Gemoterapie

Informatii genraleGemoterapie – perfecționare și învățământ continuu
Gemoterapia este cea mai nouă și mai tânără ramură a fitoterapiei, dezvoltată în mod științific în ultimii 50 ani și aplicată clinic, pe scală largă, în ultimii 30 ani, în special în Franța, Belgia, Italia, România, dar extinsă și în Anglia și în lume.

”Instrumentele” principale ale gemoterapiei sunt extractele proaspete din tesuturi tinere ale plantelor, din muguri, mlădițe, boboci și alte țesuturi tinere.

Extractele sunt preparate în forma glicero-alcoolică – adică se folosește un amestec de apă, cu alcool și glicerină, în care se lasă la macerat mugurii din plante.

Aceste produse sunt utilizate apoi ca atare, sau în diferite combinații, funcție de problemele de sănătate ale persoanelor. Au efecte puternice de detoxifiere și drenaj, adică de curățarea a organismului fizic de produșii de reziduu apăruți din activitatea zilnică a corpului, precum și de diferitele toxine introduse în organism (prin alimente, cosmetice sau aer).

Multe dintre produsele gemoterapice au acțiune mai intensă și mai profundă decât produsele fitoterapice din aceleași plante (de regulă preparate din frunze, din scoarță sau din rădăcină), dar pot fi folosite în același timp, pentru completarea acțiunii.

Gemoterapicele au ”afinități” pentru anumite organe și țesuturi, existând cărți în limba română de îndrumare pentru folosirea lor. De exemplu, gemoderivatul din mladițe de Ienupăr are o acțiune puternică asupra rinichilor, ficatului și articulațiilor. Sau gemoterivatul din Zmeur are o acțiune importantă asupra aparatului genital feminin, dar și asupra întregului sistem endocrin, în general.

Pe site-ul nostru veți găsi cele mai bune cărți de gemoterapie în limba română, traduse sau scrise de autori români.

Dr. Sorina Soescu este profesor http://www.gemmotherapy.net/index.php/teachers invitat la Școala de Gemoterapie on-line din Anglia, condusă de Nick Churchill http://www.gemmotherapy.net/

În România, gemoterapia a luat o amploare deosebită în ultimii 10 ani, dr. Sorina Soescu făcând parte din echipa de ”pionieri” care a promovat această terapie tânără www.gemoterapie.ro

Astfel, dr. Sorina Soescu este vicepreședinte al Asociației Române de Gemoterapie și Homeopatie, precum și lector în cadrul atelierelor lunare de gemoterapie, organizate de 3 ani în Constanța.

În cadrul acestor ateliere, de peste 2 ani de zile a început studierea detaliată a produselor gemoterapice, analizate pe familii de remedii.

Picture-452Până în 2012, inclusiv, au fost studiate familia Conifere, familia Ericacea și familia Rosacea. În urma proving-urilor de grup realizate cu participanții la atelierele lunare de la Constanța au fost identificate noi utilizări terapeutice ale remediilor gemoterapice și de asemenea, au fost propuse remedii noi (de exemplu, Malus sylvestris D1, mărul pădureț – care a beneficiat de un proving colectiv realizat cu ocazia celei de-a III-a Conferințe Naționale de Gemoterapie, care a avut loc în luna mai 2012 la Mamaia, în Constanța).

În prezent, în atelierele noastre de gemoterapie am început să studiem din luna ianuarie 2013 familia Oleacea – cu primul remediu al familiei, Lemnul câinesc – Ligustrum vulgare D1.

În scurt timp vom prezenta un rezumat al proving-ului colectiv al acestui remediu, iar materialul în detaliu va fi publicat în Acta gemmotherapeutica homeopathica, revista ARGH-ului.

Învățăm continuu și dezvoltăm gemoterapia – o știință nouă și în plină expansiune (precum mugurii din care sunt produse preparatele).Ne întâlnim cu medici, farmaciști și alți terapeuți în cadrul atelierelor lunare organizate în orașele mari ale țării – și prezentăm informații inedite despre plante, despre arbori, despre preparatele fitoterapice sau gemoterapice pe care le utilizăm.
Și învățăm continuu.În această parte a site-ului voi încărca o serie de materiale dintre cele prezentate la Ateliere ARGH Constanța – și alte materiale interesante descoperite de-a lungul timpului – care pot fi utile și altor persoane interesate de studiul mai aprofundat al plantelor și gemoterapiei.Vă doresc explorare plăcută a tărâmului arborilor – o zonă magică și plină de mister – despre care știm foarte puțin!

Vă pun la dispoziție materiale prezentate la Atelierul de gemoterapie din 21 noiembrie 2014 din Constanța, găzduit de Forte life Constanța. https://ro-ro.facebook.com/fortelife.ro (într-o zi foarte ploioasă și friguroasă de final de toamnă).

Mulțumim medicilor care au ales să iasă din casă și să participe la atelier – și mai ales, mulțumim energiei minunate a Fagului și magiei Naturii – care ne învață de fiecare dată să depășim provocările!

Prezentare realizata la intanlirea lunara ARGH din 27 martie 2015:

gemoterapiePrezentare realizata la intanlirea lunara ARGH din 20 februarie 2015:

Prezentari realizate la intalnirea lunara ARGH din 12 decembrie 2014:

În viitor, vom adăuga și alte materiale, pas cu pas.