Iubeste atunci cand celalalt merita cel mai putin

Am primit astăzi un mesaj și un exercițiu de EFT (Tehnica de eliberare emoțională prin ciocănire terapeutică) ce m-a impresionat profund.

A atins o coardă emoțională în adâncul meu și am simțit nevoia să împărtășesc vibrația primită cu cei care doresc să citească și să lucreze alături de mine.

 

Am citit despre cineva care mergând la restaurant și având o experiență dificilă cu o chelneriță, ce a fost deosebit de dificilă, nepoliticoasă și nu prea serviabilă, a decis ca în loc să o ”pedepsească” pentru că se comportase atât de urâcios, să îi lase cel mal mare bacșiș pe care l-a lăsat vreodată într-un restaurant.

Pentru că și-a amintit că oamenii care se poartă cel mai agresiv și mai ”aricit” sunt cei care au cel mai tare nevoie de iubire și de bunăvoință.

 

Pentru că toată furia, toate agresivitatea, toată iritabilitatea și răutățile nu sunt decât ”simptome” ale rănilor interioare profunde și mai ales ale lipsei de iubire.

 

Adolescenții se poartă cel mai urât cu părinții lor atunci când se simt răniți, judecați și mai ales, neiubiți așa cum sunt ei, în acel moment.

Dar exact atunci când se poartă cel mai urât, exact atunci când sunt cei mai răutăcioși, exact în momentele lor cele mai neplăcute (pentru cei din jur) au nevoie de cea mai multă înțelegere, acceptare, toleranță și iubire.

 

Vă invit să facem împreună exercițiul EFT și să ne gândim la o împrejurare recentă, în care cineva s-a purtat necorespunzător cu noi și desigur, ne-am supărat și am reacționat emoțional.

Sau cineva ne-a rănit (inconștient sau intenționat) cu un comportament agresiv sau cu vorbe ofensive.

 

Încercați să vă amintiți situația, circumstanțele, să retrăiți senzațiile interioare și să le identificați localizarea în corp.

Puteți să le evaluați intensitatea, pe scala de la 1 la 10.

 

Să pornim să realizăm exercițiul de EFT, respirând profund de 3 ori  și începând să lovim ușor marginea mâinii (lateralul palmei) spunând următoarele:

 

(LatP) Chiar dacă el (ea) nu merită iubirea mea și eu nu-l pot (nu o pot) ierta, aleg să mă relaxez și să mă simt în siguranță, acum.

Chiar dacă nu pot să uit ce s-a întâmplat, nu pot să tolerez un astfel de comportament și el(ea) nu-mi merită iubirea, aleg să mă relaxez și să mă simt în siguranță acum

Chiar dacă o parte din mine refuză să ierte și nu-mi pot deschide inima, este prea greu pentru mine, mă iubesc, mă accept și mă iert.

 

(Sp) Nu pot să uit și să iert

(LatO) Nu-mi merită iubirea

(SubO) Așa că nu-i ofer iubirea mea

(SubN) Pentru că nu o merită

(B) Nu va primi nimic de la mine

(C)_ Toata furia din corp

(A) Toată frustrarea împotriva sa, nu pot să o uit.

(Vc) Dar dacă aș putea încerca?

 

(Sp) Dacă o parte din mine l-ar putea ierta? (ar putea ierta-o)?

(LatO) Daca o parte din mine i-ar putea oferi puțină iubire?

(SubO) Chiar dacă nu o merită.

(SubN) Încep să mă gândesc cum ar fi

(B) Să contemplu și să-mi deschid inima

(C) Chiar dacă mi se pare atât de dificil

(A) Aș putea încerca

(Vc) Să las să treacă de la mine.

 

(Sp) Îl pot iubi (O pot iubi) când merită mai puțin

(LatO) Pentru că exact atunci are nevoie cel mai mult

(SubO) Îl pot iubi (O pot iubi) când merită cel mai puțin

(SubN) Pentru că de asta are nevoie cel mai mult

(B) Mă simt în siguranță când îmi ofer iubirea

(C) Mă simt în siguranță când îmi deschid inima

(A) Chiar acum

(Vc) Chiar acum.

 

Respirați adânc și evaluați din nou starea interioară pe care o aveți și verificați intensitatea stării cu care ați început să faceți exercițiul.

 

Puteți reface exercițiul de mai multe ori, cu aceeași persoană sau cu alte persoane.

Sau puteți să respirați și să vă acordați la trăirile interioare și la starea interioară pe care o resimțiți.

 

Și puteți să faceți ceva, orice, cât de mic, care să însemne un act / gest de iubire față de cineva care merită cel mai puțin să primească iubirea (la prima vedere).

 

Scrieți-vă pe o bucată de hârtie următorul text și atârnați-l undeva unde să-l vedeți cât mai frecvent în cursul săptămânii următoare:

IUBEȘTE-MĂ ATUNCI CÂND MERIT CEL MAI PUȚIN, PENTRU CĂ ATUNCI AM CEL MAI MULT NEVOIE!”

 

Și amintiți-vă să vă oferiți vouă înșivă și să oferiți celor pe care îi întâlniți acest dar neașteptat și binevenit: iubirea necondiționată, neinfluențată de reacțiile exterioare și toate mecanismele noastre de manifestare a durerii și rănilor interioare.

 

Am realizat acest scurt material pentru mine (pentru că aveam mare nevoie de el) dar și pentru fiecare dintre voi care avea nevoie să-l primească.

 

Vă doresc tuturor un week-end liniștit în continuare și o săptămână minunată!

Cu iubire,

Sorina