Îmbrățișarea Zmeului

Săptămâna 3 AMZ

29 ianuarie – prin 31 ianuarie (luna plină cu eclipsă de lună) – către 4 februarie

În săptămâna COMUNICĂRII, care a trecut, am continuat să primesc vești și să am legături cu Intelini și făpturi magice – care încep să Creeze o nouă vibrație pentru viața pe pământ.

Mi-a plăcut senzația de culoare și vibrație, ce reintră în viețile noastre, cu parfum de copilărie și lume a fanteziei.

Am simțit Pământul, Gaiia noastră iubită, cum  ne-a chemat continuu, să ne gândim la ea, să ne focalizăm atenția pe ea.

(mulțumesc Gabriela Gaiia pentru ilustrație – minunată!)

Am primit inspirație să re-amintesc tuturor de Gaiia, de Pământ, tuturor celor cu care m-am întâlnit, în cursul săptămânii.

Au fost zile însorite și plăcute de iarnă, în care am fost invitați să ieșim mai mult în aer liber, chiar dacă afară a fost extrem de frig.

Gaiia ne cheamă să ne focalizăm atenția pe ea și procesul transformării prin care trece. Multele schimbări de temperatură, de presiune atmosferică, de vânt sau de umezeală ne-au afectat tuturor corpurile fizice. Dar împreună, ținând aproape de Gaiia, vom reuși să ne adaptăm și să ne acomodăm la noua vibrație.

Pentru că este o nouă vibrație de energie pe Pământ.

Pe care INTELINII noștri o percep și la care se conectează bucuroși.

Mulțumesc Florentina Goldentel pentru pictură și ”exprimarea” noii vibrații în mod plastic.

Mulțumesc Raluca Suria pentru prezentarea .ppt plină de lumină!

Regatul Suriei

În plan personal, săptămâna Comunicării a fost extrem de dinamică și contradictorie.

Am tot încercat să evaluez și să mă conectez la energia săptămânii și să-i observ ”modelul”, căutând simboluri pentru ea.

În afară de conexiunea cu Pământul, cu Gaiia, săptămâna ce a trecut a fost caracterizată prin conexiunea cu ”materialul”, cu lumea fizică, cu structurile și jocurile vieții materiale.

A existat o polarizare și atracție către excese, către acumulări și cumpărături, către lăcomie alimentară sau vorbărie prea multă și inutilă (deși intenția inițială a fost concizia comunicării, sau menținerea comunicării la nivel de esență).

A existat o tendință clară și evidentă spre exagerare și prindere în telenovela lumii sociale.

Și mi-a venit un simbol mai puțin obișnuit, dar care a fost permanent prezent toată săptămâna: CIOARA.

Am văzut întreaga săptămână stoluri imense de ciori, zburând deasupra locurilor în care mă aflam: că eram acasă, la cabinet, la Carrefour sau în piața din Tomis III din Constanța.

Cum ieșeam la plimbare, peste tot în apropierea mea, ciori care realmente încercau să comunice cu mine – păsări care stăteau aproape, mă lăsau să mă apropii și vocalizau continuu: CRA CRA!

Ciorile sunt păsări gălăgioase și mai ales, băgăcioase.

Destul de neînfricate și uneori chiar nesimțite.

Toată săptămâna am avut experiențe cu persoane vocale, gălăgioase și băgăcioase – curioase și mai ales, iritante (în doze mari), chiar dacă erau amuzante (în doze mici).

Lăcomia ciorilor este proverbială.

A fost, pentru mine personal, o săptămână ”lacomă”, în care am putut echilibra mai greu (în unele zile, mai deloc) cererile fizice ale pântecelor sau fugile mentale ale gândurilor.

Așa cum am menționat deja, excesele s-au ținut lanț, exact opusul propunerii de concizie și ”simplificare” de la începutul săptămânii.

Am mâncat prea multe fructe (și clar nu-mi cad bine excesele), dar și salate în cantitate prea mare. Mult mai mare decât de obicei.

Am avut și multe alte ”pofte” de fel și fel de alte ”bunătăți”.

Nu doar alimentare, ci și în plan material (mi-am luat iar prea multe cărți) sau în planul cumpărăturilor, în general.

Polaritatea a fost clară și bine exprimată.

Am intenționat ”alb” și a ieșit ”negru” precum tăciunele!

Hmmmm…..interesant! Polarizarea pe o extremă atrage automat extrema cealaltă. Am trecut prin lecția asta de mii de ori în trecut.

Ea a stat la baza telenovelei în care am jucat inconștient, o viață întreagă.

Am intenționat ”bine” și a ieșit ”rău”, eu nemaințelegând nimic din ordinea Vieții.

Și mi-a luat mult timp până să mă prind de NEVOIA DE ECHILIBRU a Universului și ”taxarea” extremelor, cu jocul polarelor opuse.

Cu alte cuvinte, o viață întreagă ”mi-am furat singură căciula”, repetând aceleași modele, până le-am putut observa conștient.

Această săptămână, ciorile mi-au oglindit clar și fără tăgadă manifestarea contrariilor.

Ciorile pot fi hoțomane și să facă fel și fel de scheme și strategii (sunt foarte inteligente și mai ales, foarte perspicace, au memorie foarte bună și pot face planuri, precum oamenii). M-am simțit eu însămi o mică cioară, într-un stol mânat de colo – colo de instincte și vibrațiile fizice ale pântecelor și obișnuințelor.

Interesant tiparul observat în viața mea, văzând clar ”schemele” în care încercau cei din jurul meu să mă atragă (sau eu încercam să fac planurile mele, în care încercam să-i ”păcălesc” pe ceilalți să se prindă).

Am observat cum avem reciproc așteptări, unii de la alții – să ne împlinim dorințele – cu participarea (uneori inconștientă) a celor din jurul nostru.

Hmmmm…..utilă constatare și puternică ENERGIA CIORII.

Să nu uit reamintirea celebrei zicale românești ”cu cioara vopsită”.

Am realizat că o viață întreagă m-am chinuit zi de zi să-mi ”vopsesc” cioara din interior în culorile așteptate de ceilalți.

Câtă pierdere de energie și mai ales, cât efort și chin de a deveni ceva ce NU sunt!

Săptămâna COMUNICĂRII și  CIORILOR (excelente comunicatoare) a avut clar lecții de transmis:

– 1) așteptările mele de la alții (ce cred eu că este bine pentru ei) se ciocnesc de așteptările lor de la mine (ce cred ei că este bine pentru mine); ”învinge” Universul, care ne aduce lecția utilă pentru noi toți

– 2) toleranța interioară la schimbări este un mușchi încă nu foarte lucrat; mai am ceva antrenament până la acceptarea ”normalului” schimbării din viața mea;

– 3) fac zgomot mult și treabă puțină cea mai mare parte din zi; ca majoritatea oamenilor din jurul meu.

– 4) continui să acționez automat, în baza instinctelor, obiceiurilor vechi, așteptărilor celorlalți și poftelor pântecelor;

– 5) sunt foarte creativă și curioasă, exploratoare și atrasă de nou; plus că ador să mă joc cu cei din jurul meu, chiar dacă uneori mă rănesc în timpul jocului; este frumos să zbori în stol; asta chiar mi-a plăcut mult.

Către ultimele zile ale săptămânii a început să vina la suprafață și tema/cheie cu care vom lucra în săptămâna ce urmează:

CHEIA INDIVIDUALITĂȚII

Aceasta este a 3-a cheie a IMUNITĂȚII – alături de DECIZIE și COMUNICARE.

Și reprezintă FUNDAMENTUL INTELIN-ului – INTELIGENȚEI INTERIOARE A CORPULUI.

IMUNITATEA ÎNSEAMNĂ: INDIVIDUALITATE + COMUNICARE + DECIZIE

sau, pentru noi (cei mai mulți dintre cei care participă la JOC), care pornim de la o lipsă a imunității,

IMUNITATEA ÎNSEAMNĂ: DECIZIE + COMUNICARE + INDIVIDUALITATE

Cei mai mulți dintre noi NU avem o INDIVIDUALITATE bine definită (în ciuda a ceea ce credem), întrucât granițele dintre noi și ceilalți nu au fost niciodată bine definite, din copilărie și până în prezent.

Cei mai mulți dintre noi NU ȘTIM CINE SUNTEM, în realitate – în special nu știm unde ne ”terminăm” noi înșine și de unde încep ceilalți.

Și cei mai mulți dintre noi NU NE CUNOAȘTEM totalitatea a ceea ce suntem, întrucât o parte din noi a fost mereu supresată și mereu retezată, din copilărie, de câte ori încerca să se exprimă sau să iasă la suprafață.

Suntem, fiecare dintre noi, ca o viță de vie care a încercat să se cațăre și să dea crengi în toate direcțiile, dar părinții și profesorii noștri au venit cu foarfece ascuțite și au tăiat toate crengile care se ducea în direcții ”indezirabile”.

Așa că am fost, fiecare dintre noi, modelați și direcționați acolo unde au crezut profesorii și părinții noștri că va fi bine pentru noi.

Și fiecare dintre noi ne-am trezit în fel și fel de locuri în care nu se simțim bine, nu se simțim confortabil și mai ales, exprimând trăsături și părți din noi care nu ne fac să ne simțim prea bine.

SIMȚIM CĂ CEVA LIPSEȘTE, că ceva nu este acolo unde ar fi cazul să fie.

Ideea generală este, ca la o viță de vie, că în permanență, crengile ”ne-exprimate” și nelăsate să crească – reîncep să o facă, de îndată ce li se permite.

Așa încât, dacă luăm DECIZIA să nu mai băgăm ”foarfecele” și nu mai îndepărtăm lăstarii ce cresc în toate direcțiile și vom permite viței de vie care suntem fiecare dintre noi să se exprime în totalitate, vom descoperi FOARTE MULTE despre noi înșine.

Doar să avem răbdare, să COMUNICĂM mai bine cu INTELIN-ul și să nu ne mai ”auto-castrăm”, în imitarea inconștientă a părinților și profesorilor noștri, cu gânduri de limitare și de auto-agresiune (”nu sunt în stare”, ”nu pot eu face asta”, ”nu merit eu atâta fericire”, ”nu mai am timp”, ”este prea târziu” etc etc).

În săptămâna COMUNICĂRII, am simțit cum CIORILE îmi aduc la suprafață partea de ”UMBRĂ”, partea așa zis ”negativă” din comportamentul meu.

Partea de însușiri de care mereu mi-a fost rușine și mereu am încercat să le țin ascunse, să nici măcar nu le dau vreo atenție sau să accept că există.

(lăcomia, ”foamea” de toate – de ”bunătăți, de afecțiune, de realizări, de succese, nevoia de atenție și laudă, excesele, furiile și frustrările, savurarea și petrecerea, sentimentele de superioritate, de atot-puternicie, gelozia, invidia, posesivitatea, avariția, nevoia de colectare și acumulare și multe altele)

Oricât le-am supresat și acoperit, mereu, aceste părți din mine și-au găsit drumul către suprafață.

În momentele de oboseală, în momentele de suprasolicitare sau de stres mare, exact aceste părți preiau conducerea și-mi ghidează comportamentul.

Aceste părți intezirabile, pe care le consider ”ZMEII ZMEILOR” sau ”urâțeniile” interioare (”Muma Pădurii” sau ”Ghionoaia).

Nu-mi place deloc termenul de ”UMBRĂ” folosit de psihologie pentru acele aspecte din noi înșine care nu ne plac.

Și zilele trecute am redescoperit în biblioteca mea Enciclopedia Zmeilor – întocmită de Mircea Cărtărescu, cu ilustrațiile lui Tudor Banuș, apărută la editura Humanitas Junior.

Dacă nu ați apucat să răsfoiți această Enciclopedie a Zmeilor a lui Mircea Cărtărescu, vă invit să o faceți în Săptămâna a 3-a a JOCULUI AMZ ÎMPREUNĂ.

Pentru că va fi o săptămână dedicată ZMEILOR din interiorul fiecăruia dintre noi, ce ne așteaptă să fie îmbrățișați, acceptați și folosiți, pentru darurile pe care ni le aduc.

Am trecut de la CIOARĂ, un simbol al dualității ”alb-negru”, la ZMEU, un alt simbol mult mai puternic și ilustrativ.

Pentru că vine din adâncimea basmelor, miturilor și arhetipurilor străvechi și ilustrează UNITAR reunirea unor însușiri contradictorii.

Zmeul interior este o parte din mine.

Este acea parte refuzată, neînțeleasă, neiubită și neintegrată.

Zmeul interior are cheia către Cufărul de comori interior și este paznicul cel mai fidel al granițelor INDIVIDUALITĂȚII.

Fără ZMEUL interior ceva din noi lipsește.

ÎNTUNERICUL este terenul de antrenament al luminii care suntem.

Fără acceptarea DARULUI ÎNTUNERICULUI, cunoașterea ZMEULUI și cooperarea cu puterea și însușirile sale, nu vom știi niciodată cine suntem cu adevărat.

De mii de ori în viața asta (și poate și în alte vieți) ne-am luptat și ne-am bătut ”cu răul”.

Am fost de mii de ori învingători sau învinși.

ȘTIM CUM ESTE să fii victimă.

ȘTIM.

Știm cum este și să fii învingător.

ȘTIM.

Dar, GATA CU DUALITATEA.

JOCUL DUALITĂȚII SE SFÂRȘEȘTE atunci când acceptăm să ne regăsim INDIVIDUALITATEA, când trecem la următorul NIVEL AL JOCULUI: COLABORAREA ȘI COOPERAREA între parteneri aparent opuși, aparent niciodată făcuți să lucreze împreună.

În plus, Zmeul interior este partea DISTRACTIVĂ și DINAMICĂ a vieții. Fără personajul ZMEULUI, basmele nu sunt distractive. Făt frumos s-ar plictisi de moarte dacă n-ar fi provocat să-și descopere puterile în înfruntarea cu Zmeul.

Când ți se oferă LUMINA pe tavă, fără să muncești pentru ea, nu o prețuiești și o arunci disprețuitor.

Am văzut asta la adolescenții care primesc bunuri și bani, mașini scumpe și telefoane de ultimă generație fără să le ”câștige” sau merite, fără să fie pregătiți sau capabili să le aprecieze, și le folosesc iresponsabil și neglijent.

Când LUMINA – Ileana Cosânzeana – se dobândește luptându-te din greu pentru ea, alergând peste 7 mări și 7 țări să o găsești și făcând o mulțime de cicatrici în proces (de fapt, învățând multe despre tine și propriile tale puteri / nevoi) – se prețuiește și se venerează, punând-o în locul central al vieții: inima.

Așadar, ZMEUL înseamnă partea de DISTRACȚIE, amuzament, de provocare – întăritoare a vieții și arhetipul GARDIANULUI puternic. Nu doar partea de urâțenie, lăudăroșenie, avariție și posesivitate.

AICI ESTE NOUA PROVOCARE:

SĂ LUCRĂM ÎMPREUNĂ CU ZMEUL ZMEILOR DIN INTERIOR (sau cu ZMEII MAI MICI, eventual cu DRAGONII sau alte reprezentări ale așa-ziselor umbre interioare: Muma Pădurii, Ghionoaia, Scorpia, Balaurul cu șapte capete).

Cum vă propun să ne jucăm?

1) Să facem o listă cu toate ”însușirile” pe care le atribuim unui ZMEU – ca și cum NOI ÎNȘINE AM FI ACEL ZMEU.

Cum m-aș simți eu dacă aș trăi fiind un zmeu (sau un căpcăun, sau un balaur cu 7 capete)?

Ce senzații și trăiri aș avea?

Puneți în scris, va fi o listă interesantă!

Dacă aveți copii, întrebați-vă copii CUM S-AR SIMȚI pe interior, ce senzații și ce trăiri ar avea, dacă ar fi UN ZMEU?

Care sunt ATRIBUȚIILE interioare ale unui ZMEU?

2) Să ne amintim o întâmplare din copilărie (sau chiar 2-3, fiecare cu experiențele sale) în care ne-am comportat ”rău” și am fost pedepsiți de părinții noștri. Dacă aveți amintiri de până la 7 ani, ar fi excelent. Dacă nu, oricare amintire vine, în orice moment de până la 14-15 ani.

Și notați-vă PROMISIUNEA pe care v-ați făcut în acel moment, vouă înșivă (sau părinților voștri) – de ex: ”niciodată nu voi mai ieși din cuvântul lui mama / tata”, ”niciodată nu voi mai spune / face / proceda așa sau așa”, ”de acum înainte, îmi voi ține gura” etc etc

AMINȚI-VĂ O PROMISIUNE din copilărie – legată de o întâmplare în care v-ați comportat INDEZIRABIL.

Notați-o pe o bucată de hârtie, în dreptul însușirilor identificate pentru ZMEU.

Și meditați privind la cele două:

– caracteristicile  / atribuțiile ZMEULUI

– promisiunea copilăriei când un comportament nedorit a fost pedepsit

EXISTĂ VREO LEGĂTURĂ ÎNTRE ELE?

Pentru cei care au puțin răgaz și curiozitate, invităm și la un exercițiu de imaginație / inventarea unei povestioare care să includă următoarele componente:

IMUNITATEA – ZMEUL ZMEILOR ȘI/SAU FĂT FRUMOS / ILEANA COSÂNZEANA – INDIVIDUALITATEA – TIMUSUL – COMUNICAREA – LARINGELE – DECIZIA – TIROIDA

3) Vom trece la mijlocul săptămânii care urmează printr-o LUNĂ PLINĂ foarte puternică (numită de astrologie LUNA ALBASTRĂ sau BLUE MOON, pentru că se petrece a doua oară în aceeași lună calendaristică, prima oară fiind chiar la începutul lunii, pe 1 spre 2 ianuarie).

Așadar, această SUPER-LUNĂ PLINĂ ÎN LEU, de pe 31 ianuarie, este finalul lunii ianuarie, a primei luni a anului 2018 – ce a indicat deja ritmul în care se va derula întregul an: INTENSIV, PASIONAL, TEATRAL, JUCĂUȘ și EXPUNÂND la lumină totul.

Lumina lunii pline ne ajută să vedem mult mai bine TOTUL în viața noastră: și ce dorim să vedem, și ce nu dorim să vedem.

Îl vedem la fel de bine și pe Făt frumos, dar îl vedem și pe Zmeu, cu aceeași acuratețe și precizie.

Și când ne uităm mai bine, începem să vedem că sunt UNUL ȘI ACELAȘI.

Și învățăm odată cu ei că NU EXISTĂ BINE sau RĂU – ci că fiecare energie are o vibrație și fiecare poate fi utilizată într-un anumit moment și într-un anumit loc din viața noastră.

S-a întâmplat în ultimele zile să răciți, să tușiți până la sufocare, să fiți răgușiți, să aveți gâtul plin de mucus, să aveți afte, sau herpes-uri sau orice alte probleme la nivelul gurii (cu dinții, cu gingiile, cu limba, cu sistemul limfatic?)

Nu sunteți singurii ce treceți prin asta.

Credeți că totul este întâmplător?

Ce mesaje ne transmite INTELIN-ul?

Ce ne spune despre ”granițele sale” imunitare, despre abilitatea sa de a-și păzi templul, castelul și bunurile interioare?

Ce util ar fi în corpul nostru un Zmeu care să stea la granițe, să ”simtă” de la 100 de poște orice invadator, să spună ”NU” cu putere și să îl confrunte fără teamă!

(nu doar un ”Făt Frumos” mieros, care să spună mereu ”Da” tuturor celor care îi solicită serviciile)

În ziua de lună plină, miercuri, faceți ceva pentru IMUNITATEA corpului fizic, comunicați cu Intelin-ul și urmați-i indicațiile (intuițiile, ghidajele): exerciții fizice, plimbare în aer liber, mese sănătoase sau post, fresh-uri sau ceaiuri, băi sau spa, ori pur și simplu, somn și odihnă.

VEDEȚI MAI BINE ce este nevoie pentru întărirea imunității

4) Să nu uităm cele 11 motive de recunoștință, în dimineața fiecărei zile și Exercițiul de respirație, seara, la culcare (5 minute)

Completați-vă și Tetraedrul început în săptămânile trecute și finalizați prima parte a feței tetraedrului dedicată INTELIN-ului (DECIZIA, COMUNICAREA, INDIVIDUALITATEA).

Și pregătiți-vă un nou simbol al săptămânii 3, a INDIVIDUALITĂȚII, pe care îl veți pune în bolul de cristal.

Treptat, adunăm ”indicii”, simboluri și chei energetice.

Vă doresc tuturor o horă magnifică, alături de Zmei și Balauri, cu toții împreună.

Trecând prin îmbrățișarea Zmeului interior mi-am descoperit părți din puterea interioară de care am uitat complet: gardianul neînfricat, strângătorul de comori, dar și petrecărețul savurator al plăcerilor lumești!

 

Vă urez tuturor explorări interesante și multe aventuri în poveștile țesute sub imboldul Lunii Pline de miercuri!

Cu recunoștință,

Zyanna Orinda