Halva raw-vegan

O rețetă delicioasă pentru un desert consistent, de la Alexandra Mihai, studentă la București – care se bucură de savorile alimentației vii!

Ingrediente folosite:

  • o cană jumătate de semințe crude de floarea soarelui, in, migdale, susan
  • 3 linguri praf de roșcove
  • 2 linguri miere
  • vanilie, după gust
  • fructe proaspete/uscate

Mod de preparare:
Se râșnesc semințele până ajung la consistența făinii.
Se omogenizează cu praful de roșcove, mierea și vanilia. Se ornează cu fructe și se ține la frigider o oră, după care se poate servi.

Pentru cei aflați pe dieta de detoxifiere – să nu uitați că semințele, de toate felurile – sunt destul de ”greu” de digerat de către ficat. Așadar, dacă aveți probleme cu ficatul sau fierea, acest desert delicios este recomandat rar – și doar în momentele în care apar ”pofte” pentru vechile gusturi – din vechea alimentație.

Comparativ cu halvaua ”obișnuită” de pe piață – care este plină de zahăr, coloranți sau alte substanțe de stabilizare – acest produs raw-vegan este extrem de sănătos și rapid procesabil de un organism aflat în detoxifiere.

Cu puțină imaginație și multă bunăvoință – veți descoperi în bucătăria fără foc – resurse nesfârșite de desfătare culinară!
Poftă bună tuturor!

Halva raw-vegan