ZIUA 1 – luni, 23 apriie
SUNT UN FAZAN (constatarea situației).
Da, stimați DECREȚEI, colegi de generație venită pe Pământ odată cu planeta Chiron, vindecătorul rănit, în semnul zodiacal al Berbecului.
Suntem FAZANI.
Am fost aduși ”cu forța” în corpuri fizice, să fim crescuți într-un scop clar: să devenim ”vânatul” societății comuniste (sau al oricărei societăți).
Întreaga viața, am trăit ca fazanii: cu capul în pământ, înfricoșați de zgomotul pașilor autorităților, care puteau dispune de viața noastră, la voia lor, uitând că știm să zburăm (și făcând-o doar la forță majoră) și acceptând orice fel de condiții disponibile.
Cum mi-a venit ideea cu ”fazanii” ca și simbol al generației DECREȚEILOR?
În Mamaia Nord, pe locul unor pădurici sălbatice de măslini și sălcii, trestii și papură, de la malul mării, populate cândva de fazani și căprioare, se construiesc sălbatic și intensiv blocuri și cartiere întregi. În puținele petice de sălbăticie rămase între șantiere, mai supraviețuiesc câteva perechi de fazani, ce zboară confuzi și speriați de colo colo – ajungând chiar la marginea șoselei Constanța – Năvodari.
Privind ce li se întâmplă acestor păsări minunate (pentru că realmente sunt păsări care arată bine), am simțit în tot corpul meu senzația injustiției ”Nu este drept!” și am simțit cum s-a reactivat rana ”Am sau nu dreptul să rămân în viață?
Și când am primit ideea cu Săptămâna Decrețeilor și cu nevoia unui ritual de vindecare pentru RANA GENERAȚIONALĂ a peste 2 milioane de oameni (doar numărul copiilor născuți în 1967 și 1968 – dar numărul lor este MULT mai mare, pentru că decretul a fost în funcțiune mult mai mulți ani) – FAZAN-ul s-a oferit ca simbol pentru JOCUL SĂPTĂMÂNII DECREȚEILOR.
EXERCIȚIILE ZILEI:
1) Exercițiul de Recunoștință al dimineții – 11 motive pentru care sunt recunoscător astăzi – scrise pe o hârtie la începutul zilei;
2) Scris pe o hârtie cât mai vizibil tema zilei – SUNT UN FAZAN – căutat o poză cu fazanul (sau listat pozele oferite în articol).
Și afișat tabelul pe care să-l completăm împreună, zi de zi;
DARURILE FAZANULUI | PROBLEMELE FAZANULUI | |
1 | CULORILE | CAMUFLAJUL |
3) Observat în cursul zilei COMPORTAMENTUL DE VICTIMĂ (când mă simt atacat, agresat, intimidat de altul / alții). Atât, doar OBSERVAT.
Și observat ”camuflajul” pe care îl practicați, din toate punctele de vedere: hainele purtate, cuvintele rostite, ochii plecați, lipsa de reacție / replică dacă deranjează ceva, nevoia de a fi invizibil, în diferite circumstanțe etc etc.
4) Luat un bloc de desen sau caiet cu foaie velină – o cutie de culori (sau pasteluri, sau carioci) și desenat / măzgălit în fiecare zi câte o foaie a caietului.
Putem scrie ce ne vine în minte.
Putem desena ce ne inspiră.
Sau doar să punem CULOARE – orice fel de culoare primim ca inspirație să o folosim – în orice fel de formă și modalitate.
Să lăsăm energia să curgă prin noi și să ne îndrume.
Folosiți în cursul zilei culorile cum sunteți inspirați să o faceți, în toate felurile: în mâncare, la haine, în aranjamente florale, sau prin casă, în aranjamente decorative etc etc
5) De Sf Gheorghe să facem o zi de cumpătare alimentară.
ÎNJUMĂTĂȚIȚI PORȚIILE LA FIECARE MASĂ.
Ca și cum ați dori să împărțiți cu încă cineva ce aveți de mâncare.
După ce terminați de mâncat, RIDICAȚI-VĂ DE LA MASĂ și faceți mulți pași, să se așeze mâncarea. Chiar dacă senzația este că ați mai mânca.
EXERSAȚI în cursul zilei de astăzi.
6) Seara – recapitulare întâmplări ale zilei – citit despre Sf Gheorghe, sau despre fazani sau despre orice altceva avem intuiție să citim.
Și încercăm să răspundem la ÎNTREBAREA ZILEI:
Când a fost dat decretul comunist pentru interzicerea întreruperilor de sarcina, cine l-a semnat și care a fost perioada de timp cât a influențat natalitatea în România?
7) Rostim la final de zi tema zilei SUNT UN FAZAN.
Simțim vibrația și energia interioară.
Și ne acordăm la ea, respirând adânc, sau făcând exercițiu de ținere a respirației, învățat și exersat la Babele lunii martie.