Flori de primăvară

M-am întors printre voi, iubiți INTELINI și participanți la Jocul AMZ împreună.

M-am întors odată cu primăvara!

Ce minunată este o pauză pe care o poți lua, când și când, atunci când Intelin-ul îți cere asta cu toată puterea interioară.

Ce vindecător poate fi timpul pe care îl petreci cu tine, pentru tine, în mijlocul Naturii și departe de atașamentele și capcanele civilizației moderne.

Câteva zile în apropierea pădurii, alături de dealuri, munți, arbori, râuri și lacuri îți permit o încetinire a vitezei de alergare prin propria viață și o nouă viziune asupra drumului.

Natura magică din România, din dealurile subcarpatice de curbură, din vestita țară a Luanei reprezintă una dintre cele mai vindecătoare locații trăite de mine, personal, până în prezent.

Am avut privilegiul să petrec o săptămână de inițiere în mijlocul Naturii. Am ajuns acolo în plină iarnă, odată cu masive căderi de zăpadă și un frig ce pătrundea până la oase. Focul în soba de lemne și grija pentru menținerea lui au fost provocări ce au oferit corpului meu alte sarcini decât cele strict statice cu care era obișnuit.

Apoi, zi după zi, vremea s-a tot schimbat; a început să se încălzească, zăpada s-a topit și mestecenii au început să elibereze seva. Am colectat sevă proaspătă, în fiecare dimineață, treptat și de mai multe ori pe zi, savurând fiecare înghițitură ca pe o licoare magică, ce mi-a hrănit toate celulele corpului.

Am simțit efectul sevei de mesteacăn asupra rinichilor și asupra pielii, am observat reacțiile întregului corp, care și-a făcut eliminări și echilibrări la toate nivelele.

Plimbările zilnice în aer liber, statul zile întregi într-o liniște întreruptă doar de ciripitul păsărilor, lătratul ocazional al câinilor și șuieratul vântului au reprezentat activitățile principale zile întregi.

Lipsa accesului la aparatură electronică, lipsa cărților și companiei au reprezentat provocările săptămânii (da, am stat mult singură în Natură, doar în compania unor căței și pisici).

Ultima zi a săptămânii petrecute în Natură a fost ziua cu luna plină de pe 31 martie, ce a adus noua energie a cifrei 4 (31 = 3+1 = 4) și începerea celei de-a 4-a luni a anului, aprilie – dedicată PĂMÂNTULUI.

4 este o cifră de mare stabilitate și în numerologie simbolizează fundația, structura, susținerea, suportul.

În JOCUL AMZ împreună, în care am început cu TETRAEDRUL ca figură geometrică simbolică pentru perioada de schimba intensă a primelor 3 luni ale anului, urmează o mare schimbare și o re-structurare a jocului.

Pentru că cifra 4 aduce cu ea o nouă figură geometrică ce completează puzzle-ul și schema pe care deja o avem: CUBUL.

Un tetraedru poate fi cuprins într-un cub.

Dacă tetraedrul era simbolul pentru FOC, pentru plexul solar, pentru provocări, schimbări, inițieri, catalizări (3 este denumit chiar așa, în numerologie ”catalizatorul”), cubul este simbolul pentru PĂMÂNT și pentru stabilitate, fundație, susținere, atingerea unui nivel de echilibru – ce permite construcția a ceva durabil.

FOCUL este un element minunat, creator și dinamic.

Singura problemă cu focul este CONTROLUL acestuia.

Același foc poate CREA viață (FOCUL CREATOR) și o poate anihila (FOCUL DISGRUGĂTOR).

Elementul ce poate controla cel mai bine focul este PĂMÂNTUL. Nu întâmplător, centrul caselor tradiționale românești era VATRA cu foc, în care elementul foc se afla într-o vatră de lut, de teracotă sau de ceramică.

Locuind o săptămână într-o casă încălzită cu o sobă, și măiestrind aprinderea și menținerea focului în vatră, am putut să observ echilibrul dintre foc și pământ. Am experimentat și ce înseamnă ”prea mult foc” (când am pus prea multe lemne pe foc și am încins prea tare soba) și ce înseamnă ”prea puțin” sau deloc foc (când am uitat să pun lemne pe foc).

Am văzut ce înseamnă să repornești un foc, după ce s-a stins și am descoperit și cât de simplu este să menții un foc, odată ce este suficient de mult jeratic și ai la îndemână lemne uscate, pe care să le adaugi ocazional în sobă.

Exact ca și în viață, este destul de dificil să pornești un proiect (îți trebuie destul de multe elemente, la fel ca la pornirea unui foc: și hârtie, și ceva rumeguș, și lemne / surcele mai mici și uscate, dar și să ai la îndemână butuci din ce în ce mai mari, pentru când pornește focul).

Dar odată un proiect pornit și pus ”pe roate”, efortul de întreținere a lui nu este mare, atunci când ești pregătit: exact ca la un foc, când ai un hambar plin cu lemne uscate, tăiate, stivuite și când le poți rapid aduce în casă, în fiecare zi, fără prea mari eforturi, să fie în apropierea sobei.

Timpul petrecut în Natură m-a ajutat să ne reconectez mai bine la mine însămi. Liniștea Naturii și încetinirea ritmului vieții mele mi-a permis SPAȚIUL necesar în care am avut loc să mă introduc și pe mine în program.

INTELIN-ul, Inteligența Interioară a corpului nostru dorește să se reconecteze cu fiecare dintre noi și să comunice.

Este vital, pentru toți cei dintre noi care ne trezim și realizăm cât de puțin de cunoaștem pe noi înșine, să intrăm în contact cu corpul nostru și cu posibilitățile sale.

Am realizat absurditatea situației în care am trăit o viață întreagă.

AM TRĂIT ÎNTR-UN CORP pe care nu-l cunosc, cu care nu comunic și cu care nu am o relație clară (este multă confuzie în relația cu mine însămi).

M-am bazat pe mintea mea și pe ce mi-au spus ceilalți din jurul meu că trebuie sau nu trebuie să fac. Sau că trebuie sau nu trebuie să fiu.

M-am temut ani de zile să schimb sau să fac lucrurile diferit decât mi s-au spus.

Orice schimbare se însoțea de reacții emoționale, de parcă aș fi încălcat autoritatea mamei sau tatălui, profesorilor sau îndrumătorilor mei, care mi-au spus repetat că DOAR AȘA se fac lucrurile. Orice schimbare a părut o TRĂDARE a persoanelor în care am avut încredere.

În loc să-mi ascult corpul, să-mi ascult INTELIN-ul, să COMUNIC continuu cu el, să iau DECIZII înțelepte și să-mi onorez INDIVIDUALITATEA și unicitatea a ceea ce sunt, m-am conformat mental programării la care am fost supusă în prima parte a vieții.

Asta a fost ce am știut și am putut face mai bine pentru a supraviețui.

Cât am stat în Natură, în săptămâna magică în care am trăit direct trecerea de la iarnă la primăvară, urmărind modul în care Natura integrează o schimbare masivă – am avut revelații după revelații.

Imediat ce s-a topit zăpada, au apărut florile de primăvară.

Dar IMEDIAT.

De sub gheață, au ieșit nevătămați ghioceii și brândușele de primăvară multicolore (mov, lila, galbene, portocalii). Iar narcisele și-au pornit accelerat creșterea. Nu am mai stat să le văd înflorirea completă, dar nu mi-a venit să cred cât de repede au crescut în 2-3 zile, imediat ce s-a topit zăpada.

De atât a fost nevoie: de câteva zile de soare și temperaturi ridicate, ca Natura să aibă un aspect complet diferit: de la peisajul complet acoperit de pătura albă de ninsoare, la imaginea primăverii înverzite și înflorite.

SCHIMBAREA NATURII ESTE RAPIDĂ, RADICALĂ ȘI ÎN ORDINEA FIREASCĂ A LUCRURILOR.

Asta ne învață Natura.

Să experimentăm cu eleganță schimbările.

SCHIMBĂRILE SUNT NORMALUL NATURII.

Trecerile de la înțepeneala, răceala și monocromia iernii la clocotul vieții și simfonia de culori a primăverii se petrec PESTE NOAPTE.

Catalizatorul schimbărilor este SOARELE – FOCUL din ceruri – și Viața din mijlocul Sistemului nostru solar.

Ca oameni, funcționăm în sistemul de ”supraviețuire” de zeci de generații.

Simt că pentru prima oară în istorie, avem SPAȚIUL – avem LOC energetic – să trecem de la ”supraviețuire” la ”creație”.

Suntem capabili să încetăm să mai reacționăm la exteriorul nostru – și să ne reconectăm cu INTERIORUL nostru – la sursa comorii din care provine Creativitatea (doar suntem făcuți după chipul și asemănarea Marelui Creator, nu-i așa?).

Simt că pentru prima oară, oamenii NU MAI VOR războaie și conflicte, nu mai vor dispute și neînțelegeri, nu mai doresc confuzie și contradicții.

Simt că din ce în ce mai mulți oameni sunt DESCHIȘI către vibrațiile frumoase și înalte ale stărilor de generozitate, compasiune, bunăvoință, coooperare, apreciere și mai ales, iubire.

Simt că este momentul să ne oferim nouă înșine COMPASIUNE, ÎNȚELEGERE, BLÂNDEȚE, COMPASIUNE și IUBIRE – să simțim CUM ESTE.

Din ce în ce mai mulți oameni sunt deschiși SĂ PRIMEASCĂ, devin RECEPTIVI la posibilitatea de a vedea lucrurile DIFERIT decât până acum.

Iar CHEIA procesului de TREZIRE (și de VINDECARE) este COMUNICAREA CU INTELIN-ul, accesul la propria comoară interioară.

În corpul nostru există un uriaș Sistem Solar, ce are un Soare central, numit Plex Solar.

Universul în care se găsește acest Sistem Solar este INTELIN-ul, Inteligența Interioară a corpului, formată din miliardele de celule care compun corpul nostru.

Și în corpul nostru există ”planete” și galaxii și vom discuta despre ele în următoarele luni.

În liniștea Naturii, fără zgomote și perturbări electromagnetice și fără interacțiuni umane, am putut să aud mai bine vocea Intelin-ului, delicată, grațioasă și sensibilă.

INTELIN-ul comunică cu noi PRIN SENZAȚII (NU prin cuvinte, precum mintea).

De aceea, este util să SIMȚIM cu întregul corp.

Chiar dacă la început SIMȚIM și lucruri mai neplăcute, senzații mai intense sau emoții tulburătoare. ȘI CE DACĂ? Așa ne antrenăm SĂ SIMȚIM, nu doar SĂ GÂNDIM.

În Natură, simțul mirosului, auzul, văzul și chiar pipăitul se antrenează și se îmbunătățesc. Chiar și gustul participă la reciclarea generală senzorială, pentru că alimentele ”locale” sunt mult mai gustoase și mai nutritive și necesită cantități mai mici, decât cele cumpărate în super-market-uri.

Comunicarea cu INTELIN-ul este vitală pentru echilibrare și stabilizare.

Pentru a putea înțelege mai multe despre IMUNITATE, despre INTEGRITATE și despre REZISTENȚA corpului – avem nevoie să putem COMUNICA mai bine cu propriul corp.

Procesul este PERSONAL.

Doar eu pot comunica cu propriul meu corp.

Dacă eu nu o fac, EU – energia care folosește corpul ca și vehicul, CINE să o facă pentru mine?

Comunicarea cu INTELINUL presupune trecerea PODULUI dinspre partea de copilărie / adolescență – în care permitem adulților să ne spună ce este de făcut, ce este de gândit sau de simțit – către partea de MATURITATE și înțelepciune, în care decidem singuri totul.

Focul copilăriei / adolescenței poate fi integrat doar în Pământul matur al adultului înțelept.

Exact în acest fel:

Vă invit să medităm în prima săptămână a lunii aprilie la această integrare a unui tetraedru într-un cub.

Puteți construi imaginea respectivă în ce mod doriți.

După ce am ajuns în luna martie cu JOCUL AMZ împreună, am realizat că am completat o față foarte încărcată și complicată a tetraedrului:

Și am descoperit cât de LINIARĂ a fost viziunea avută.

Da, sunt culori – da, sunt simboluri și multă jucăușenie.

Dar CÂTĂ LINIARITATE!

După ce am avut viziunea integrării tetraedrului în cub, viziunea care s-a clarificat și ușurat mult cu ajutorul nepoatei mele de 10 ani, Ioana, ce m-a ajutat să construiesc coerent și clar varianta de tetraedru în cub, cu culori și plastelină – mi-am dat seama că este momentul să rescriem regulile jocului și să introducem partea de SPAȚIU MULTIDIMENSIONAL.

Mulțumim copiilor pentru ghidajul lor creativ.

Ce minunat este să-ți amintești de FOCUL CREATIV din copilărie!

Să nu vă speriați, dragi Intelini participanți la JOCUL AMZ Împreună.

Nu urmează să facem lucrurile mai complicate decât erau deja, ci eu sper ca ele să devină chiar mai simple decât începuseră, la debut de 2018.

Vom relua elementele discutate în primele 3 luni și le vom pune în relație atât cu tetraedrul, cu fețele acestuia, cât și cu acest cub, în care este conținut tetraedrul, și laturile (plus fețele sale).

Și vom găsi simboluri noi pentru propriile noastre schimbări interioare.

Un cub desfășurat ”în plan” are o formă de cruce.

Oare să fie o întâmplare că începem discuția integrării tetraedrului în cub, în săptămâna dinaintea Paștelui Ortodox?

Florile primăverii își vor găsi loc în JOCUL AMZ împreună.

Mă bucur mult că m-am reîntors la JOC și sunt iar alături de voi toți, după ”reciclarea” din mijlocul Naturii.

Pauza nu a fost lungă, dar a părut FOARTE lungă, ca și trăire.

În lipsa electronicelor și interacțiunilor umane, timpul a trecut foarte încet. Așa încât, am senzația că că am lipsit o veșnicie și că am trăit o altă viață – din care mă întorc cu idei noi, cu experiențe noi și mai ales, cu senzații noi.

Am o nouă relație cu propriul meu corp.

Îl simt mai bine ca niciodată.

Îi percep semnalele, îi înțeleg mesajele și mai ales, îi apreciez simțul umorului!

CORPUL MEU VREA SĂ FIE FERICIT.

Corpul meu adoră bucuria, adoră joaca, adoră culorile și iubește creativitate.

Corpul meu se simte bine când este înconjurat de flori de primăvară, de fructe, de jucării și de copii cu ochi luminoși.

Corpul meu dorește vibrații înalte, vibrații de iubire și alege să se îndepărteze de orice vibrează mai jos.

Corpul meu folosește LIBERUL ARBITRU în mod continuu și își poate lua deciziile cu înțelepciune.

Corpul meu este CREAȚIE DIVINĂ.

Puterea și abilitățile corpului meu sunt imense. Încep să le descopăr, pentru că n-am avut idee până acum că în interiorul meu este o comoară. Cu atât mai puțin, n-am avut cheia de acces la comoară.

Mă redescopăr și-mi răgăsesc abilități și talente de care uitasem de mult.

Am decorat un colț întreg al bucătăriei din casa unde am stat cu creațiile mele, apărute de nu știu unde, prin mâna mea și creioane colorate.

Și mi-ar face mare plăcere să continui procesul.

Ce spuneți, continuăm aventura împreună?

Vă invit să descoperim împreună minunăția corpului multidimensional pe care l-am primit cadou de la Marele Creator al Vieții când am ajuns pe planeta Pământ.

INTELINI iubiți, mi-a fost dor de comunicarea cu voi, dar cât timp am discutat cu Corpul meu și cu Natura minunată în care am locuit, simt că am comunicat continuu și cu voi, doar că NU prin cuvinte, ci prin Vibrație.

Vă ofer câteva dintre creațiile mele ”colorate” din perioada cât am stat în izolare, să vă inspire în propriile voastre descoperiri.

Construiți-vă noul model multidimensional al JOCULUI: tetraedrul inclus în cub. Și înconjurați-l cu flori de primăvară.

Permiteți-i corpului vostru să SIMTĂ vibrațiile geometriei, culorilor și aromelor.

ȘI acordați-vă la vibrația VIEȚII.

CE SIMȚIȚI?

Vă îmbrățișez pe toți cu iubire și recunoștință și vă mulțumesc că rămâneți alături de mine în următoarele luni de JOC AMZ ÎMPREUNĂ.

Este MINUNAT cum ne poartă energia, frumoșii mei iubiți,

 

Vă iubesc,

Viața care suntem,

Zyanna Orinda