni nu este liber daca nu este propriul sau stapan” (Epictet)

Dacă v-a plăcut interviul de mai sus, vă doresc o perioadă a Sărbătorilor în care să reușiți să stați cât mai departe de otrăvile albe – deși în jurul dv veți descoperi un ”dezmăț alimentar” fără precedent.
Cozonacul și colacii, prăjiturile și înghețatele, toate brânzeturile și cașcavalurile – și multe altele – alături de carne și produse din carne – reprezintă rețeta sigură pentru intoxicarea trupului, a emoțiilor și a minții.

Întâmpinați Sărbătorile Crăciunului cu un trup curat – în care fructele, legumele, grânele integrale și semințele Naturii să vă aducă toate mineralele și vitaminele de care are nevoie corpul fizic, dar și energia armoniei și echilibrului, de care au nevoie Mintea și Sufletul.
Aveți grijă de ”vasul” sufletului care este corpul dv.
Nu-l mai umpleți cu reziduuri și otrăvi.
Magazinele sunt pline de roadele Naturii. Folosiți-le din abundență și evitați ambalajele, cutiile și toate alimentele procesate, precum și mâncărurile gătite de alții (gătite la super-market-uri sau restaurante, de bucătărese obosite și plictisite).
Puneți-vă în mâncarea care intră în corpul dv propria energie.
Sprijiniți efortul Pământului de a-i reîntoarce pe oameni către energiile sale.
Sărbători liniștite și pline de lumină tuturor!