Reteta de fursecuri (fără ou, făină, lactate sau zahăr)

Doamna Cornelia Tersanszki din Bistrița (www.pictura-pe-sticla.ro) ne-a trimis o rețetă dietetică de fursecuri, încercată și testată în familie.

Cu această rețetă, îmbogățim gama de dulciuri vegetariene și cât mai sănătoase, pe care le prezentăm pe site – pentru toți cei care fac trecerea către dieta de detoxifiere.

Ingrediente:

  • Fructe (banane, stafide, merișor)
  • fulgi de mei si de hriscă

Mod de preparare:

Trei-patru banane foarte coapte se zdrobesc în blender, după care se amestecă cu fulgi de mei și fulgi de hrișcă, astfel încât să obținem o compoziție care să se poată modela în mână. În această compoziție se amestecă stafide și merișor (fructe uscate). Eu am zdrobit puțin și stafidele/merișorul, doar o tură de blender, cât să le scoată aroma.

Se pun fursecurile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, fie cu o linguriță, fie modelate cu mâna.

Cuptorul este încins în prealabil până la 180 de grade – prăjiturile se coc în maxim 20 de minute.

Sunt absolut delicioase.

Desigur – fructele se pot schimba – la fel și fulgii de cereale – dar cei aleși de mine sunt din varianta fără gluten (sau cu mai puțin….).

Poftă bună tuturor!