Anul 2019 înaintează cu viteza unei locomotive.
O locomotivă a schimbării – care oprește doar în gările ”momentelor potrivite” și doar pentru câteva minute sau ore.

Am început anul 2019 sub semnul alegerii fundamentale:
Nou sau vechi?
Viața sau moartea?
Schimbarea cu ceva nou sau menținerea a ceva vechi?

Întreaga lună ianuarie 2019, cu eclipsele puternice de soare și lună, la luna plină (din 6 ianuarie) și luna nouă (21 ianuarie) a stat sub semnul alegerii interioare: vechea energie versus noua energie.

Vechea energie a fost prezentă în toate formele, cu toate ispitele și amintirile legate de ”vremurile bune de altă dată”.
Vechea energie a etalat cărțile câștigătoare ale poftelor alimentare, ale relațiilor sociale confortabile dar pline de compromisuri, ale unei existențe confortabile, dar limitatoare.
Și desigur, vechea energie a avut grijă să ne aducă mereu aminte de emoțiile fundamentale: FRICA ȘI FURIA, prietenele copilăriei noastre și instrumentele comuniste de controlat oameni și suflete.

Vechea energie vine cu amenințările de epidemii de viroze prezentate exagerat de mass-media, pentru a înfricoșa populația.
Vechea energie vine cu oferte de produse noi, care sunt doar variante cosmetizate ale vechilor produse. Și ne împinge să cumpărăm ce nu avem nevoie și mai multe decât ne plănuiam, atunci când noi nu ne-am decis ce dorim cu adevărat.

Vechea energie vine în relații cu oameni care îți consumă timpul și energia și te folosesc pe post de psiholog / ascultător profesionist al prea-plinului de reziduuri emoționale ce nu au unde să le descarce.
Sunt oameni pe care îi cunoști de mult timp și de care dorești să te îndepărtezi, dar cumva, îi tot întâlnești în drumul tău și stai în preajma lor. Oare nu este și în tine un nevoiaș emoțional care se eliberează de câte ori găsește ocazia, pe cine prinde la îndemână?

Vechea energie vine cu visele vechi, vise ale materialismului și copierii.
Vreau și fac ce au / fac și ceilalți.

Vechea energie vrea tradiții, ritualuri și respectarea regulilor, ca la carte.

Vechea energie a fost prezentă din plin în luna ianuarie, dar mult împletită cu energia nouă, ce se împuternicește, se întărește și prinde avânt.

În luna februarie, noua energie devine din ce în ce mai îndrăzneață.

Creatorul, Sursa divină ce a fabricat lumea minunată în care trăim, are o singură agendă clară: EVOLUȚIA.
Iar evoluția, la orice nivel, presupune înnoire.
Tot ce este vechi și repetitiv dispare, pentru a face loc noului și Creativității.

În lumea noastră nu s-a prea mai inventat nimic special și spectaculos, de la Internet si telefonia mobila încoace. Nu s-au făcut decât îmbunătățiri la ceva vechi, existent și funcțional.

Parcă lumea necesită apariția NOULUI, a ceva ce n-a mai fost, a unei direcții interesante, mai spectaculoase și pasionante decât lumea virtuală.
Noua energie vine cu dorința inovației peste tot: în lumea materială, la nivel de obiecte și confort casnic, în lumea economică, la nivel de relații de afaceri, în lumea sistemelor (educație, învățământ, cultură, religie) și în corpul nostru fizic.
Dar mai mult ca toate, in MINTEA ȘI CONVINGERILE NOASTRE.

Motto-ul noii energii este EFICIENȚA.
Să faci ceva cu minim de resurse și să obții maxim de rezultate.

Vechea energie – cu ineficiența sa EVIDENTĂ – este încă șefa lumii moderne.
Dar noua energie – cu Creativitate și flexibilitate, își face loc îndrăzneață, peste tot.

De ce să ne chinuim cu caligrafia, când știm să dactilografiem mult mai rapid, frumos și eficient cu toate cele 10 degete, pe tastatura unui laptop miniatural și performant?
De ce să învățăm detalii pe de rost, pentru examene inutile, când putem să facem căutări pe Net rapide și lucrări de sinteză în 30 de minute de examinare?
De ce să pierdem timp prin zeci de magazine, când putem să căutăm în mediul virtual și să ne ducem țintit, acolo unde dorim să găsim produsele de care avem nevoie?

Să folosim și vechea energie și noua energie într-o împletire elegantă – ar fi provocarea lunii februarie 2019.
Este o lună fără nicio planetă în tranzit retrograd și asta înseamnă că totul merge direct înainte.
Dacă ați început proiecte sau v-ați decis să schimbați orice în viață, luna aceasta Universul vă ține drumul deschis.
Luna februarie a început chiar cu Anul nou lunar (sau Anul Nou Chinezesc), care este anul Porcului galben de pământ. Acest an este considerat în tradiția milenară chineză unul de abundență, prosperitate și obținere de date concrete.
Și în tradiția astrologică modernă, anul 2019 sunt 5 planete în semnul Capricornului și energia anului a început tot în semnul Capricornului, un an de pământ, de stabilizare, de împământare și structurare.

Mă bucur pentru toți cei ce au decis să înceapă ceva nou, mai ales dacă s-au eliberat de legături vechi, servicii vechi, case vechi, relații vechi etc.
Toți vor avea șansa unui început foarte bun în 2019, iar luna februarie este în special propice NOULUI și noii energii – care începe să încolțească și să prindă teren solid.

Ce mai facem noi?
Bine, mulțumim, suntem bine sănătoși, mai facem detoxifiere cu sucuri (că au fost mici abuzuri cu Sărbătorile) și ne bucurăm de ritmul ceva mai lent și așezat al vieții noastre.
Contemplăm.
Citim enorm.
Ne întâlnim cu oameni atât de frumoși, încât de dau lacrimile în ochi la deschiderea inimii.
Căutăm continuu noi modalități de exprimare și conectare.
Încă folosim instrumentele vechii energii (articole scrise, site-ul, mail-ul și consultanța directă – Skype sau domiciliu), dar căutăm modalități noi de organizare.
Nu este ușor să găsești porțiuni de nou în domenii în care vechiul este rigid și înțepenit.
Dar cu răbdare și perseverență, înaintăm pas cu pas.

Mulțumim tuturor celor care sunt alături de noi, pe drum și vă dorim tuturor o lună februarie cât mai frumoasă.
Vom avea o primăvară timpurie, anul acesta – pentru că totul a fost „timpuriu” – iar anul va trece repede de tot!
Bucurați-vă de fiecare zi, de fiecare oră și de fiecare moment magic!

Împreună, construim rețeaua de ancorare a noii energii, în lumea vechiului.
Pentru copiii noștri.
Și pentru toți îngerii care vor locui Pământul după ce vom face puțină curățenie!

Cu iubire, tuturor,
Sorina Zyanna Orinda
și Sergiu Vyos Vladimir
Echipa VyZoInn